Avon Color, True Colour Eyeshadow (Cienie do powiek podwójne i potrójne) (stara wersja)

wrola1
    10 września 2013 o 0:56
    mam do nich duży sentyment.. :)
    W mojej kosmetyczce te cienie avonu to legenda ;) Choć kupiłam je jako wczesna nastolatka swoją \'dwójkę\' mam do tej pory (jestem na studiach). Wiem, to niewłaściwie, niezdrowe, niehigieniczne, ale odkąd je kupiłam nie zmieniły się ani trochę :) Pink Blush - oba cienie perłowe, jasnoróżowy, który na powiece zmnienia się w delikatny biały/beżowy, i cielisto-brudny-róż, lekko wpadający w fioletowy :P Tak bym określiła kolory. Wiem, że niektóre osoby narzekają na pigmentację, ale te cienie w wersjach nude, wyglądają na oku bardzo subtelnie. Ja np. je uwielbiam, używam ich (cały czas) przy makijażu no-make up, ciemniejszy na całą powiekę, jaśniejszy jako rozświetlacz w wewnętrznym kąciku. Ten ciemniejszy fantastycznie kryje czerwone żyłki na moich powiekach. Dlatego zawsze kiedy nie mam czasu nakładam te cienie, tusz i jestem gotowa :) Oczy nie wyglądają wtedy na niewyspane i bez wyrazu, a jednak ludzkie oko nie dostrzeże na nich makijażu - przynajmniej przy takich kolorach. Wiele razy kiedy mówiłam moim koleżankom ze studiów czym się malowałam danego dnia, one zawsze mówiły \'Tak? Wyglądasz jakbyś się w ogóle nie malowała\'. I dla mnie to komplement :) Żałuję, że nie ma już ich w sprzedaży, co prawda, cienie, które są teraz dostępne, w katalogach czy na allegro, są niejako odpowiednikami tych cieni i mam wielką ochotę ich spróbować :) Tym bardziej, że też mają ładne kolory. Jak napisałam na początku, ich jakość od wielu lat się nie zmieniła, pozostały tymi samymi, aksamitnymi cieniami, którymi były na początku. Opakowanie się zepsuło, szybka odpadła, nie zamyka się, a one nadal mi służą. Nie osypują się, dobrze rozprowadzają. Może nie utzrymują się bardzo długo, nie są też jakoś fantastycznie napigmentowane, nie dadzą mocnego efektu kolorystycznego, ale są super na co dzień. To były chyba moje pierwsze \'droższe\' cienie (droższe niż 10 zł) :) Myślę, że będę je dobrze wspominać. Używam tego produktu od: wstyd się przyznać jak długo... ;) Ilość zużytych opakowań: jedno
    airam12
    17 grudnia 2011 o 20:10
    Można wybrać lepiej
    Mam wersję potrójną - cocoa glow, początkowo myślałam, że są matowe, okazało się, że są delikatnie połyskujące. Bardzo delikatnie połyskujące, prawie matowe :) Ogółem: + bardzo ładne kolory + naturalny efekt - szału nie ma, ale nadają się do makijażu dziennego - nietrwałe, znikają dość szybko - aplikator gotowy do ucieczki (zaginął wkrótce po otwarciu cieni) - jak wszystkie tego typu sypią się w opakowaniu, "kurząc" je bardzo, nie sposób się nie ubrudzić. Można wybrać lepiej, drugi raz raczej ich nie kupię. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
  • 20 września 2010 o 18:58
    Takie sobie
    Mam podwójne czarno szare cienie. Ładnie wyglądają na powiece, wygodne w użyciu ale dość twarde i potrzeba wprawy. Po pewnym czasie rolują się na powiece. Kolor czarnego cienia jest raczej ciemno szary co ładniej wygląda na moich oczach niż czarna roztarta kredka, więc jeśli chcecie mieć mocno podkreślone oczy to nie jest to dobry wybór. Kupię go ponieważ odpowiadają mi kolory mimo że nie jest idealny. Używam tego produktu od: około 2 lata Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 18 grudnia 2009 o 22:22
    nie polecam!!
    kupiłam ten produkt jakis rok temu tylko ze w opakowaniu jest cztery cienie, bardzo spodobały mi sie odcienie fioletu wiec sie skusiłam ale to był totalny bład! cienie sa bardzo twarde nie widac zupełnie koloru na powiece jedynie ten najciemniejszy fiolet jest widoczny ale nie jako fiolet tylko jako czarny bardziej i trzeba uwazac zeby nie przesadzic z jego nałozeniem bo okropnie wyglada na powiece a reszta najjasniejszy zaraz mi sie cały pokruszył i tyle z niego zostało jedyne co fajnego maja te cienie to lusterko. Ogolnie nie polecam bo juz cienie z tych tanich firm sa wiele lepsze i tansze a na te szkoda kasy !!Używam tego produktu od:od ponad roku Ilość zużytych opakowań:1 i napweno drugiego nie kupie!!!
  • 18 grudnia 2009 o 21:59
    Bez rewelacji
    Mam odcień Bronze Patina (podwójne). Był to odcień limitowany, wiem że nie ma go już w sprzedaży. Odcień brązowy ok, drugiego nie używam, bo jest nietwarzowy. Cienie są delikatnie połyskliwe, ale mało intensywne i nietrwałe. Używam tego produktu od: paru lat. Ilość zużytych opakowań: 1.