Szampony do włosów

Isana Professional, Color Shine Shampoo Szampon do włosów farbowanych

Finka2L
    20 stycznia 2020 o 21:22
    rypacz z niefajnym składem
    Kupiłam ten szampon wraz z odżywką będąc w Polsce, a tam moje włosy bradzo nie polubiły się z wodą. Były suche, bez połysku. Swoje sprawdzone kosmetyki zostawiłam w domu i postanowiłam poszukać czegoś w pobliskim Rossmanie, który niestety zawsze jest słabo zaopatrzony, ale miałam nadzieję, że coś tam znajdę.Zależało mi na czymś odżywczym, miałam wtedy włosy chemicznie farbowane i pomyslałam, że za tak niską cenę wezmę szampon i odzywkę Isana do farbowanych. W duchu wiedziałam, że robię źle, bo skład szamponu jest brzydki, ale łudziłam się, że może moje włosy tego nie zauważą. Szampon jest perłowy i to dla mnie ogromny minus. Taka konsystencja sprawia, że moje włosy oklapują, robią się ciężkie i szybciej nadają się do mycia. Zapach jest jakby jagodowy, dość przyjemny, taki sam jak odzywki. Poza tym to zwykły chamski rypacz, który owszem myje, ale moje włosy własnie obciążał i dodatkowo przesuszał tak, że nie nawet odżywka nie umiała sobie z tym poradzić, latały na wszystkie strony, były szorstkie w dotyku i ogólnie wyglądały na zaniedbane. Używałam go miesiąc , oddając go mamie, która z tego co wiem na niego nie narzekała,po czym wróciłam do domu i zabrałam się za kondycję moich włosów, która wcale nie była taka zła, bo wystarczyło jedno olejowanie i porzucenie silikonów oraz mycie rypaczem raz na tydzień, aby doszły do swojej świetnej formy. Nie polecam tego szamponu. To bubel.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • skład
    • wysusza
    • włosy były w złej kondycji
  • 4 marca 2019 o 19:42
    Całkiem dobry
    Miałam okres, w którym farbowałam włosy. Wtedy używałam tego szamponu, który nie przynosił może genialnych efektów, ale mnie wystarczał. Szampon przepięknie pachnie - kwiatowo-owocowe nuty. Zapach nie zostaje na włosach, więc później mogę użyć perfum. Kosmetyk nie jest wodnisty, ale ładnie rozpływa się na dłoni. Dobrze się pieni, jeśli włosy są zmoczone bardziej niż mniej - ale też dobrze i łatwo się spłukuje, nie zalega na skórze głowy. Mam wrażliwą skórę, ale na szczęście szampon nie podrażnia jej i nie powoduje świądu. Jego działanie przeciw utracie koloru uznałabym za średnie. Nie zauważyłam różnicy w zmywaniu między okresem używania go oraz innego, zwykłego szamponu. Niemniej jednak moim zdaniem nadaje się na zwykłe włosy, bo jest po prostu ok.
  • 2 lutego 2018 o 19:41
    Nawet ok
    Kupiłam go całkowicie przypadkowo bo inny się skończył. Nie jest to jednak jakieś cudo. Zwykły szampon, który dobrze zmywa brud i ma w miarę ładny zapach. Włosy po umyciu są jakieś dziwne w dotyku i ciężko je rozczesać. Raczej nie użyję ponownie.
  • 21 października 2017 o 21:30
    Tani i całkiem fajny
    Szampon kupiony za grosze, natomiast bardzo przypadł mi do gustu. Mam suche włosy, a jednak po jego użyciu, ani się nie puszyły czy elektryzowały. Jedynie tuba jest trochę niewygodna w dozowaniu i dość twarda. Jednakże mimo to polecam.
    Zalety:
    • konsystencja, nawilżający
    Wady:
  • 30 października 2016 o 16:02
    to nie jest to czego szukam
    Szampon kupiony na szybko, bo był jakiś potrzebny. Dobrze usuwa brud, wszelkie zanieczyszczenia czy reszki po produktach stylizacyjnych. Nadaje włosom mocny, ale znośny zapach. Nie obciąza włosów.Tyle z tych dobrych rzeczy. Niestety opakowania w formie tuby dla szamponu nie polubiłam, trudne do otwarcia i potrzeba więcej siły. Łatwo dostępny, dość tani to tyle jeszcze z zalet. Przechodząc do podsumowania- jak napisałam w tytule recenzji to nie jest to czego szukam i nie jestem z niego specjalnie zadowolona.