Olejki do ciała

Athena's Erboristica Natura olejek migdałowy Olejek migdałowy

• 21 czerwca 2022 o 16:42
    Przyjemny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Bardzo dużo czytałam o tym olejku i nastawiłam się na super efektywne i długotrwałe działanie. Niestety sam olejek jest średnio przyjemny w aplikacji. Zapach delikatny lekki powiedziałabym że orzechowy, stosunkowo szybko się wchłania nie pozostawia filmu. Efekty poprawiające kondycję skóry są raczej średnie, ale skóra jest przede wszystkim nawilżona i gładka przez kilka godzin po aplikacji. Jak dla mnie olejek nadaje się fajnie do wieczornej pielęgnacji skóry bardzo wysuszonej i odwodnionej.
    Zalety:
    • Wygładzenie
    JoankaL
    22 maja 2016 o 0:41
    Uwielbiam go i nie znoszę jednocześnie
    Olejek z jednej strony jest rewelacyjne. Z drugiej zrobiłam sobie nim wielką krzywdę. Zakupiłam go z myślą o nadchodzącym jesienią sezonie grzewczym gdzie moja skóra jest mocno przesuszona. Do ciała jest idealny, skóra jest gładka, mięciutka, nawilżona i to nawilżenie utrzymuje się naprawdę długo. Łagodzi podrażnienia np po goleniu (dzięki niemu nie wrastają włoski), jest naturalny, nie uczula, ma delikatny zapach. Pomyślałam sobie, że skoro jest taki świetny do ciała to dlaczego nie używać go do twarzy. W okresie jesienno-zimowym dokucza mi również jej przesuszenie. Do tego stosowałam jeszcze kurację kwasami więc doszłam do wniosku że zastosowanie go na buzię to super pomysł. Niestety w moim przypadku to był duży błąd, zapchał mi strasznie całą twarz, miałam zaczopowane pory i bolące podskórne gule. Efektem tego eksperymentu była wizyta u dermatologa ponieważ nie mogłam sobie dać z cerą rady. Produkt ocenie więc jako kosmetyk do ciała bo pierwotnie kupiłam go z taki przeznaczeniem.