Fa Luxorious Moments, Pink Viola, Caring Cream Soap Kremowe mydło w kostce (nowa wersja)

canbria
    8 maja 2020 o 13:11
    Dobre, tanie i ładnie pachnące
    Przeszłam już przez mnóstwo opakowań mydełek Fa. Mój Tato często dostaje je w pracy, przynosi do domu i dlatego mamy go po dostatkiem. Lubię te mydełka. Przyznam szczerze, że oprócz zapachu nie widzę zbytniej różnicy między poszczególnymi ciemnymi wersjami, mam tu na myśli np. Black Orchid. Mydełko jest zapakowane w tekturowym opakowaniu. Szata graficzna bardzo mi się podoba, zachęca do sięgnięcia po produkt spośród wielu innych na półce w sklepie. Ma w sobie to coś, już na pierwszy rzut oka przyciąga spojrzenie. Mydełko jest ciemno-fioletowe i ma całkiem intensywny, kwiatowy zapach. Na pierwszy plan wybija się tytułowy fiołek. Zapach jest ładny i mocny jak na mydło do rąk. Po umyciu dłoni jeszcze przez chwilę zostaje z nami na dłoniach. Mydło dobrze leży w dłoniach, nie wyślizguje się podczas używania. Plus także za to, iż nie rozmacza się w mydelniczce (zawsze zwracam uwagę na to, by je wcześniej ciut osuszyć). Mydełko jest tanie, wydajne, łatwo się pieni i bez problemu domywa nawet mocno zabrudzone dłonie. Niestety przy regularnym, częstym używaniu może trochę przesuszać dłonie, warto mieć to na uwadze, na pewno nie jest to mydło tak nawilżające jak Dove, niemniej jednak polecam wypróbować, żeby przekonać się na własnej skórze ;)
    Zalety:
    • tanie
    • łatwo dostępne
    • łatwo się pieni
    • przyjemny zapach
    • wydajne
    Wady:
    • przy regularnym stosowaniu może przesuszać skórę dłoni
    • nie ma działania nawilżającego
  • 30 listopada 2016 o 13:04
    Mydełko Fa :)
    Zalety: - ma bardzo ładny, kwiatowy relaksacyjny zapach który ułatwia zasypianie - ma wygodny kształt, idealnie wypofilowany, pasujący do dłoni - delikatnie się pieni i dobrze oczyszcza skórę - ma niską cenę - bardzo dobra dostępność - świetna wydajność - uczucie odświeżenia i neturalizacji przykrych zapachów Wady: - mydełko nie wygładza, przesusza skórę
  • 30 listopada 2016 o 12:35
    Ech, za słodko. Za syntetycznie.
    Oj, ta wersja mydła nie bardzo przypadła mi do gustu, pomimo tego, że jestem ogromną zwolenniczką fiołków. Ale nie tych przesłodzonych i syntetycznych, tylko żywych, leśnych, kruchych, rześkich. + mydło dobrze się pieni + skutecznie zmywa zanieczyszczenia różnego pochodzenia + ładnie wygląda + ma wygodny kształt, nie ucieka z dłoni + nie mięknie w mydelniczce + jest tanie i szeroko dostępne + zwalnia z konieczności używania odświeżacza powietrza w łazience +/- ma bardzo intensywny zapach, który mnie bardziej kojarzy się z fiołkowymi płynami do płukania niż z żywymi kwiatami - delikatnie przesusza dłonie
  • 15 sierpnia 2016 o 13:11
    Bardzo mi się spodobało
    To mydło o przpeiknej szacie graficnej i cudownym zapachu trafilo do mnie podczas jednych z zakupow kosmetycznych. od razu spodobal mi sie kolor i zapach, ktory czuc z daleka przez opakowanie! Zapach jest piekny, kwiatowy. Kostka jest duza, dobrze lezy w dloni. Swietnie sie [pieni i oczyszcza skore dloni bez wysuszania. Polecam. + zapach + opakowanie + wydajnosc + nie wysusza + cena ( 1,99 zł)
    Drogeria Jasmin
  • 12 lipca 2016 o 15:01
    dobre
    Ładnie pachnące, dobrze pieniace się mydło. Nie powoduje wysuszania skóry. W domu używam go do mycia rąk. Na plus: dostępność, cena. Jednak jesli chodzi opakowanie to zamiast pudełek wolę folię.