WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Vis Plantis Odżywcze kremowe masło do ciała 'Żurawina i malina moroszka'

• 12 października 2023 o 10:23
    Kremowa konsystencja, to jest to
    Kosmetyk został zamknięty w plastikowym słoiczku o pojemności 250 ml . Jest białe w zabarwieniu, bardzo ładnie i subtelnie pachnie oraz jak na tego typu produkt jest lekki w konsystencji . Zaaplikowanie go na ciało jest bardzo łatwe . Balsam z jeszcze większą łatwością rozprowadza się po skórze ciała . Początkowo może się wydać, że długo będzie się wchłaniał, jednak nie minęła nawet minuta, a kosmetyk pozostawił po sobie delikatną skórę . Masło szybciutko nawilżyło skórę ciała , pozostawiając ją aksamitnie gładką, jędrną oraz delikatną. Subtelny zapach kosmetyku został ze mną na dłuższą chwilę . Nie pozostawił po sobie żadnego lepkiego filmu, nie uczulił ani nie zapchał . Niestety przez lekką konsystencję w moim przypadku może być mało wydajny . Z użycia na użycie widać soczysty ubytek produktu .
    Zalety:
    • Delikatny, świetnie nawilżający o pięknym zapachu
    Wady:
    • Mało wydajny
  • 21 maja 2022 o 19:02
    Neutralny balsam, dla skóry suchej.
    Produkty firmy Vis Plantis zamawiam dość często. Cenię markę przede wszystkim za świetne składy produktów i kompozycje zapachowe. Akurat trafiłam na promocję i zakupiłam dwa balsamy - jeden z nich to właśnie żurawina + malina moroszka. Mamy więc opakowanie o pojemności 250 ml a zawartość to lekki, biały krem. Zapach dość wyczuwalny ale z rodzaju tych delikatnych. Produkt przeznaczony jest dla skóry suchej i odwodniej a producent zapewnia, że po użyciu będzie ona odżywiona. W moim przypadku balsamy/kremy/masła używane są codziennie bo mam skórę suchą, której nawilżenie nie należy do najłatwiejszych. Produkt używałam zawsze wieczorem, po kąpaniu. Masło szybko się wchłania ale uważam, że trzeba go dość dużo rozprowadzić na skórze. Nawilżenie jest ale jest to efekt raczej na krótką metę. Plus, że nie pozostawia na skórze tłustego filmu a zapach utrzymuje się. Produkt nie uczula i ma dobry skład. Dla mnie jednak jest zbyt wodnisty i mało wydajny a moja skóra potrzebuje czegoś, co utrzyma jej nawilżenie przez dłuższy czas.
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia tłustego filmu
    • Pięknie pachnie
    Wady:
    • Mała wydajność
    • Efekt nawilżenia krótkotrwały
    • Zbyt wodnista formuła
    malwi73
    24 kwietnia 2022 o 13:36
    Niezłe.
    Masełko wypada całkiem nieźle przy innych masłach. Nie jest to jakieś ekstra nawilżające, ale na średnim poziomie. Ja nakładałam go tylko na najbardziej suche miejsca na moim ciele. Ładnie je nawilżał, nawet na drugi dzień było czuć to nawilżenie. Ładnie się rozsmarowuje, dość szybko wchłania. Zapach owocowy, jakby lekko kwaskowaty, zapewne dzięki żurawinie. Ale nie utrzymuje się długo na ciele. Masełko średnio gęste, ale nadal wydajne. Chętnie bym do niego powróciła, jak będzie okazja, tzn jak go spotkam w sklepie :).
  • 14 października 2020 o 17:39
    Naturalnie owocowe masło do ciała
    Masło ma naturalny skład i naturalnie owocowy aromat. Na mojej skórze zapach ten wydaje się być lekko kwaskowaty, więc akurat za tym mleczkiem z całej serii niespecjalnie przepadam. Pod względem działania nie mam mu absolutnie nic do zarzucenia. Świetnie nawilża i odżywia skórę. Efekt jest długotrwały. Masło szybko się wchłania i pozostawia na skórze jedynie delikatną warstwę ochronną. Konsystencja jest gęstsza niż balsamów i typowo kremowa.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • długotrwałe nawilżenie i odżywienie skóry
    • szybko się wchłania
    • niska cena
    Wady:
    • dla fanów lekko kwaśnych zapachów
  • 23 kwietnia 2020 o 23:05
    Przeciętniak
    Skusiłam się na masło Vis Plantis, ponieważ używałam wcześniej szamponu z tej firmy, jego skład był naturalny, więc zasugerowałam się, że i tutaj skład będzie dobry. Niestety nie jest to kosmetyk naturalny. Co do samego stosowania - masło bardzo przyjemnie pachnie, ładnie się rozprowadza na skórze, szybko się wchłania. Lubię się nim smarować. Skóra jest po nim nawilżona, ale nie jest to mocne nawilżenie, jeżeli ktoś ma bardzo suchą skórę - nie polecam. Co do obietnic producenta o opalizującym efekcie na skórze - nie zauważyłam. Jest też mało wydajny - bardzo szybko się kończy. Podsumowując, jest to przeciętny produkt, przyjemnie się go używa, ale raczej nie kupię drugiego opakowania, będę szukała czegoś z bardziej naturalnym składem, mocniejszym nawilżeniem i bardziej wydajnego.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • dobrze się rozprowadza na skórze
    • gładka, przyjemna konsystencja
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nawilża, ale niezbyt mocno
    • skład nie jest naturalny
    • mało wydajny
    • brak opalizującego efektu na skórze