Pędzle do twarzy

Sephora Szeroki pędzel do pudru 30

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 22 września 2019 o 20:50
    Niby ok, ale schowałam do szuflady
    Zdecydowałam się na ten pędzel trochę pod presją czasu - odpadła mi rączka w moim ukochanym pędzlu Pierre Rene, którego nie mogłam już znaleźć w drogeriach. W Sephorze oglądałam go dobre 15 minut, zanim poszłam do kasy. Miałam wątpliwości, które po kilku użyciach tylko się potwierdziły. Niby pędzel jest ok. Wykonany bardzo dobrze. Rączka, skuwka i włosie są dobrej jakości. Pędzel wygląda profesjonalnie. Włosy są porządne, długie, gęsto osadzone. Niestety - dla mnie zbyt gęsto. Mam wrażenie, że tak zbity pędzel bije moją twarz i zbiera nałożony podkład. Nie używa się go z przyjemnością. Jest szorstki, zbity, agresywny. Myłam go kilka razy, nic złego się nie działo z włoskami, ale ciężko mi go było doczyścić. Miałam wrażenie, że jak długo bym go nie płukała, w środku i tak pozostawał kosmetyk do mycia. Aktualnie leży w szufladzie obok innych moich zakupowych porażek, które być może dostaną kiedyś drugą szansę.
    Zalety:
    • Porządne wykonanie
    • Długie włosy, które nie odkształcają się i nie wypadają
    • Poręczny i duży
    Wady:
    • Zbyt gęsto osadzone, szorstkie włosie - używanie go jest nieprzyjemne, nie omiata twarzy, ale ją drapie i bije
    • Trudno go doczyścić i wypłukać
    krokuch
    11 stycznia 2019 o 15:00
    pieniądze wyrzucone w błoto
    Pędzel do najtańszych nie należy, więc zastanawiałam się nad jego zakupem dłuższą chwilę. Początki były super. Pędzel sprawdzał się dobrze, włosie miękkie - nie szorowało po twarzy. Problemy zaczęły się po pierwszym umyciu. Pędzel myłam tak jak zwykle myję wszystkie moje pędzle. Zaczął gubić włosie, co było problematyczne, gdyż włoski osadzały się na twarzy. Niedługo później odpadła rączka... Masakra!
  • 31 grudnia 2017 o 22:12
    Bardzo dobry
    +bardzo dobry pędzel do pudru, nie jest najlepszy na świecie, ale ja jeszcze nie znalazłam swojego ideału, chciałabym coś w stylu M Brush, ale pewnie płonne me nadzieje, +wizualnie super, jest wieeeeelki, +bardzo dobrze się domywa, +szybko schnie, to wielki plus, +włosie nie jest zbite, więc ładnie muska twarz, +wystarczy kilka ruchów i gotowe, +nie gubi włosia, +idealnie leży w dłoni, -/+delikatnie gubi włosie, -cena jest za wysoka, podobne pędzle można kupić dużo taniej
    Hani_a
    10 września 2016 o 21:03
    mój pierwszy pędzel
    To jest pierwszy pędzel jaki kupiłam zaczynając przygodę z makijażem. Właściwie nabyłam go w ciemno, zaufałam intuicji i nie żałuję. Trzonek nie jest za długi, lubię te krótsze, gdyż pewniej leżą w dłoni i łatwiej operować pędzlem. Włosie ma miękkie i nie wypada po myciu. Świetnie się sprawdza do ogólnego pudrowania twarzy, na pewno nie da się nim precyzyjnie nałożyć produktu np. pod oczami, ale chyba nie do tego jest przeznaczony. Nakłada niewielką ilość pudru, dzięki czemu nie tworzy efektu maski. Po roku użytkowania nadal jestem zadowolona, właściwości tego pędzla się nie zmieniły.
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do twarzy