Żele pod oczy

Floslek Żel pod oczy anti- aging

FLOS LEK ANTI AGING Żel pod oczy 15ml

• 17 marca 2024 o 8:50
    Nawilża, rozjaśnia. Czy działa przeciwzmarszczkowo? Nie sądzę
    Otrzymałam ten żel w prezencie. Zaciekawiło mnie w nim obiecane przez producenta działanie przeciwzmarszczkowe i zawartość świetlika w składzie. Poza tym mamy tutaj peptydy, które generalnie genialnie wpływają na spłycenie zmarszczek. Jestem przed 30tka i widzę już pierwsze kurze łapki, dlatego fajnie byłoby z nimi coś podziałać. Dałam szansę temu żelowi. Może do rzeczy. 1. Opakowanie - żel jest zamknięty w małej, błyszczącej tubce. Bez problemu dozuje się odpowiednią ilość produktu. Nie widzę tutaj niczego, do czego można się przyczepić. 2. Konsystencja: żel ma bezbarwny kolor. Jest gęsty, bardzo lekki. Ma wodnistą konsystencję. Nakładam go zawsze na noc, wchłania się w trybie ekspresowym. Nie zostawia tłustej powłoki. Nie pachnie w ogóle. 3. Działanie: ok, o ile według mnie dobrze nawilża i ujedrnia delikatną skórę pod oczami, tak o spłyceniu kurzych łapek nie ma tutaj mowy. Szkoda, bo właśnie to obiecuje producent. Nie mniej jednak za fakt wygładzenia okolic oka i delikatnego rozjaśnienia cieni - nie skreślam go całkowicie. Z tym całkiem nieźle sobie radzi. 4. Cena: jest niska. Krem można kupić za około 10 zł, dlatego jest zrozumiałe, że nie można oczekiwać spektakularnych efektów liftingu twarzy :D Podsumowując - to dobry produkt do uzyskania szybkiego efektu ujędrnienia skóry, nawilżenia i delikatnego rozjaśniania. Peptydy w składzie mogą wskazywać na działanie przeciwzmarszczkowe. Pod tym względem trochę zawiódł. Nie mniej jednak za taką cenę warto go wypróbować.
    Zalety:
    • 1. Nawilża i regeneruje skórę wokół oka
    • 2. Szybko sie wchłania przez wodnistą konsystencję, nie zostawia tłustej powłoki
    • 3. Jest tani
    • 4. Delikatnie rozjaśnia cienie pod oczami
    • 5. Łatwo się go dozuje
    Wady:
    • 1. Nie spłyca zmarszczek, w tym kurzych łapek
  • 18 stycznia 2021 o 14:08
    Brak efektów.
    Krem ten zakupiłam w drogerii Pigment za niespełna 10 złotych, więc cena była jak najbardziej na plus. Zachęciły mnie przede wszystkim właściwości obiecywane przez producenta. Kosmetyk zamknięty jest w niewielkiej tubce i ma lekką, żelową konsystencję. Jednak po nałożeniu na skórę krem nie wchłania się w pełni, pozostawiając na niej lepką warstewkę. O ile, jeżeli nie nakłada się makijażu, to jakoś szczególnie nie przeszkadza - tak w przypadku, gdy chcemy zaaplikować pod oko korektor, niezbyt on z tą warstwą współgra. Co do efektów, nie zauważyłam, by moja skóra była bardziej nawilżona, o efekcie przeciwzmarszczkowym również ciężko mi się wypowiedzieć, gdyż zwyczajnie go nie zaobserwowałam. Koloryt skóry także pozostał bez zmian, a i wydajność pozostawia sporo do życzenia - krem dość szybko mi się skończył (na wydajność z pewnością wpływa fakt, iż z tubki często wyciska się zbyt duża ilość kosmetyku). Na pewno nie sięgnę po ten produkt ponownie.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • brak jakichkolwiek obiecywanych przez producenta efektów
    • nie nadaje się pod makijaż, gdyż się w pełni nie wchłania i pozostawia lepką warstwę na skórze
    • szybko się kończy
  • 23 marca 2020 o 22:29
    W porządku
    Żel testowała mama. Jak wszystkie wypróbowane przez nas żele pod oczy ze świetlikiem firmy Floslek, także i ten okazał się łagodny dla skóry wokół oczu. Przynosi on ulgę zmęczonym głównie od komputera oczom. Zmniejszenia głębokości zmarszczek niestety nie zaobserwowałyśmy. Być może jednak żel ten pozwala na utrzymanie skóry w stanie niepogorszonym.
    Drogeria Super-Pharm
  • 11 marca 2019 o 19:30
    Nic nie robi.
    Żel kupiłam zachęcona niską ceną. Opakowanie ładne i estetyczne, praktyczne w użytkowaniu - łatwo wycisnąć odpowiednią ilość kosmetyku, niewielkie i poręczne, szczelna nakrętka, którą łatwo odkręcić i zakręcić z powrotem. Konsystencja przezroczystego żelu. Zapach nieco dziwny, jakby lekko alkoholowy. Żel oprócz tego, że nie podrażnia niestety również niewiele więcej robi. Stosuję go od dwóch tygodni, dwa razy dziennie, dość obficie i niestety nie widzę żadnych pozytywnych rezultatów. Nie zmniejsza cieni, bardzo niewiele, właściwie homeopatycznie nawilża, ie odżywia, nie ujędrnia, w żadnym stopniu nie spłyca zmarszczek. Bezpośrednio po jego użyciu skóra pod oczami jest lekko kleista. Pomimo, że w opakowaniu jest jeszcze dużo produktu rezygnuję z dalszego używania, co zdarza mi się przy kosmetykach relatywnie rzadko bo nie lubię niczego marnować gdy naprawdę nie muszę. Żegnaj bubelku!
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • ładne, praktyczne opakowani
    Wady:
    • nic nie robi
    Drogeria Jasmin
  • 15 stycznia 2019 o 11:27
    Floslek, Żel pod oczy anti-aging
    Jak dla mnie fajny żel za niską cenę. Kupiłam go na próbę bo jest taki wybór, że nie wiedziałam na co się zdecydować. Miałam już widoczne zmarszczki pod oczami a ten żel rozprawił się z nimi idealnie. Stosuję codziennie na noc po 3 kropelki pod każde oko. Wklepuję delikatnie a on się szybko wchłania. Polecam
    Zalety:
    • Niweluje zmarszczki
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Żele pod oczy