Szampony do włosów

Pantene Pro-V, Ochrona Koloru i blask, Szampon do włosów

• 31 sierpnia 2019 o 17:18
    Numer 1
    Super szampon i zawsze do niego wracam po testowaniu innych. Po 1 pieknie się pieni, i choć wiem że im mniej piany tym bardziej naturalny szampon, Ale akurat do włosów musi się pienic i już. Myje super włosy nawet po 1 użyciu, nie muszę myć nim 2 razy. Pięknie pachnie i jak dla mnie najlepiej chyba ze wszystkich szamponow. Mam wrażenie że i kolor chroni tak jak obiecuje producent. Opakowanie fajne poręczna, duża tuba A do tego często są promocje i można w naprawdę fajnej cenie to kupic.
    kaskaw8
    26 lipca 2018 o 14:06
    Szybko został moim ulubieńcem
    Jak zwykle podobna historia: szampon się kończy, coś trzeba znaleźć „na szybko”. Akurat w Rossmannie był na promocji, więc stwierdziłam, że wypróbuję. Szampon jest naprawdę bardzo dobry. Farbuję włosy od kilku lat i mają być prawo czasami w słabszej kondycji. Ten szampon sprawiał, że po każdym użyciu były miękkie. Nie obciążał ich, nie przesuszał. Wystarcza niewielka ilość, żeby umyć włosy, nawet bardziej gęste. Nadaje się do codziennego używania. Włosy po umyciu są pachnące i łatwiej się rozczesują. Faktycznie dba o ich kolor, bo zauważyłam, że wolniej wypłukuje mi się z nich kolor. Jest idealny do mycia włosów zaraz po koloryzacji- duża ilość piany ładnie oczyszcza pozostałości farby.
    Zalety:
    • dba o kolor włosów farbowanych
    • mega wydajny
    • nie obciąża włosów
    • łatwo się spłukuje
    • pozostawia włosy miękkie i widocznie odżywione
    • potrzeba niewielką ilość, aby umyć włosy
    • mocno się pieni
    • zapach, który pozostaje na włosach przez długi czas
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie podrażnia skóry głowy
    Wady:
    • przy użyciu za dużej ilości szamponu bardzo trudno go wypłukać
  • 8 marca 2018 o 11:54
    bez rewelacji
    Szampon bardzo wydajny, fajnie się pieni. Niestety spowodował lekki łupież i swędzenie skóry głowy, w związku z tym nie zakupię kolejnego opakowania. Nie sprostał moim oczekiwaniom, póki co moim faworytem są szampony z serii Garnier Fructis, szczególnie Goodbye Damage.
    Zalety:
    • piękny zapach, utrzymujący się długo na włosach;
    • świetnie się pieni.
    Wady:
    • wywołał swędzenie skóry głowy (przy myciu włosów co drugi dzień);
    • wywołał łupież;
    hana_b
    12 grudnia 2016 o 16:38
    Uwielbiam Pantene
    Nie wiem w 100 % działą jak zapewnia producent, ale kocham te szampony za ich zapach, może i mają chemie w sobie, ale dla mnie szampon powinien się dobrze pienić a ten to robi, czy chroni włosy nie jestem pewna, ale moje serce do nich należy :)
  • 5 listopada 2016 o 20:45
    Tragedia
    Jeden z najgorszych szamponów jakie miałam. Skusiłam się ochroną koloru, ale to zwykły bzdet i chwyt reklamowy, w rzeczywistości żadnej ochrony koloru w nim nie ma. Ale to jeszcze nic, nie wiem co on tam w sobie ma, po pierwszym użyciu zachwyt, włosy wygładzone, lejące, dosłownie efekt Wow!! Myślę wreszcie ideał znalazłam...po drugim użyciu zdziwienie, bo jakoś tak normalne spuszenie, dociążenia brak, efektu wow już nie było, po kolejnych myciach było coraz gorzej, włosy zmatowione, tępe, ciężkie w rozczesaniu, spuszone, a do tego skóra głowy pokryta pryszczami, podrażniona i swędząca, teraz już wiem, że przez SLS, ciężko mi włosy było doprowadzić do normalności, takie zmatowienie po pierwszym efekcie sypkości i gładkości oraz mojego zachwytu chyba nigdy mi się nie przytrafiło. Nigdy więcej tego badziewia nie kupię. A co do opakowania, całkiem przyzwoite, fajne zamknięcie na klik, konsystencja też ok, zapach taki sobie, drogeryjny, bez zachwytu. Ogólnie NIE NIE NIE.....