Zaskakująco dobry! Rewelacyjnie utrwala lakier na ponad tydzień, przyspiesza wysychanie
Ten top coat kupiłam wyłącznie z ciekawości - zazwyczaj inne poza Seche Vite kompletnie mi się nie sprawdzały. Był w promocji, postanowiłam zaryzykować.
I okazał się świetny! Do tego stopnia, że jak na razie zepchnął z podium moje KWC, czyli Seche Vite. Owszem, nie wysusza tak szybko lakieru (jednak Seche do tego celu jest przeznaczony, a Rimmel nie), za to Seche w porównaniu z Rimmelem prawie nie przedłuża trwałości lakierów (zależy od lakieru).
Rimmel przedłuża trwałość nawet tych beznadziejnie kiepskich, które bez tego trzymają się max 2 dni.
Przykładowo - na lakierach Wibo z nowej czarnej serii, które z Seche Vite ścierają mi się już pierwszego dnia, a na drugi - wymagają już kompletnego zmycia. Stwierdziłam, że spróbuję z Rimmelem - i byłam w szoku! Lakier w formie niezmienionej trzymał mi się ponad tydzień. Absolutnie bez żadnych starć, jednego odprysku, bez zmatowienia. Zazwyczaj zmywam lakier i tak po 2, 3 dniach, bo lubię zmieniać kolor na paznokciach, tu jednak byłam tak zachwycona efektem (a kolory lakieru miałam nowe, szczęśliwie więc jeszcze nie znudzone), że po tym tygodniu postanowiłam całości nie zmywać, a jedynie odświeżyć. Tak więc, gdy po tym czasie pojawiły się tylko lekkie starcia na krawędziach, dołożyłam lakieru w tych brakujących miejscach, utrwaliłam top coatem Rimmela.... - i tak sobie chodzę nadal :) Paznokcie wyglądają jak hybrydy, nie przesadzam. I nadal nic się nie ściera, nie odpryskuje.
Dodam, że używam nie tylko z lakierem z serii Gel, ale także (a nawet przede wszystkim) z innymi. Tym bardziej widać efekty przy słabszych lakierach tanich marek.
Skuteczność topu widać też przy zmywaniu manicuru. Kiedyś miałam nim poprawione tylko dwa paznokcie, reszta była pokryta Seche Vite - te z nałożonym Rimmelem trudniej było zmyć, zmywacz dłużej rozpuszczał lakier.
Dodam też, że skraca czas schnięcia lakieru - może nie do minuty czy mniej, jak Seche Vite, ale naprawdę lakier szybko robi się suchy po jego nałożeniu, nie odgniata się też po czasie. Mam wrażenie, że ten top tworzy na paznokciach jakby szklistą, bardzo twardą, a zarazem elastyczną warstwę, dzięki czemu nie pęka oraz nie ukrusza się, jeśli na przykład uderzymy w coś paznokciem.
Fantastycznie nabłyszcza - efekt jest jak hybrydy! Co więcej, nabłyszczenie nie traci na intensywności przez kolejne dni.
Formuła jest idealnej konsystencji - nie za rzadka, ale też nie za gęsta. Nie ciągnie się, nie robi na paznokciach glutów ani smug.
Pędzelek fajny - szeroki, takie lubię najbardziej.
Buteleczka ładna, wygląda na sporych rozmiarów, jednak kiedy sprawdziłam, wychodzi na to, że pojemność ma taką jak większość top-coatów (12 ml).
Cena regularna jest dość spora. Warto poczekać na promocję. Pamiętajmy jednak, że płacąc za ten top, obniżamy sobie koszt samego lakieru / lakierów do paznokci, bo naprawdę znacząco przedłuża czas, przez który mamy je na paznokciach. Oszczędzamy na lakierze, można więc wydać więcej na top coat, tak mi logika podpowiada ;) - a zapewniam, że jest wart swojej ceny.
Świetnej jakości, dla mnie zaskoczenie roku - nie miałam wcześniej tak dobrego utrwalacza lakieru. Polecam!! wszystkim! :)
(na zdjęciu - lakier z topem po ponad 10 dniach)
Zalety:
- utwardza, zabezpiecza lakier przed ścieraniem i odpryskiwaniem, przedłuża trwałość lakieru o grubo ponad tydzień, rewelacyjnie nabłyszcza, przyspiesza wysychanie lakieru
- Trwałość