Balsamy do ciała

Le Petit Marseillais Nutrition, Lait Soin Hydratant [Care Moisturizing Milk] Odżywianie, Mleczko nawilżające z masłem shea, słodkimi migdałami i olejem arganowym

• 22 kwietnia 2024 o 16:47
    Jestem na tak.
    Używam go codziennie po prysznicu i co najbardziej zauważyłam to , to że jest bardzo wydajny i ma opakowanie z pompką co bardzo umila dozowanie produktu. Ma piękny zapach i konsystencję Pół gęsta co szybko wchłania się w skórę i nie zostawia żadnej nie przyjemnej warstwy. Jak za taką cenę jestem na bardzo tak. Jeden z moich ostatnio ulubieńców.
    • Konsystencja
    • Dozownik
    • Dostępność
  • 26 lutego 2024 o 21:44
    Uwielbiam!
    Nigdy nie lubiłam używać mleczek do ciała ani balsamów. Nie lubię kiedy skóra cała się klei od tych produktów. Jednak odkąd zaczęłam stosować ten produkt zupełnie zmieniłam zdanie na ten temat! OPAKOWANIE Jest charakterystyczne dla kosmetyków do ciała tej marki. Plastikowa butelka w kolorze żółtym z wygodnym dozownikiem w formie pompki. Logo marki, nazwa produktu oraz wypisane jego główne cechy i grafika przedstawiająca migdały to elementy jakie znajdziemy na opakowaniu. Wykonana jest z grubego plastiku mimo to "pod światło" widać ile produktu jeszcze nam zostało. ZAPACH / TRWAŁOŚĆ intensywny słodko migdałowy zapach z domieszką słodkości - zostaje na skórze przez kilka godzin. FORMUŁA Lekka,rzadka ale nie lejąca (nie przelewa się między palcami). Balsam od razu się wchłania, skóra po nim jest delikatna, nawilżona i miękka. Nie pozostawia lepkiego filmu na skórze. Uważam ,iż formuła jest w sam raz , swobodnie rozprowadza się po skórze. DZIAŁANIE Nawilżenie jest średnie ale mimo to utrzymuje się przez dłuższą część dnia. Może nie jest tak długotrwałe jak opisuje producent, ale przez większą część dnia chroni i nawilża skórę. Niweluje uczucie przesuszenia i ściągnięcia dając ukojenie.Mimo to uważam że do typowo suchej skóry ten produkt się nie sprawdzi - będzie za słaby. Dla mojej niewymagającej,normalnej skóry sprawdził się znakomicie! Uwielbiam to mleczko to ciała, jest ono moim ulubieńcem. Niestety problemem jest dostępność, ostatnio został wycofany z rossmanna i trudno dostać gdziekolwiek to mleczko, a szkoda bo jest naprawdę wyjątkowe!
    Zalety:
    • ZAPACH, który utrzymuję się prawie cały dzień i jest wyjątkowy
    • delikatne nawilżenie
    • pozostawia miękką skórę
    • formuła
    Wady:
    • dostępność..
  • 9 stycznia 2024 o 12:24
    Rewelacja
    Produkt kupiłam gdyż testowałam kiedyś jego różowego kolegę (który uważam jest najlepszy z całej serii) i tutaj również się nie zawiodłam. Balsam przepięknie pachnie, dobrze się rozsmarowywuje na skórze, konsystencja nie jest tępa ani zbyt rzadka, błyskawicznie się wchłania, więc mogę spokojnie go użyć nawet kiedy się śpieszę i muszę szybko po kąpieli założyć ubranie. Produkt nawilża, odżywia, regeneruje i widocznie poprawia stan suchej skóry. Wcześniej skóra wręcz łuszczyła mi się na łydkach, taka była sucha od mrozów i kaloryfera. Po miesiącu regularnego stosowania zauważyłam mocne efekty, skóra dodatkowo jest napięta i wygląda lepiej. Balsam jest bardzo wydajny, po miesiącu zużyłam mniej niż połowę opakowania. Cena jak najbardziej na plus. Kupiłam za 20złotych na promocji w Rossmannie.
    • działanie
    Wady:
    • Nie ma
  • 23 marca 2022 o 8:17
    Ulubiony
    Zdecydowanie jest to mój ulubiony balsam do ciała. I sama nie wiem czy ze względu na zapach czy działanie, no po prostu uwielbiam. Kosmetyk ten pierwszy raz kupiłam oczywiście na promocji w Rossmannie za ok 15 zł. Po pierwsze tak jak już wcześniej wspomniałam- zapach, oczarował mnie totalnie. Po posmarowaniu jeszcze długo go czuć na ciele. W dodatku pięknie nawilża i wygładza, robi naprawdę to co powinien. Skóra przez długi czas jest gładka i odżywiona. Jeśli chodzi o opakowanie dla mnie jest to najlepsza i najwygodniejsza forma. Pompka się nie zacina, wychodzi tyle produktu ile byśmy chcieli. Konsystencja nie jest ani za rzadka ani zbyt gęsta. Wspomnę jeszcze, że jest naprawdę bardzo wydajny, starcza na długi okres czasu. Podsumowując dla mnie jest to nr 1 wśród balsamów.
    • nawilżenie
    • odżywienie
  • 14 lutego 2022 o 19:37
    Przepięknie pachnie i dobrze nawilża
    Mleczko kupiłam pod wpływem pozytywnych opinii na wizaż. Zachwycił mnie jego piekny, delikatny, ale wyczuwalny zapach. Konsystencja lekka w kierunku średniej. Dobrze się rozprowadza. Wydajność dobra - około 6 pompek na całe nogi. Efekt nawilżenia zgodnie z obietnicą producenta utrzymuje się min. jeden dzień. "Nie zaniedbuje" problematycznych miejsc tj. Kolana, łokcie, biodra. Nie brudzi ubrań. Opakowanie poreczne z pomka. Osobiscie wolę balsamy i masła w słoikach pozwala to na bezproblemowe wykorzystanie produktu do końca bez konieczności rozcinania pudelka.
    • dobry efekt nawilżenia
    • nie brudzi ubrań