Spróbuj kawy ziarnistej Starbucks Peru® z serca Imperium Inków
Wiosenna oferta Starbucks® obfituje w wiele nowości. Po raz pierwszy w Polsce pojawiła się kawa ziarnista Starbucks Peru®, która pochodzi z Ameryki Łacińskiej. To zrównoważona kawa o średnim body, delikatnej kwasowości i łagodnym orzechowym smaku. Swoim zapachem przywodzi na myśl słodkość czekolady.
Już teraz możesz spróbować kawy Starbucks® Peru jako swoje Origin Espresso. Peruwiańskie ziarna mogą być podstawą ulubionego napoju – Latte, Cappuccino czy Americano. Kawę można też kupić w kawiarniach Starbucks® w całej Polsce. Sprzedawana jest w ziarnach, a na życzenie może być zmielona przez baristów, którzy dostosowują grubość mielenia do sposobu parzenia tak, aby kawa zachowała najlepszy smak i aromat.
Oprócz niezwykłej kawy ziarnistej Peru, Starbucks® przygotował też wiosenne napoje, które dodadzą pozytywnej energii i słodyczy w słoneczne wiosenne dni – Caramel Macchiato, Hazelnut Macchiato oraz Maple Macchiato.
Zupełnie nowe Maple Macchiato
Fani Starbucks® od dawna czekali na Maple Macchiato – wyjątkową kawę o smaku syropu klonowego. Dolna warstwa napoju to syrop waniliowy, który zalany jest idealnie spienionym mlekiem. Nalane na mleko shoty espresso dodają kawie wyrazistości, a wykończenie w postaci syropu klonowego sprawia, że czuje się lekką słodycz.
Już dziś rozkoszuj się wiosną i przyjdź do Starbucks®, aby spróbować niezwykłego Trio Macchiato: Caramel, Hazelnut i Maple. A dzięki ziarnom kawy Starbucks Peru® przeniesiesz się aż do serca Imperium Inków.