Szampony do włosów

Kerastase Blond Absolu, Bain Lumiere Nawilżająco-rozświetlający szampon do włosów blond

hairstore.pl
Kerastase Bain Lumire Shampooing - Szampon 250 ml E2920100
Sephora
Kérastase - Kąpiel Lumière Wkład Uzupełniający - 250ml - Dla Kobiet
Bodyland.pl
Kerastase Kérastase Blond Absolu Refill

• 17 marca 2025 o 13:16
    Najlepszy dla blondu
    Kerastase Blond Absolu, Bain Lumiere to zdecydowanie najlepszy szampon dla moich blond włosów! Od kiedy zaczęłam go używać, moje włosy stały się znacznie jaśniejsze, bardziej lśniące i pełne blasku. Szampon ma cudowną, lekką konsystencję, która łatwo się rozprowadza i dobrze pieni, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość, aby dokładnie oczyścić włosy. Jednak to, co mnie najbardziej zachwyca, to zapach – jest absolutnie przepiękny, delikatny i elegancki, co sprawia, że każda aplikacja staje się prawdziwym rytuałem pielęgnacyjnym. Po umyciu włosy są miękkie, gładkie i pełne życia, a efekt rozświetlenia jest naprawdę widoczny. Kerastase Blond Absolu Bain Lumiere doskonale radzi sobie z odcieniem moich włosów, nadając im piękny, chłodny ton, który idealnie podkreśla blond kolor. Włosy są odświeżone, nawilżone, a przy tym nie obciążone. Zdecydowanie jest to produkt, który nie tylko skutecznie pielęgnuje, ale także dba o wygląd blond włosów, nadając im zdrowy blask. Jestem bardzo zadowolona z efektów, jakie daje ten szampon, i z pewnością będę do niego wracać! To absolutny must-have dla osób, które chcą zadbać o swoje blond włosy i nadać im wyjątkowy blask.
    Zalety:
    • Wydajny pięknie pachnie nabłyszcza nawilża wygładza
    Wady:
    • Trochę drogi
  • 1 marca 2025 o 13:33
    Pielęgnuje włosy, ale nie dba o skórę głowy
    Na wstępie pragnę zaznaczyć, że szampon zawsze dobieram do rodzaju skóry głowy, a nie włosów, ponieważ do pielęgnacji włosów używam innych, dedykowanych produktów. Tym razem jednak zrobiłam wyjątek, ponieważ otrzymałam w prezencie cały zestaw Kérastase Blond Absolu. Pierwsze wrażenia: szampon jest bardzo gęsty, wydajny i znakomicie się pieni. Już podczas mycia widoczne jest jego działanie, włosy stają się niezwykle miękkie. Bardzo dobrze oczyszcza je z wszelkich zanieczyszczeń. Po wysuszeniu włosy są uniesione od nasady, miękkie, lśniące, bardzo puszyste, a przy tym nie puszą się. W połączeniu z pozostałymi produktami z tej samej serii i lekkim wymodelowaniu, fryzura wygląda jak prosto od fryzjera. Niestety produkt ten nie współgra z moją skórą głowy, która po pewnym czasie zaczęła swędzieć i pojawiło się lekkie podrażnienie. Ponadto zauważyłam zwiększone wypadanie włosów, z czym od ponad roku nie miałam problemów. Szampon wyraźnie poprawia stan rozjaśnionych włosów, dostarczając im dużej dawki nawilżenia, ale niestety nie będzie on elementem mojej pielęgnacji, ponieważ priorytetem w doborze szamponu jest dla mnie zdrowie mojej skóry głowy.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze usuwa zanieczyszczenia
    • Nawilża włosy
    • Pozostawia bardzo błyszczące włosy
    • Nie obciąża
    Wady:
    • Podrażnił mój delikatny skalp
    • Wysoka cena
    • Zapach nie przypadł mi do gustu
    • Spowodował zwiększone wypadanie włosów
  • 31 stycznia 2025 o 22:04
    Świetny
    Naprawdę fajny szampon, używam w komplecie z odżywką z tej samej serii i mam pięknie mieniące, odżywione i sypie włosy, Wcześniej po różnych szamponach moje włosy ciężko się rozczesywały, były tępe w dotyku nawet jak były mokre, no po prostu koszmar, przy tym produkcie, naprawdę włosy są wyraźnie odżywione (jestem po mocnym rozjaśnieniu więc utrzymać takie włosy w dobrej kondycji to jak dokonanie cudu), podobny efekt ale lekko gorszy mam po szamponie z serii Genesis - też jest fajny, ale nie aż taki wow, Od czasu do czasu używam też go razem z olaplex 4 in 1, też fajnie współpracują ze sobą, Cena wysoka, ale nie wiem jak to jest zrobione, że tanie szampony zużywają się w chwilę (a zazwyczaj mają większa pojemność niż te droższe), ten mam jakoś od początku grudnia a zużyłam ledwo 1/10 opakowania, a myję włosy często, więc jest mega wydajny, Dodatkowo zauważyłam, że włosy mniej się przetłuszczają Na pewno kupię ponownie :)
    • Gładkość
    • Łatwe rozczesywanie
    • Nawilżenie
    • Sypkość włosów
    • Mniej przetłuszczający się skalp
    • Piękny zapach
  • 19 marca 2024 o 10:51
    Seria nie dla mnie
    Zakupiłam ten produkt z polecenia fryzjerki, niestety ... Pieniądze w błoto, nie robi na moich włosach nic więcej niż przeciętny, drogeryjny, szampon dla włosów blond. Moje włosy gęste, puszące się, od jakiegoś czasu farbowane na jasny blond (naturalny mysi blond). Produkty z tej serii miały uratować moje zniszczone i przesuszone włosy, mimo że nie używam suszarki czy prostownicy a jedyny mój "grzech" to rozjaśnianie... Produkt nie zdał egzaminu, włosy po użyciu szamponu i odżywki tej samej serii są nie do rozczesania, suche, splątane, jedyne co ten szampon robi pozytywnego to niweluje żółte odcienie, nie polubiliśmy się .
    • Niweluje żółty odcień
    • Brak skuteczności
    • Przesuszenie włosów
  • 21 grudnia 2022 o 12:34
    ok
    Czy szampon jest rozświetlający? Nie koniecznie. Różnice poczułam jeśli chodzi o nawilżenie. Moje włosy były bardziej miękkie. Nie ma szczególnego składu w porównaniu z innymi podobnymi szamponami. Ma ładny zapach i jest ekonomiczny, ponieważ nie trzeba dużo emulsji dawać podczas mycia głowy.
    Zalety:
    • Ladny zapach
    • Nawilża
    • Bardziej miękkie włosy
    Wady:
    • Drogi
    • Nie rozświetla włosów po farbowaniu