Szampon zamówiłam na portalu aukcyjnym za stosunkowo nieską cenę w porównaniu do cen w drogerii po tym jak widziałam na wizażu dobre opinie na jego temat, a także fakt, że ma niezły skład. O kosmetykach Palmers słyszałam dużo dobrych opinii, ale jakoś zawsze mi z nimi było nie po drodze, i żałuję bo jeśli reszta jest równie dobra to warto się w nie zaopatrzyć. Dodam, że mam dość ciemne (nie farbuję włosów w ogóle), długie, całkiem gęste włosy, z tendencją do wypadania i rozdwajania końcówek.
#OPAKOWANIE
Szampon zapakowany jest w wygodną, beżową, nieprzezroczystą butlę na zatrzask, który łatwo się otwiera i zamyka kiedy ręce są wilgotne. Otwór jest odpowiednio duży, raczej kosmetyk się nie przelewa, ale trzeba uważać. Szata graficzna jest prosta, dość charakterystyczna dla marki, jej nazwa, informacjami, że w szamponie brak sls itd.
#KONSYSTENCJA
Jest kremowa, perłowa, odpowiedniej gęstości, choć bardziej idzie w kierunku rzadkiej, mimo to nie przelewa się między palcami, dobrze się ją rozprowadza po włosach i równie dobrze się pieni, ale to pienienie nie jest bardzo duże w porównaniu do szamponów z sls. Ja mam długie włosy i trochę tego szapomnu nalewam by dokładnie umyć całe włosy, bo te u mnie sięgają lędźwi.
#ZAPACH
To co zasługuje na wielki plus to zapach. Jest to słodki, soczysty, taki prawdziwy kokos, w żadnym wypadku nie jest chemiczny, sztuczny, drażniący. Co więcej zostaje na włosach jakiś czas, i włosy pięknie nim pachną. A gdy jego aromat roznosi się po łazience to dla m ie jest to pełen relaks. Bardzo przypadł mi do gustu, fani zapachu kokosa będą zadowoleni. Jeden z ładniejszych zapachów tego typu produktów jakie miałam okazję używać.
#DZIAŁANIE
Szampon dość dobrze się pieni jak na produkt bez sls, dzięki czemu dobrze się rozprowadza i ułatwia mycie zwłaszcza kiedy ma się długie włosy tak jak ja. Włosy po myciu są czyste, świeże, nie są oblepione. Po wysuszeniu są sypkie, miękkie, gładkie, przyjemne w dotyku, są takie miłe gdy przejeżdża się po nich palcami i nawilżone. Nie było problemu z rozczesaniem. Mycie włosów tym szamponem jest komfortowe i przyjemne. Włosy są naprawdę w fajnym stanie po jego użyciu, są mniej szorstkie czy suche. Nie wiem jak radzi sobie z farbowanymi włosami bo mam kolor naturalny, ale myślę, że może je dobrze nawilżyć i odżywić. Co więcej szampon ma całkiem naturalny skład bez sls, parabenów, barwników i innych nieciekawych składników także super. Ten szampon to dla mnie jest ciekawe odkrycie i prwnie będę do niego wracała.
#NIEPORZĄDNE
Mnie szampon nie uczula, nie podrażnia, nie powoduje łupieżu, swędzenia skóry głowy, nie obciąża włosów, nie przetłuszczają się szybciej niż zwykle, a trochę się tego obawiałam.
#WYDAJNOŚĆ
Myślę, że zależy od tego ile się nakłada i jak często się myje włosy, ale na mój gust jest całkiem niezła.
#CENA
Ja zapłaciłam 20 parę złotych z wysyłką więc cena niższa niż w drogerii. Myślę, że była okazyjna jak za tak bardzo przyjemny kosmetyk.
Zalety:
- Dobrze myje włosy
- Nawilża włosy
- Odżywia wlosy
- Włosy są miękkie i gładkie
- Konsystencja
- Skład