Słaby produkt.
Moją ulubioną bazą rozświetlającą jest baza z Ingrid, małe, niepozorne cudeńko, które sprawdziło się u mnie lepiej, niż niejedna baza z wyższej półki.
Bazę Paese otrzymałam swego czasu od przedstawicielki handlowej. Wersja rozświetlająca, do cery normalnej i suchej, czyli zapowiadało się nieźle.
PLUSY:
+Przyjemny, delikatny zapach.
+Konsystencja, nie jest aż tak bardzo naszpikowana silikonami, jak inne tego typu produkty, dość szybko się wchłania.
+Opakowanie wygląda dobrze, jest nieduże, ale poręczne, pompka nie zacina się-jednak ma ono poważną wadę, o której powiem za chwilę.
+Nie zapycha porów
+Nie uczula
+Przedłuża trwałość makijażu
MINUSY:
-Cena! Ja przepraszam, ale 45 zł za 15 ml bazy to zdzierstwo!
-Słabe rozświetlenie - mimo, iż w opakowaniu baza prezentuje się świetnie, a drobinki wyglądają dobrze, na twarzy efekt jest kiepski. Większość drobinek zostaje bowiem na rękach! Żeby było cokolwiek widać, trzeba nałożyć jej całkiem sporo, a i tak cały efekt znika wraz z nałożeniem podkładu, co z kolei sprawia, że baza kończy się w zastraszającym tempie!
-Wydajność: patrz punkt poprzedni. Przez kiepski efekt, a przez to nakładanie większej ilości, żeby cokolwiek było widać, baza skończyła mi się po zaledwie 3 tygodniach!
-Opakowanie: w czym tkwi problem? Otóż pompka, choć działa bez zarzutu, jest za krótka i sporo produktu zostaje na dnie, żeby jakoś go stamtąd wydobyć, trzeba gmerać tam patyczkiem higienicznym. Ani to fajne, ani praktyczne.
DZIAŁANIE:
Zadaniem tej bazy jest rozświetlenie zmęczonej skóry, wygładzenie jej oraz poprawia przyczepności makijażu.
Rzeczywiście, baza wygładza, ale to robi niemal każda, przecież przy takiej ilości silikonów normalne jest, że skóra jest gładka, a niedoskonałości optycznie zakamuflowane. Rozświetla bardzo słabo, o czym wspomniałam wcześniej, drobinki zostają na dłoniach, a nie na twarzy, dodatkowo nałożenie podkładu całkowicie niweluje efekt rozświetlenia.
A skoro tak, to jaki jest sens kupowania tej bazy? W dodatku w tak horrendalnej cenie?
Reasumując: produkt nie spełnia obietnic producenta, nie rozświetla, a to jego główne zadanie.
Nie polecam!
- Trwałość