Maski do włosów

Schwarzkopf Essence Ultime Amber & Oil+ Anti-Breakage, Intensywna maska do włosów

• 18 listopada 2021 o 20:03
    Taka sobie
    Gęsta, pięknie pachnąca i wygładzająca matowe i zniszczone włosy. Nie jest jakaś rewelacyjna, ale jest taka okej. Zapewne jej nie kupię ponownie, bo znam zdecydowanie lepsze, ale najgorsza nie była.
  • 21 marca 2021 o 13:18
    Ja jestem bardzo zadowolona
    Maska ładnie nabłyszcza włosy, nie obciąża, sama jestem zaskoczona, bo zazwyczaj keratyna mnie bardzo obciąża. Zapach jest kremowy, jak dla mnie w ogóle nie jest intensywny. Włosy po niej są lekkie, sypkie i wygładzone.
    Zalety:
    • nabłyszczenie
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • trudna dostępność
    ExAmino
    13 kwietnia 2019 o 14:55
    Zaginiona bursztynowa komnata...
    ...znajduje się w domu moim, na piętrze pierwszym, drugie drzwi na prawo. Objawia się kilka razy w tygodniu, okołoprysznicowo, ale tylko wtedy, kiedy myję włosy. Tak, ta maska pachnie bursztynem. Pachnie plażą, sztormem i spirytusową nalewką babci. Nie jest to mój najulubieńszy zapach (jakby za męski?), ale znoszę go, bo na moich włosach nie utrzymuje się dłużej niż klika godzin. Zresztą - nie zapach w tej masce jest największym problemem. Ona nie działa. Wcale. Mam długie włosy, puszące się, suche, z zniszczonymi końcówkami. Od produktów wagi ciężkiej, treściwych i skoncentrowanych oczekuję nawilżenia i wygładzenia...a tu...bursztyn. Nakładałam hojnie, na wilgotne włosy, cierpliwie odczekiwałam minut 10-15, spłukiwałam zimną wodą (proszę docenić ten mój heroizm zimowy) a mimo to efekty były tak bardzo przeciętne...Trudno mi było się rozczesać, włosy się łamały, nabierały objętości, ale zaczynały być mocno nieskoordynowane. NIGDY nie miałam tak szalonej grzywki jak przy używaniu tej maski. Żadnej deklarowanej odbudowy, wzmocnienia i nawet autograf pani Schiffer nie pomógł... Maska jest dość droga, udaje ,,luksusową", nazywa się ultime i skład ma całkiem niezły- nie wiem co poszło nie tak, ale w drogeriach za mniejsze pieniądze można znaleźć bardziej efektywne mazidła. Podoba mi się opakowanie, lubię budyniowatą konsystencję, wydajność, alternatywne zastosowanie (jako wspomagacz depilacji), ale nie polecam.
    Zalety:
    • wygodny, zakręcany, estetyczny słój
    • konsystencja w sam raz, nie spływała z włosów
    • zapach dla mnie bylejaki, ale męska część domu była na tak
    • ta Claudia Schiffer jako ,,współtwórca"...Pani Schiffer jest kosmetologiem? Technologiem chemicznym? Umie coś zsyntetyzować albo ocenić rzetelnie efekty? To czepialstwo, ale nie lubię pomieszania marketingu z prawdziwym zaangażowaniem
    Wady:
    • brak obiecanego wzmocnienia włosów - jak się łamały tak łamią się dalej, a dochodzą tu poważne kłopoty z rozczesywaniem - tangle teezer był bezradny wobec mojej lwiej, spuszonej grzywy
    • niewydajna - w naiwności swojej, oczekując lepszych rezultatów nakładałam więcej i więcej, a efektu i tak nie było
    • droga, nawet promocyjnie kosztowała więcej niż 10 zł (czyli więcej niż Kallos, który u mnie sprawdzał się lepiej a i występuje w odmianach hektolitrowych)
  • 29 października 2017 o 22:20
    Zapach lepszy od działania
    Hmmm maska jak maska. Zależy od dnia. Czasem ją kocham, innego dnia mam zamiar wyrzucić. Stosuje różnie. Czasem z ręcznikiem, czasem "odwrócona kolejność ", innym razem nakladam na całe włosy i zostawiam na pół godziny, a innym razem na same końcówki. Ogólnie uwielbiam w tym produkcie zapach. Używanie maski to sama przyjemność - czasem gorzej z efektem. Moje włosy są skomplikowane jak pogoda w okresie jesiennym. Długie, przetluszczajace się na głowie, wysuszone i rozdwojone na końcu. Lekko pokręcone i szorstkie. Zrobić im dobrze- jest bardzo ciężko.
  • 3 października 2017 o 1:10
    Nie jest taka zła :)
    Trochę zdziwiła mnie tak niska ocena na KWC - maska wcale nie jest taka zła, może nie zachwyca ale na tak kiepską ocenę też nie zasługuję ... Może zacznę od zapachu, fakt jest intensywny i dosyć długo utrzymuje się na włosach ale jest całkiem przyjemny (wiadomo, co kto lubi) . Konsystencja - gęsta, kremowa, maskę łatwo nakłada się na włosy i bez problemu spłukuje. Zazwyczaj nakładam ją na 5 min. po umyciu - efekt - włosy dobrze się rozczesują, są mięciutkie, pełne blasku i nawilżone aż po same końce. Maska nie obciąża włosów ani też nie powoduje ich szybszego przetłuszczania się - posiadaczki włosów takich jak moje czyli cienkich i delikatnych ale zniszczonych będą zadowolone :) Po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania stan moich włosów a w szczególności łamliwych końcówek znacznie się poprawił - widać, że są zregenerowane i dobrze odżywione. Na plus również wydajność i wygodne, estetyczne opakowanie. Polecam, warto wypróbować.