Topy do paznokci

Rimmel London Super Gel Top Coat lakier do paznokci 12 ml dla kobiet
Rimmel Super Gel Top Coat lakier utrwalający "12 ml" bezbarwny
Rimmel Top Coat Super Gel 12 ml
Rimmel Super Gel Top Coat Lakier Utrwalający

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 marca 2023 o 22:57
    Dobry top coat
    Ten lakier sprawdza mi się naprawdę bardzo dobrze jako top coat. Pięknie nabłyszcza płytkę i lakier, którym wcześniej pomalujemy paznokcie, łatwo i szybko się rozprowadza (ma bardzo wygodny pędzelek), ma odpowiednią, niezbyt gęstą konsystencję, a dodatkowo utrwala inne lakiery. Polecam!
    Zalety:
    • Wygoda malowania
    • Utrwala lakier
    • Nabłyszcza
    • Konsystencja
  • 4 grudnia 2022 o 12:10
    Dobry
    Kiedyś miałam bzika na punkcie paznokci akrylowych. Rozpisywałam się 3 mc naprzód, byle tylko mieć zawsze termin, piękne paznokcie i zero odrostów. Z upływem czasu cieszę się że ten bzik mi przeszedł i robię sobie paznokcie sama, w zaciszu domowym. Maluje raz w tygodniu, nakładam 2 warstwy lakieru i na to top. Z własnego doświadczenia mogę śmiało stwierdzić że to nie lakier bazowy odgrywa największą rolę, a właśnie nałożony top. Rimmel, super gel top mogę śmiało polecić. Produkt wysycha w parę minut, utwardza poprzednią warstwę lakieru. Nadaje ładny połysk. Tak zrobione paznokcie przetrwają spokojnie tydzień. Nie odpryskuje, nie pęka.
    _inga
    24 lutego 2022 o 19:42
    Żelowy top coat, Rimmel
    Żelowy top coat kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to buteleczka zawierająca 12 ml produktu, zapłaciłam około 14 zł. Żelowy top coat używam wraz żelowymi z lakierami firmy Rimmel, po nałożeniu dwóch warstw lakieru nakładam jedną warstwę top coat, ma dość gęstą konsystencję przez co dość ciężko nałożyć cienką warstwę , dość długo schnie. Podsumowując ogólnie mam mieszane uczucia żelowy top coat skutecznie przedłuża trwałość lakieru choć nie jest to obiecane przez producenta 14 dni, z lakierami tworzy zgrany duet, długo schnie i szybko gęstnieje w buteleczce, regularna cena jest dość wysoka dlatego najlepiej poszukać na aukcjach lub w drogeriach internetowych . Polecam !
    Zalety:
    • skutecznie przedłuża trwałość lakieru choć nie jest to obiecane 14 dni
    • nadaje połysk
    • szeroki pędzelek
    Wady:
    • gęsta konsystencja
    • długo schnie
    • opakowanie , nie widać ile produktu zostało w buteleczce
    • dość szybko gęstnieje w buteleczce
    • niezbyt wydajny
  • 23 lutego 2022 o 16:26
    Nie różni się niczym od tańszych alternatyw
    Top-coat kupiłam w komplecie wraz z żelowym lakierem tej samej linii. Bardzo podoba mi się opakowanie - jest eleganckie i stabilne a co najważniejsze - zakrętka jest wygodna jako uchwyt pędzelka. Jest też precyzyjna przy zakręcaniu i szczelna. Teraz już wiem, że to ten sam model, który został później wykorzystany w serii Kind&Free. Dlatego też nie zdziwił mnie już kształt pędzelka i jego budowa. Dobrze widać to właśnie w top coat, że pędzelek składa się z dwóch cieńszych, przez co jest szeroki i wygodny, bo pozwala na pokrycie płytki jednym pociągnięciem (oprócz kciuka oczywiście). Top-coat ma krótsze PAO niż sam lakier - 24 m-ce. ale to raczej norma. Objętość jest spora - 12 ml. Kosztuje tyle samo co lakier, a czasami top-coaty są nieco droższe. Samo jego zachowanie wg mnie jest poprawne i typowe dla lakierów nawierzchniowych - nabłyszcza warstwę lakieru i go utrwala. Jest dość gęsty, bo to lakier żelowy, więc nie jest bardzo wydajny, ale nie zdarzyło mi się, żeby tworzyły się na jego powierzchni pęcherzyki powietrza. Trzeba uważać, żeby nie nabrać za dużo - wystarczy jedna kropla na środek płytki i rozciągnięcie. U mnie przedłuża trwałość lakieru do standardowych 7 dni, ale nie używam go do innych lakierów niż Rimmela. Nie tworzą się pod nim pęknięcia lakieru. Największe baty lakier zbiera ze względu na dłuższe wysychanie, ale ja nie mam tu uwag. To nie jest lakier szybkoschnący. Nie ustępuje pod tym względem innym zwykłym lakierom nawierzchniowym o gęstszej konsystencji. Łatwo się zmywa. Nie kupię go ponownie jedynie na cenę, moim zdaniem nieadekwatną do jakości i fakt, ze nie będę dokupywać lakierów z tej samej linii. Gdybym je polubiła, to pewnie kupowałabym go dalej do kompletu.
    Zalety:
    • nabłyszcza i utrwala
    • przedłuża trwałość lakieru do 7 dni
    • łatwo się zmywa
    • wygodny szeroki pędzelek
    • eleganckie i stabilne opakowanie
    • precyzyjna zakrętka - wygodna jako uchwyt pędzelka
    • duża objętość - 12 ml
    • długie PAO - 24 m-ce
    Wady:
    • cena regularna
  • 15 stycznia 2022 o 17:27
    Jestem na nie
    Top Rimmel dość mocno mnie rozczarował. Na początku wszystko wydawało się super,dobra konsystencja,łatwa aplikacja. Później zaczęły się schody. Top dość długo wysychał. Po dwóch dniach,zaczął bardzo nieestetycznie wyglądać na paznokciach-popękał. Niestety,więcej go nie kupię.

Zobacz także inne Topy do paznokci