Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Motionsense, Invisible on Black + White Clothes, Anti-perspirant Spray 48h Dezodorant w sprayu

Rexona Antyperspirant w Aerozolu Invisible Black and White 150ml

• 31 marca 2025 o 13:21
    Rexona Motionsense
    Antyperspirant jest okej. Opakowanie się nie blokuje, nie zacina. Szybko się wchłania i nie brudzi ubrań. Sprawdza się przez maksymalnie 16 godzin. Zapewnieniom 48 godzin bym nie wierzyła.
    Iga152
    1 lipca 2024 o 13:49
    Poprawny antyperspirant
    Jest to antyperspirant, który dobrze odświeża, ale na pewno nie zapewnia ochrony przez 48h, tak jak zapewnia producent na opakowaniu. Dobrze niweluje nieprzyjemny zapach, nie zostawia śladów na ubraniach. Zapach mi sie podoba, jest dosyć swieży i wyczuwalny. Opakowanie bardzo poręczne, fajne dozowanie i duży plus za brak zakrętki (którą zazwyczaj i tak gubię).
  • 21 lutego 2024 o 16:32
    Nie jest najgorszy, ale też nie najlepszy
    Oczywiście na takie typu produkty trafiam przypadkiem. Zapewne gdzieś kupiłam go w drogerii. Zawsze dla mnie najważniejszymi cechami tego typu produktów jest ochrona przed przykrymi zapachami oraz ochrona przed zabrudzeniami ubrań. W tym przypadku wszystko jest takie pół na pół. Nie zawsze chronił przed przykrymi zapachami i nie zawsze chronił przed zabrudzeniami. Zdarzało się, że zaraz po aplikacji zakładałam bluzkę, szczególnie czarną to wszystko było widoczne niestety. Na białych bluzkach nic nie zauważyłam. Ma delikatny, raczej kwiatowy, świeży zapach, ale ze skóry pach nie jest mocno wyczuwalny. Na pewno nie chroni nas 48h, może maksymalnie 12 h i nic poza tym
    Zalety:
    • wygodne, smukłe opakowanie
    • łatwa aplikacja
    • przyjemny, świeży, kwiatowy zapach
    Wady:
    • pozostawia ślady na czarnych ubraniach
    • nie bardzo chroni przed przykrymi zapachami
    • nie chroni tych 48h, o których wspomina producent
  • 1 czerwca 2023 o 10:13
    Chroni przed potem, nie chroni przed zabrudzeniami ubrań.
    Dezodorant ten kupiłam na szybko, bo koniecznie potrzebowałam mieć coś przy sobie. Chronił przed zapachem potu, czułam się z nim komfortowo, ale niestety brudził ubrania, zwłaszcza na czarnych było to widoczne. Działanie: jeśli patrzeć tylko pod kątem ochrony to tak, kupiłabym go ponownie, chronił, dawał poczucie komfortu, nie kleił się pod pachami. Jeśli chodzi o ochronę ubrań to raczej nie radził sobie z tym dobrze, ponieważ widziałam (zwłaszcza na czarnym) białe plamy. Było to bardzo uciążliwe, zwłaszcza przy przebieraniu. W skrócie, polecam go osobie, która szuka ochrony w przystępnej cenie i nie nosi czarnych ubrań zbyt często. Jednak gdy oczekujesz braku śladów po antyperspirancie, nie będzie to najlepszy wybór. Zapach: typowy dla Rexony, świeży, delikatnie wyczuwalny w ciągu dnia. Opakowanie: smukłe, dobrze leży w dłoni, mieścił się do mojej torebki, atomizer z blokadą, nie przeciekał.
    Zalety:
    • daje uczucie świeżości i komfortu, chroni przed zapachem potu
    • jest w przystępnej cenie
    • ładny zapach
    • łatwo dostępny
    Wady:
    • pozostawia ślady na czarnych ubraniach
  • 11 września 2022 o 20:51
    Poprawne odświeżenie
    Dezodorant dobrze odświeża, jednak nie zapewnia 24-godzinnej ochrony gdyby ktoś takiej potrzebował, a w ogóle przy ekstremalnych wysiłkach (jak np. trening to jest za słaby). Dobrze, że niweluje nieprzyjemne zapachy. Białych śladów na czarnych ubraniach nie zauważyłam, żółte na białych przy ekstremalnym wysiłku zostają. Zapach jest świeży i dość mocny, ale szybko się ulatnia, nie przypadł mi do gustu. Niby świeży, a jednocześnie tak mocno sztucznie perfumowany. Za to podoba mi się poręczne opakowanie i wygodne dozowanie aerozolu. Tym samym przyciskiem można też opakowanie zablokować i przy krótkich paznokciach to żaden problem, a jeśli ktoś ma długie to może nie blokować butelki, ja wielokrotnie nie blokowałam i w plecaku nic się nie zadziało z dezodorantem. Wolę to rozwiązanie niż zakrętki. Polecam!
    Drogeria Super-Pharm