Szampony do włosów

Fitokosmetik Szampon do włosów jajeczny

• 11 lutego 2023 o 18:40
    Kolejna wersja szamponu z tej firmy której moja skóra głowy nie polubiła, a szkoda
    Ogólnie jestem wielką fanką szamponów z Fitokosmetik. Używam ich od kilku ładnych lat. Kiedy robię zamówienie w sklepie internetowym zwykle biorę po kilka sztuk każdego rodzaju, nie tylko sobie ale także znajomym bo na prawdę są godne polecenia. Oczywiście jeśli ktoś potrzebuje i używa łagodnych na co dzień, bo te są zaliczane do szamponów właśnie o łagodnej mocy, a wiadomo, że nie każdy takie lubi. Jak do tej pory to nie podpasowała mi tylko wersja z drożdżami piwnymi która wywołała u mnie potężne swędzenie skalpu no i niestety właśnie ten o którym napiszę recenzję. Szampon ma piękny żółciutki kolorek, pachnie obłędnie, całkowicie nie wiem do czego to porównać. Może to za sprawą olejku rokitnikowego? Nie wiem, gdyż osobiście nie znam tego zapachu. Natomiast jest on bardzo przyjemny, nie jest może zbyt delikatny, ale bardzo mi się podoba i wręcz umilał mi za każdym razem mycie włosów. Konsystencja odpowiednio gęsta, taka jak w innym wersjach, piana super. Wydajność znakomita gdyż używam tylko kubeczka ze spieniaczem więc pojemność 270 ml starcza na bardzo długo. Podczas spłukiwania piany wyczuwalna szorstkość i matowość włosów, a że myję włosy metodą MOO, szybko ją likwiduję, więc nie miało to u mnie żadnego znaczenia. Niestety… Całkowicie nie spodziewałam się takiego efektu. Szampon spowodował u mnie pojawienie się okropnego łupieżu, którego dawno na mojej głowie nie widziałam. Jestem w szoku bo zapowiadał się całkiem dobrze, a tu taka niemiła niespodzianka. Żadnego swędzenia, pieczenia skóry głowy, tylko łupież. Niestety pozostałe dwie butelki musiałam odsprzedać bo może komuś bardziej przypadnie skórze głowy. Niestety tą wersje musiałam już całkowicie skreślić z mojej listy łagodnych szamponów, a szkoda bo zrobiłam sobie całkiem fajne zapasy jeszcze przed sporą podwyżką. Wcześniej za szampony zapłaciłam ok 7 zł, w tej chwili to nawet 14 zł. ZALETY: piękny zapach idealna gęsta konsystencja bardzo wydajny przy myciu metodą kubeczkową WADY: dość wysoka cena szampon spowodował u mnie okropny łupież brak dostępności stacjonarnie
  • 13 maja 2021 o 22:53
    Odżywczy szampon do suchej skóry głowy
    Ten szampon jest napakowany substancjami odżywczymi. Przy wysokoporowatych włosach i suchej skórze głowy jest idealny. Bardzo dobrze (chociaż delikatnie) oczyszcza skórę głowy, bez wysuszania, dobrze się pieni i ładnie pachnie
    Zalety:
    • Spełnia wszelkie zadania szamponu
    • Nawilża i odżywia
    Wady:
    • Może się nie nadawać do przy tendencji do przetłuszczania włosów (może nasilać przyklap)
    Enzi
    8 listopada 2020 o 14:46
    nie
    Tak dla odmiany z tym szamponem z fitokosmetik sie nie polubila. Co prawda krzywdy mi nie zrobil, ale troche sie meczyla,zeby dokonczyc opakowanie. Szampon ladnie pachnie, gesty, wiec metoda kubeczkowa obowiazkowa. Nie placze wlosow. Mi niestety obciazal glowy i mialam takie uczucie ciezkosci juz po wysuszeniu. Robilam rozne kombinacje i z emolientami, humekantami i prteinami i jakos nie moglam wydobyc z niego nic,zebym sie skusila na drugi zakup. Pozostaje przy dzuegciowym.
  • 26 września 2020 o 22:11
    Wszystko byłoby genialnie, gdyby nie...
    Używa od:próbka
    ... zapach, nie mogłam go znieść, wyrzuciłam butelkę po pierwszym użyciu... Nie jest jednak powiedziane, że każdemu on będzie przeszkadzał. W kwestii mycia szampon mnie nie zawiódł. Dobrze się pieni, włosy po nim były lekkie, odbite od nasady i dość długo świeże. Mam wrażenie, że troszeczkę suche, trzeba się wspomagać nawilżającymi odżywkami przy okazji stosowania.
  • 2 kwietnia 2020 o 9:15
    Cudowny szampon!
    Kosmetyki Fitokosmetik są moim odkryciem. Ile to ja wydawałam pieniędzy na beznadziejne drogie produkty które w składach i tak mają mikroplastiki a co za tym idzie zero działania. Kosmetyki Fitokosmetik mają naturalne składy i realne działanie na skórze i włosach.Szkoda że nie mają serum do twarzy i kosmetyków kolorowych to by było coś. Wracając do tego szamponu to jest jednym z moich ulubiencow tej że marki.Ma piękny zapach i żółty kolor.Wspaniale się pieni i cudownie oczyszcza skórę głowy. Włosy po umyciu pięknie błyszczą i pachną. Polecam! EDYCJA 23.04.2020R. NIESTETY FITOKOSMETIK TEŻ MA W NIEKTÓRYCH KOSMETYKACH MIKROPLASTIKI!!!W TYM SZAMPONIE TEŻ NIESTETY JEST:(JEST MI BARDZO PRZYKRO BO TO DLA MNIE SUPER SZAMPON!OBNIŻAM TYLKO 1 GWIAZDKĘ BO SZANUJE TĘ FIRMĘ ZE WZGLĘDU ZA NISKIE CENY. NIE ZDZIERAJĄ PIENIĘDZY Z LUDZI. MIKROPLASTIKI ZNALAZŁAM W KILKU ICH PRODUKTACH..NIBY TYLKO PO 1 ALE JA WOLAŁABYM ŻEBY BYŁO 100%OK BO WŁAŚNIE TAKICH KOSMETYKÓW SZUKAM.MIKROPLASTIKI ZANALAZŁAM W ICH KREMACH DO TWARZY I RĄK,W 2 SZAMPONACH I INNYCH MASKACH I PEELINGACH DO TWARZY(TE CO OBECNIE UŻYWAM PEELINGI Z TEJ FIRMY I TU OCENIŁAM SĄ ŚWIETNE I MAJĄ W PORZĄDKU SKŁAD).NIE WIEM MOŻE JEST WIĘCEJ ALE TRZEBA KONICZNIE CZYTAĆ SKŁADY. ICH FARBY I HENNA DO WŁOSÓW I BRWI TEŻ NIE JEST OK. ZA TO GLINKI W PROSZKU I GOTOWE WE WIADERKU SĄ CUDOWNE-SKŁADY NARAZIE W PORZĄDKU. MASKI DO WŁOSÓW TEŻ,ALE TRZEBA NA BIEŻĄCO CZYTAĆ SKŁADY BO MOGĄ ZMIENIĆ. NADAL BĘDĘ UŻYWAĆ ICH KOSMETYKÓW (NIE WSZYSTKICH)BO MAJĄ CUDOWNE DZIAŁANIE POMIMO JEDNEGO MIKROPLASTIKU W SKŁADZIE.NADAL BĘDĘ UŻYWAĆ,ALE I BĘDĘ OBSERWOWAĆ ICH SKŁADY.