Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 23 listopada 2021 o 13:05
    221 z 231 tworzą mój indywidualny duet w makijażu
    Pędzel kupiłam wraz z pędzlem 231 i na pewno jest to zgrany duet bez którego nie wyobrażam sobie makijażu oczu. 221 to pędzel który sprawdza się u mnie przy rozcieraniu, blendowaniu cieni na górnej powiece. Praca nim jest po prostu przyjemna. Jego włosie jest odpowiednio długie i bez większego nacisku rozprawia się z cieniem jak powinien. Chętnie po niego sięgam przy każdym makijażu oczu nawet wtedy kiedy nie jest on zbyt skomplikowany. Mam tutaj na myśli, że nałożenie nim jednego cienia na powiekę i roztarcie granic jest równie łatwe w wykonaniu.
    Zalety:
    • wykonanie pędzla
    • włosie nie wypada, nic się nie dzieje (mam go od 5 lat)
    • odpowiednia długość włosia, która sprzyja roztarciu granic czy blendowaniu cieni
    • miękki ale nie za miękki ;)
  • 4 listopada 2019 o 23:24
    Pędzel Zoeva
    Zoeva Rose Gold Luxe Soft Crease 221 Pędzel do cieni. Bardzo elegancki, szykowny pędzel do cieni. Zakupiony został przez internet. Drogie pędzle ale uważam warte swojej ceny. Mam je na użytek własny w domu. Myślę że powinny się znaleźć wyżej w rankingu.
    Zalety:
    • Wygląd
    • Miękkość włosia
  • 8 lutego 2018 o 16:59
    śliczny
    Pędzel był w zestawie Rose Gold vol.2, który zawiera 12 pędzli, zakupiłam go na stronie mintishop za absurdalną cenę 299zł. Minusy: -absurdalna cena -pędzel jest dość duży, nie nada się do małych powiek -niedostępny stacjonarnie Plusy: -bardzo miłe włosie, praca z nim to czysta przyjemność -ładnie wykonane, posiadam wersję Rose Golden -idealnie wchodzi w załamanie powieki -dobrze się pierze, szybko schnie Na zdjęcie zestawiłam go dla porównania z pędzlem O108 GlamBrush.
  • 5 stycznia 2018 o 0:05
    Świetny do blendowania
    +pędzle Zoevy to naprawdę dobrej jakości pędzle, nie ma w ogóle porównania do Hakuro czy jakichś innych tańszych, tutaj naprawdę płacimy za jakość, +są zwyczajnie piękne, uwielbiam białe włosie, jest takie szlachetne! +skuwki i trzonki także są przepiękne, wszystkie pędzle Zoevy posiadam najczęściej w kilku sztukach, wersje łososiowe i brązowe, +po kilku latach użytkowania nadal są świetne, nic się nie starło, +włosie domywa się do czysta, +szybko schnie, +pędzel idealnie leży w dłoni, +robi piękną chmurkę, blendowanie nim to przyjemność, +jest miękki, ale długo długo za M Brushami, +gdybym jednak miała zrobić klasyfikację pędzle Zoevy są na drugim miejscu, +mimo upływu lat nadal nie drapie, +nie gubi włosia, -niestety, włosie się odkształca, rozcapierza, da się z nim pracować, to bardziej kwestia estetyki, -uważam, że cena jest wysoka, zwłaszcza porównując pędzel do M Brushy (kilka modeli jest do blendowania), tamte są o wiele lepsze, a nie aż tak bardzo droższe, -brak możliwości zakupu stacjonarnie
  • 20 grudnia 2017 o 20:33
    Sprawił cuda
    Ten pędzelek sprawił u mnie kilka cudów. Po pierwsze- przekonał mnie do białego włosia. Do tej pory uważałam, że estetyka pędzla to tylko czcze gadanie, ale faktycznie- jest piękny, a dzięki białemu włosi lepiej widać, ile produktu się nabiera. Po drugie- przekonał mnie do naturalnego włosia. Moje wcześniejsze pędzle z naturalnym włosiem bardzo się puszyły, a włosie się odkształcało. Ale nic dziwnego- wcześniej z naturalnym włosiem miałam tylko Kavai. Po trzecie- sprawił, że wreszcie równo blenduję na obu powiekach. Po czwarte- sprawił, że chcę więcej pędzli z Zoevy (uczcijmy w tym miejscu minutą ciszy moje oszczędności). Pędzelek jest bardzo ładny. Mam wersję z ciemnym trzonkiem i iskrzącymi drobinkami. Za duży plus uważam, że na każdym pędzlu Zoeva informuje, do czego służy (chociaż nie trzeba używać w 100% akurat właśnie do tego ;) ja tym swoim nabieram ciemniejszy cień i aplikuję w zewnętrzny kącik oka). Ma bardzo miękkie i przyjemne w dotyku włosie, które nie ucieka na wszystkie strony świata przy nacisku. Łatwo oddaje produkt na powiekę. Co do trwałości- dotychczas prałam go cztery razy. Nie zgubił jeszcze ani jednego włoska. Pojedyncze włoski lekko się odkształciły, ale to nie przeszkadza w jego użytkowaniu. Trzeba suszyć owinięty w ręcznik papierowy, żeby zapobiegać większemu rozczapierzeniu, ale to norma w przypadku pędzli z naturalnym włosiem (tutaj jest mieszane).
    Zalety:
    • wygląd,
    • miękkie włosie,
    • ładnie oddaje produkt na powiekę,
    • póki co nie gubi sierści.
    Wady:
    • jest dosyć drogi, ale jakością przewyższa tańsze hakuro, że nie wspomnę o kavai.
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu