Maseczki klasyczne

Vichy Quenching Mineral Mask Nawilżająca maska mineralna

Sugary
    5 grudnia 2022 o 10:49
    Oj nie....
    Totalnie zawiodłam się na tej masce. Nie wiem jakim cudem opisywana jest jako produkt dla cery wrażliwej.... Po nałożeniu maski odczuwam totalny dyskomfort. Ostry zapach. Drażni oczy i nos. Skóra twarzy dosłownie płonie żywym ogniem - ale w sumie czego się spodziewać, gdy na trzecim miejscu w składzie jest alkohol! Po minucie marzyłam o tym, żeby jak najszybciej ją zmyć. Absolutnie nie polecam tego produktu. Nigdy więcej. Nie tego się spodziewałam po marce Vichy.
    Wady:
    • podrażnia i pali w twarz
    • alkohol
    • działanie zerowe
  • 3 kwietnia 2022 o 11:33
    Kleista konsystencja
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pierwsze wrażenie po nałożeniu maski jest super. Fajnie chłodzi . Niestety nie daje się wklepac lub wmasować do końca. Zostaje na twarzy kleista maska . Może jest jej dużo jak na jeden raz , może trzeba użyć jedna saszetkę na dwa razy . Następnym razem tak zrobię .
    Zalety:
    • Fajnie chłodzi i ładnie pachnie .
    Wady:
    • Kleista konsystencja
    patsiek
    29 czerwca 2021 o 22:06
    Idealna na lato!
    -cudnie pachnie, 'mineralnie', orzeźwiająco -bardzo przyjemnie chłodzi, dlatego używanie jej latem to ogromna przyjemność -konsystencja żelowa, dobrze się rozprowadza, nie wchłania się szybko wydłużając tym samym proces nawilżania -jedna saszetka wystarcza mi na twarz i szyję -minusem jest klejąca twarz po jej nałożeniu, przez co odpada używanie jej jako maseczki na noc i trudno ją po prostu zetrzeć chusteczką, trzeba zmyć. -nie zapycha, nie podrażnia -nakładam ją po zrobieniu peelingu korundem, trzymam cały wieczór, a rano efekt nawilżenia i rozświetlenia jest boski!
  • 14 grudnia 2020 o 14:07
    Jest ok
    Maseczka vichy dostępna jest w cenie regularnej 10zl. Opakowanie to 2szaszetki,pojemnosc 12ml.szarta graficzna w odcieniach zieleni Maseczka przeznaczona do cer odwodnionych potrzebujących nawilżenia. Ja posiadam skórę sucha i wrażliwa. Maseczka ma formułę żelu. Przyjemnie pachnie. Aplikujemy ja na oczyszczona twarz a resztę wsmarowywujemy. Wydajność jest dobra maska starcza na 4uzycia. Sklad maseczki nie jest naturalny. Producent zapewnia że maseczka zawiera witaminę b3 oraz minerały. Efekt jaki daje na skórze jest ok. Skóra jest nawilżona, gładka ale nie ma jakiegoś efektu wow. Myślę że produkt spełnia swoją rolę ale cena mogłaby być niższa.
    Zalety:
    • nawilzenie
    • przyjemny zapach
    • wydajnosc
    • szata graficzna
  • 11 października 2020 o 22:20
    Dla mnie bomba!
    Ja jestem zachwycona maseczką i nie rozumiem tych średnich opinii. Maseczka świetnie nawilża! Użyłam jej rano na oczyszczoną twarz i nie potrzebowałam nawet kremu na noc bo wciąż czułam nawilżenie od tej maseczki. Rano po 24h wciąż czułam, ze ją zmywam i jej nawilżenie. Jestem pod ogromnym wrażeniem jej działania. Skóra jest mocno nawilżona, jest gładka w dotyku i wygląda o wiele lepiej. Pewnie nie każdemu przypadnie do gustu fakt, ze się maska nie wchłania a pozostałości należy wmasować w skórę twarz. Ja musiałam pomóc sobie wacikiem bo kosmetyku było za dużo. Sama maska to dwie osobne saszetki w jednym opakowaniu, więc wystarcza na dwie aplikacje. W jednej saszetce jest wystarczająca ilość produktu na twarz i szyję. Produkt zdecydowanie warty polecenia! Zalety: - długotrwałe nawilżenie, - gładsza skóra w dotyku, - poprawa wyglądu skóry, - neutralny zapach, - 2 saszetki w jednym opakowaniu, - wydajna. Wady: - dostępność, - nie wchłania się.