Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 21 czerwca 2024 o 9:12
    Polecam
    Ten pędzel dostałam od koleżanki tuż przed ślubem. Jest on idealny do blendowania, rozcierania granic między cieniami i do tego głównie go używam. Pędzel jest starannie wykonany, ma miękkie, delikatne włosie. Nie kłuje. Warto wspomnieć, że jest łatwy w pielęgnacji i czyszczeniu. Polecam
    Zalety:
    • jakość
    OLA2101
    16 lipca 2021 o 12:41
    Mhm...
    Od dłuższego czasu oglądam Maxineczkę na yt i kiedy tylko zobaczyłam, że stworzyła własną kolekcję pędzli zapragnęłam je mieć. Niestety nie należą one do tanich, dlatego zakup pierwszego odkładałam dość długo. Wreszcie się zdecydowałam- najpierw kupiłam numer 02 -puchata kuleczka, następnie nabyłam 03- skośny, potem 01- największy z kolekcji, później nr 28- podłużny z dłuższym włosiem, kolejny był nr 10, później 22 itd... Jestem przyzwyczajona, że kiedy kupuję pędzel jest na nim napisane "pędzel do różu, "pędzel do bronzera", pędzel do pudru" itd... Natomiast M brush, jak sama właścicielka marki wspominała, nie są to pędzle zamknięte w ramki i nie mają typowych oznaczeń i opisów (jedynie np: M BRUSH BY MAXINECZKA PĘDZEL DO MAKIJAŻU 10), mają to być produkty uniwersalne, a każdy kształt może spełniać wiele funkcji. Jeśli chodzi o wygląd pędzel jest śliczny i bardzo elegancki (bardziej podoba mi się czarna kolekcja, ale to kwesta gustu). Otrzymujemy go w zgrabnym czarno-złotym, trójkątnym opakowaniu z logo marki. Skuwki pozłacane są 24 k złotem, włosie jest białe, jest to starannie wyselekcjonowane, naturalne włosie kozy, ręcznie układane w Japonii (nie jest mechanicznie przycinane, co widać, kiedy weźmie się do ręki M brush i inny pędzel). Wracając do włosia jest ono niezwykle miękkie i delikatne. UWIELBIAM GO! Niestety kupienie jednego pędzla M Brush powoduje kupienie następnego, itd... są uzależniające.
    PAUNI
    21 czerwca 2021 o 6:43
    Och❤
    Pędzel luksusowy z uwagi na cenę:) Bardzo dobrze wykonany, dobra jakość. Włosie jest miękkie i pędzel go nie gubi. Używam pędzla do aplikacji sypkiego pudru pod oczy oraz rozświetlacza. Dobrze dociera do łuków brwiowych i załamań powieki. Jest jak delikatny puch, nie podrażnia skóry okolic oczu. Przepiękny design.
  • 22 sierpnia 2020 o 15:18
    Ładnie wygląda w kosmetyczce
    Od razu zaznaczę, że rzadko go używam. W mojej kosmetyczce z pędzlami pełni głównie funkcję reprezentatywną;) Dlaczego? Po pierwsze dlatego, że jest z białego włosia, które od razu się brudzi a ja (bardzo) nie lubię widoku brudnych pędzli. Oczywiście to nie jest absolutnie wada pędzla, po prostu ja z czasem doszłam do wniosku, że kupowanie białych pędzli do oczu u mnie się nie sprawdza. Po drugie, pędzel jest jak dla mnie troszkę za długi i zbyt zbity, jakoś nie mogę do końca skontrolować jego pracy na moich niedużych powiekach. Po trzecie, koniuszek pędzla jest mocno wyostrzony co sprawia, że robi mi się często w załamaniu wyraźna linia cieniem - efekt wysoce niepożądany Nie wiem, może powinnam nauczyć się pracy z tym pędzlem, ale np mam pędzel do blendowania z Hakuro serii J i tamten stał się moim najbliższym przyjacielem od pierwszego użycia, jest po prostu bardziej uniwersalny. W ogóle uważam, że pędzelki od Maxineczki są owszem, piękne, bardzo dobrze wykonane, jednak same modele są często trochę przekombinowane i jak dla mnie mało użytkowe, jeżeli chodzi o ich kształty. Wspomniane Hakuro serii J ma do oczu tylko trzy modele w różnych wielkościach, ale są one tak uniwersalne, że po prostu każdy się sprawdza.
  • 22 lipca 2020 o 22:01
    Ulubiony pędzel do rozcierania cieni
    Jest to mój ulubiony pędzel do malowania powiek, wielkościowo jest idealny do cieniowania załamania powieki (tak go lubię, że mam 2 egzemplarze tego pędzla :D). Chciałabym też zaznaczyć, że dbam o swoje pędzle, myję je regularnie. Po umyciu nakładam na nie osłonki, kładę na ręczniku i od strony końcówek trzonków kładę coś o co mogłoby się oprzeć po to by resztki wody mogły do ręcznika spłynąć. Zawsze tak robię i takie suszenie sprawdza się u mnie o wiele lepiej niż suszenie bez podpórki. Nie wiem, czy komukolwiek ta "rada" się przyda, ale pomyślałam że fajnie by było o tym wspomnieć :D Jest to przede wszystkim przepiękny pędzel, który cieszy oko. - Pozłacana skuwka, która z jednej strony nie wpływa na samą aplikację cieni i można by pomyśleć że to zbędna rzecz, przez którą tylko dopłacamy. Ale jednak taki akcent sprawia, że jeszcze bardziej czujemy jakość narzędzia. - Piękny czarny trzonek, który jest smukły (nie jest tej samej średnicy na całej jego długości), no i długość trzonka też na korzyść, ponieważ ten pędzel nie jest długi, więc malując powiekę jedną ręką a drugą trzymając lusterko szanse na uderzenie jednego o drugie jest mała (no chyba że na prawdę między lusterkiem a twarzą odległość jest mała). - I włosie... Jest na prawdę delikatne i nie kuje powiek (mam kilka pędzi tego typu z innych firm i one kują). Więc od pierwszego ujrzenia można poczuć luksus. Użytkowanie: pędzel jest wygodny w użytkowaniu. Świetnie się sprawdza w swojej roli: ładnie łączy różne kolory, rozciera je. Efekt schludny, czysty i delikatny. Wykonanie: jako posiadaczka tego i wielu innych pędzi z tej marki od kilku lat (około 4,5 lat) uważam, że jest dobrze wykonany, pędzel wygląda jak nowy (mały minus za ścierający się numer pędzla na trzonku). Jest po wielu myciach, włosie ładnie trzyma kształt i jest miękkie. Cena: biorąc pod uwagę jakość wykonania, przyjemność korzystania i efekty, jakie można za pomocą tego narzędzia osiągnąć uważam, że stosunek ceny do efektów i jakości wykonania jest uzasadniona. Podsumowując, na pewno nie jest to pędzel dla każdego, bo nie jest on tani. Aczkolwiek jestem zdania, że są rzeczy, w które na prawdę warto zainwestować: narzędzia, z których na co dzień korzystamy, jak na przykład właśnie pędzle do makijażu. To narzędzie jest u mnie od lat i mnie nie zawodzi; sprawdza się świetnie. Gdyby coś się z nim stało, jak jakiś upadek, to na pewno zakupiłabym nowy egzemplarz. Polecam :-)
    Zalety:
    • pięknie blenduje cienie
    • jakość wykonania
    • walory estetyczne
    • miękkie, nie kujące w powieki włosie
    Wady:
    • ścierające się logo i numer pędzla