Vis Plantis Betula Alba Care, Serum do skóry głowy z dziegciem brzozowym

Elfa Pharm Vis Plantis Serum Do Skórygłowy Z Dziegciem Brzozowym 200ml

• 1 października 2020 o 10:27
    Okropny zapach zostaje z Tobą na dłużej
    Kupiłam ten produkt, bo mam sucha skórę na głowie, staram się ja regularnie nawilżać Produkt zapakowany jest w ładny biały kartonik, co jak dla mnie jest niepotrzebne, tylko stwarza dodatkowe śmieci i podnosi koszt produktu. W środku znajduje się brązowe opakowanie. Produkt nie jest zły, czuje, że trochę pomógł mi w poprawie kondycji włosów i skóry głowy. Stosowałam go na całe włosy i skórę głowy. Produkt jest wydajny, wystarczy odrobina na pokrycie całych włosów. Wszystko by było dobrze gdyby nie zapach. Utrzymuje się do kolejnego mycia włosów, jest intensywny wręcz duszący. Po spotkaniu go z głowy spsikałam włosy, odżywką, jednak dalej wyczuwałam zapach. Produkt jest fajny.. tylko ten zapach, mnie on niestety odrzuca
    Zalety:
    • poprawia kondycję skóry głowy i włosów
    Wady:
    • okropny zapach
    • opakowanie -wytwarzanie niepotrzebnej makulatury
  • 6 listopada 2017 o 16:24
    Nie działa
    Serum zamknięte jest w miękkiej tubce z zatrzaskiem. Ma konsystencje podobną do odżywki do włosów i beżowy kolor. Nakłada się je na skórę dość wygodnie. Jeśli chodzi o zapach to niestety nie jest przyjemny, odstrasza i bardzo przypomina mi zapach nafty kosmetycznej sprzed lat. Intensywny, mocny i czuję go od siebie cały czas, nawet gdy od mycia włosów upłynęło dwa dni. Ale postanowiłam wstrzymać oddech i zużyłam całe opakowanie. Jednak niestety, bez spektakularnych efektów. Łupież zmniejszył się, ale tylko odrobinę, nie zniknął całkowicie. Natomiast swędzenie skóry głowy nie ustąpiło ani trochę. Za to włosy u nasady zaczęły mi się przetłuszczać szybciej i bardziej, a miało być na odwrót... Cóż produkt mimo, że jest wydajny i stosowałam go przez kilka miesięcy, nie przyniósł pożądanych efektów.
    Zalety:
    • wydajny
    • wygodne opakowanie
    • bezproblemowo nakładanie
    Wady:
    • zapach, bardzo nieprzyjemny i i intensywny, utrzymujący się długo
    • nie zlikwidował łupieżu ani swędzenia skóry głowy
    • nasilił przetłuszczanie włosów u nasady
  • 2 lutego 2017 o 19:42
    Doskonała skuteczność, ale 7-dniowy zapach wędzenia w pakiecie
    Serum stosuję do skóry głowy, chociaż zdarza mi się nałożyć też na włosy, jako, że zauważyłam, że skład jest godny, a włosy po jego użyciu zdyscyplinowane i pięknie lśnią. Dziegieć ogólnie uważam za fantastyczną rzecz dla osób z problemem przetłuszczania lub wieloma formami łupieżu. Ma dwie wady: jedną poważną drugą uciążliwą - proponuję nie stosować go kobietom w ciąży i karmiącym piersią (zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych, o udowodnionym lub potencjalnym działaniu mutagennym) oraz ludziom o wrażliwym nosie. Ja używam, żeby uspokoić skórę i ograniczyć przetłuszczanie włosów - nie miałam z tym problemu, ale po podrażnieniu i reakcji alergicznej na farbę, skóra się zbuntowała i zaczęła produkować sebum na potęgę. Dzięki niemu ograniczam częstość mycia z codziennego lub co dwa dni na co trzy. Nie uczula mnie, w przeciwieństwie do ziołowych specyfików. Po miesiącu jest coraz lepiej i po skończeniu opakowania się chyba rozstaniemy. Kilka osób z mojej rodziny walczy z jego pomocą z łupieżem - również łagodzi objawy i łuszczenie się naskórka znika. Serum nanosi się na skórę dość łatwo - przypomina konsystencją po prostu rzadszą odżywkę do włosów i równie gładko się rozprowadza. Używam go z częstotliwością i na czas zgodny z zaleceniem producenta, czyli 3 razy w tygodniu przed myciem. Niestety, bardzo szybko mam dosyć zapachu - jest naprawdę uciążliwy, intensywny, nie znika po umyciu szamponem, odżywką i chodzeniu z rozpuszczonymi włosami aż do kolejnego mycia. A w zasadzie do trzech myć. Lubię zapach ogniska, ale to już dla mnie trochę za wiele. Wydajność jest świetna, opakowanie dobrze dobrane do konsystencji (produkt da się wycisnąć niemal do ostatniej kropli), cena niska. Proponuję spróbować, bo myślę, że dla działania zapach warto przecierpieć.