Szampony do włosów

Matrix Glow Mania Szampon do Włosów Farbowanych 300ml
notino.pl
Matrix Glow Mania Shampoo Szampon do włosów 300 ml

• 22 maja 2025 o 8:59
    Lubię tą serię, choć lekko obciąża włosy
    Polubiłam się z serią Glow Mania, używam jej naprzemiennie razem z fioletowym szamponem do włosów farbowanych również tej marki. Mam krótkie farbowane włosy sięgające do szyi i muszę uważać, by ich nie obciążać zbytnio. Seria skusiła mnie obietnicą połysku, wzmocnienia pigmentu kolorystycznego, odżywieniem. Szamponu używałam w towarzystwie odżywki z tej samej serii. Kosmetyk ma niesamowicie przyjemny zapach, taki soczysty, owocowo-cytrusowy. Dobrze się pieni, choć dla zasady ja zawsze spłukuję szampon po pierwszym myciu i robię drugie wtedy mam pewność, że moje włosy będą dobrze oczyszczone. Po wysuszeniu pasma były wygładzone, lśniące, bez problemu poddawały się dalszej stylizacji, takie bardziej ujarzmione. Szampon nie nadaje się jednak do częstego stosowania, używam go maksymalnie raz w tygodniu, gdyż w moim odczuciu dociąża włosy, a przy tym skraca ich świeżość. To jedyna wada jaką zauważyłam.
    Zalety:
    • cytrusowy zapach
    • dobrze się pieni
    • nie utrudnia rozczesywania
    • wygładza
    • włosy pięknie lśnią
    Wady:
    • nieco obciąża włosy
    Netili
    1 maja 2025 o 14:49
    Lekko obciąża włosy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Próbki szamponu do włosów koloryzowanych marki Matrix otrzymałam w prezencie, może zacznę od tego że produkt ten jest białej, gęstej konsystencji i dobrze się pieni, pierwsze co mnie w nim urzekło po umyciu jest to że nie podrażnia i nie wysusza skóry głowy za co duży plus, ponad to świetnie nabłyszcza i wygładza, a do tego super podbija kolor, jedyny minus to taki że lekko obciążył mi włosy z tyłu, ale mimo to pewnie kupię w pełnowymiarowym opakowaniu, z mojej strony jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Nie podrażnia ani nie wysusza skóry głowy
    • Ładnie podbija kolor
    Wady:
    • Lekko obciąża
  • 9 kwietnia 2025 o 7:12
    Super obciążający włosy szampon
    Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten szampon – ma lekką, kremową konsystencję i pięknie pachnie, a przy tym świetnie się pieni, dzięki czemu jest wydajny. Po kilku użyciach zauważyłam, że kolor włosów faktycznie dłużej pozostaje intensywny i świeży, nie wypłukuje się tak szybko jak zwykle. Włosy są miękkie, błyszczące i dobrze się układają, a sam szampon nie obciąża ich i nie przesusza skóry głowy. Idealny do codziennego stosowania przy włosach farbowanych – zdecydowanie warto wypróbować.
  • 2 kwietnia 2025 o 11:33
    Matrix Glow Mania Color Protecting Shampoo pozostawia włosy miękkie, nawilżone i pełne blasku. Dobrze chroni kolor, nadając włosom zdrowy, promienny wygląd bez obciążania.
    Matrix Glow Mania Color Protecting Shampoo to szampon zaprojektowany z myślą o pielęgnacji włosów farbowanych, który ma na celu ochronę koloru oraz nadanie włosom zdrowego blasku. Działanie: Szampon skutecznie oczyszcza włosy, jednocześnie chroniąc kolor przed blaknięciem. Jego formuła jest łagodna, ale efektywna w usuwaniu zanieczyszczeń i resztek produktów do stylizacji. Zawiera składniki, które pomagają utrzymać głęboki kolor przez dłuższy czas, zapobiegając jego wypłukaniu. Dodatkowo nawilża włosy, poprawiając ich strukturę i zapobiegając przesuszeniu, co jest szczególnie ważne dla włosów farbowanych, które mogą być bardziej wrażliwe na uszkodzenia. Cechy: • Ochrona koloru: Zawiera technologie, które pomagają chronić pigmenty w strukturze włosa, minimalizując wypłukiwanie koloru. • Nawilżenie: Zapewnia włosom odpowiedni poziom nawilżenia, sprawiając, że stają się gładkie i lśniące. • Delikatność: Szampon jest łagodny i nie powoduje przesuszenia, co sprawia, że nadaje się do codziennego użytku, zwłaszcza przy włosach farbowanych. Konsystencja: Szampon ma średnią, lekko kremową konsystencję, która dobrze się pieni, umożliwiając łatwą aplikację na włosy. Dzięki odpowiedniej gęstości, nie spływa z włosów, co ułatwia równomierne rozprowadzenie produktu. Zapach: Szampon ma przyjemny, świeży zapach, który jest subtelny, ale trwały. Zapach nie jest zbyt intensywny, co sprawia, że nie przytłacza, ale pozostaje na włosach przez jakiś czas, dając uczucie świeżości. Opakowanie: Opakowanie szamponu jest nowoczesne i funkcjonalne. Zazwyczaj występuje w formie butelki o pojemności 300 ml lub 500 ml, z zamknięciem typu klik, które ułatwia dozowanie. Butelka jest przezroczysta lub lekko matowa, co pozwala kontrolować ilość produktu, jaki pozostał. Jest wygodne w użyciu, a design jest estetyczny i prosty, idealnie pasujący do linii kosmetyków przeznaczonych do ochrony koloru. Podsumowanie: Matrix Glow Mania Color Protecting Shampoo to produkt skutecznie chroniący kolor, który jednocześnie dba o nawilżenie i kondycję włosów. Ma przyjemną konsystencję i zapach, a jego funkcjonalne opakowanie ułatwia codzienne stosowanie. To doskonały wybór dla osób z włosami farbowanymi, które szukają produktu do codziennej pielęgnacji, chroniącego kolor i poprawiającego kondycję włosów.
  • 28 marca 2025 o 22:45
    Super pachnący szampon
    Recenzja: Matrix Glow Mania Color Protecting Shampoo Jako posiadaczka farbowanych włosów o wysokiej porowatości, zawsze szukam produktów, które pomogą utrzymać intensywność koloru i jednocześnie zadbają o kondycję pasm. Szampon Matrix Glow Mania Color Protecting okazał się ciekawym wyborem. Opakowanie i konsystencja Produkt zamknięty jest w smukłej, plastikowej butelce o nowoczesnym designie. Dzięki wąskiemu dozownikowi łatwo kontrolować ilość wylewanego produktu. Konsystencja szamponu jest średnio gęsta, lekko kremowa, co sprawia, że dobrze się rozprowadza i nie spływa z dłoni. Zapach Szampon ma przyjemny, owocowo-kwiatowy zapach z wyczuwalnymi nutami mango, grejpfruta i wody kokosowej. Aromat utrzymuje się na włosach przez kilka godzin po umyciu, ale nie jest przytłaczający. Działanie Już podczas mycia czuć, że formuła jest łagodna – szampon nie plącze włosów ani nie przesusza ich nadmiernie. Dobrze się pieni, choć nie jest to bardzo obfita piana, co sugeruje, że nie zawiera silnych detergentów. Po spłukaniu włosy są miękkie i gładkie, a kolor wygląda na bardziej świetlisty. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że farba wypłukuje się wolniej niż zwykle, a pasma zachowują zdrowy połysk. Skład i pielęgnacja Kluczowe składniki to kwas glikolowy, który wygładza włosy i pomaga zatrzymać pigment, oraz olejek z dzikiej róży, znany ze swoich właściwości ochronnych. Szampon nie zawiera agresywnych siarczanów, więc nadaje się nawet do włosów po koloryzacji wrażliwych na wysuszenie. Podsumowanie To świetna opcja dla osób farbujących włosy, które chcą przedłużyć trwałość koloru i dodać pasmom blasku. Polecam szczególnie dla włosów suchych i normalnych – przy bardzo przetłuszczającej się skórze głowy może być zbyt łagodny. Dla najlepszych efektów warto stosować z odżywką z tej samej serii.