Maski do włosów

Garnier Fructis, Pineapple Hair Food Maska do włosów długich i matowych (nowa wersja)

• Wczoraj o 19:58
    Mega odżywia włosy i cudownie pachnie
    Maska ma dużą pojemność, używałam ją dobrych kilka miesięcy, oczywiście nie przy każdym myciu włosów. Stosowałam ją i jako odżywkę (trzymałam na włosach kilka minut), jak i maskę (do 30 minut). Po jej użyciu, przede wszystkim włosy bardzo pachniały, nawet i na drugi dzień. Były odżywione, gładkie, nie plątały się, łatwiej się je rozczesywało. Nie wiem, czy do niej wrócę, ale bardzo chętnie przetestuję te inne warianty (kiedyś miałam jeszcze papaję).
  • 13 kwietnia 2025 o 14:16
    Obłędny zapach
    Największą zaletą tej maski jest zdecydowanie jej zapach, który utrzymuje się na włosach do następnego mycia i jest bardzo mocno wyczuwalny na włosach. Uwielbiam zapach ananasa i dla mnie nie jest on zbytnio chemiczny. Maska jest ciężka, ale po nałożeniu włosy są sypkie, delikatne i miękkie. Nie zauważyłam jednak poprawy w rozdwojonych końcówkach, tak jak obiecuje producent. Widzę jednak duży blask i wygładzenie.
    Zalety:
    • wygładzenie
    Wady:
    • nie działa na rozdwojone końcówki
    Iwona_C
    8 marca 2025 o 17:30
    Ananasowy blask i regeneracja.
    Uwielbiam Fructisy i jak tylko pojawiła się wersja ananasowa to oczywiście od razu musiałam się w nią zaopatrzyć. Obecnie dobijam denka już trzeciego opakowania więc świadczy o tym, że jest to maska która świetnie spisuje się na moich włosach. Tak jak wszystkie Fructisy maska ulokowana została dużym, wygodnym słoju, który umożliwia bez problemu wybieranie zawartości. Grafika jest kolorowa, schludna z widocznym owocem ananasa i bardzo szczegółowym opisem kosmetyku. Duża pojemność 300 ml. Konsystencja jest gęsta, maślana o lekko żółtym zabarwieniu. Zapach śliczny intensywnie owocowy z mocno wyczuwalną nutą słodkiego dojrzałego ananasa. Uprzyjemnia on stosowanie kosmetyku i na włosach pozostaje wyczuwalny długi czas. Formuła jest wegańska i w 99% biodegradowalna. Skład zawiera. 97 składników pochodzenia naturalnego w tym ekstrakt z organicznego ananasa, olej z nasion słonecznika, olej sojowy, masło shea, glicerynę, witaminę E, delikatne konserwanty plus zapach. Tak jak wszystkie wersje ten tych masek możemy ją stosować na trzy osoby, jako odżywkę do spłukiwania, jaką maskę do spłukiwania i jako odżywkę bez spłukiwania. Ja jednak najczęściej wybieram drugą opcję, trzymając maskę na włosach kilkanaście minut i potem spłukuję. Maska uprzyjemnia czas stosowania cudownym zapachem ananasa który i na włosach wyczuwam bardzo długo po jej użyciu., bezproblemowo się aplikuje i łatwo spłukuje. Świetnie wygładza włosy, ale nie tracą one objętości, ani puszystości. Są lekkie, miękkie, lejące i pełne blasku. Prezentują się ładnie i zdrowo. Maska ułatwia zarówno rozczesywanie włosów jak i ich stylizacje, niweluje puszenie i elektryzowanie. Włosy po jej użyciu są przyjemne w dotyku z dozą dobrego nawilżenia i odżywienia. Długo zachowują świeżość, lekkość i blask. Mega słoik sprawia że wydajność jest ogromna i dobrym działaniem maski i pięknym zapachem ananasa może się cieszyć się wiele użyć. Jest to kolejny Fructis który kupił mnie zapachem i działaniem. Stawiam go na równi z moją ulubioną papają.
    Zalety:
    • śliczny zapach ananasa
    • gęsta maślana konsystencja
    • łatwo się aplikuje i spłukuje
    • może być używana na trzy sposoby
    • ułatwia rozczesywanie włosów
    • ujarzmia je , zapobiega puszeniu
    • intensywnie nabłyszcza
    • nawilża i odżywia
    • nadaje włosom miękkości i lekkości
    • skład w 97 % naturalny z wyciągami i olejkami roślinnymi
    • ogromna wydajność
    • wygodny słoik
    • ładna szata graficzna opakowania
  • 17 grudnia 2024 o 13:39
    Całkiem fajna!
    Garnier Fructis Pineapple Hair Food to maska, która zdecydowanie robi wrażenie! Zapach to coś, czego nie można pominąć – jest owocowy, świeży i intensywnie przypomina ananasa, co sprawia, że stosowanie tej maski to prawdziwa przyjemność. Konsystencja maski jest gęsta i kremowa, co pozwala na łatwe rozprowadzenie jej na włosach, bez efektu obciążenia, co dla mnie jest istotne, szczególnie przy długich włosach. Po jej użyciu moje włosy stają się miękkie, gładkie i pełne blasku. Nawilżenie jest zauważalne, a włosy mniej się puszą, co jest problemem przy moich długich, matowych pasmach. Co więcej, maska nie obciąża włosów, a efekt nawilżenia utrzymuje się przez kilka dni. Moje włosy po jej zastosowaniu są łatwiejsze do rozczesania, co znacznie skraca czas pielęgnacji. Jednak muszę przyznać, że wydajność tego produktu nie jest najlepsza – trzeba nałożyć jej dość sporą ilość, szczególnie na długie włosy, więc opakowanie nie wystarcza na zbyt długo, jeśli używamy jej regularnie. Dodatkowo, nie zauważyłam spektakularnych zmian w kwestii regeneracji i odżywienia – włosy są z pewnością lepsze w dotyku, ale efekt nie jest aż tak intensywny, jak przy innych maskach do włosów. Podsumowując, Garnier Fructis Pineapple Hair Food to dobra maska, która na pewno poprawia wygląd i kondycję włosów, ale nie jest przełomowa w kwestii regeneracji. To świetny wybór dla osób szukających lekko nawilżającego produktu w przyjaznej cenie, ale w kwestii głębokiej regeneracji mogłoby być lepiej. Zdecydowanie zasługuje na 4 gwiazdki.
  • 1 grudnia 2024 o 17:59
    Nie jest ani rewelacyjna, ani zła
    Maska należy do produktów z przystępnego przedziału cenowego. Cena za plastikowy słoiczek z odkręcaną zakrętką o pojemności 400ml to 28zł, ale często bywa w promocji. Samo opakowanie jest komfortowe w użytku - odkręcanie mokrą dłonią jest nieproblematyczne. Zapach ma owocowy, ananasowy zapach, ale przy okazji jest niesamowicie chemiczny. Ma gęstą, zwartą konsystencję, którą przyjemnie rozprowadza się na włosach. Jest niesamowicie wydajny. Mam zdrowe włosy, które przy większości maskach wyglądają dobrze, lecz rzadko trafiam na perełki, których efekt powala na kolana. Mimo, że moje włosy lubią się z obecnymi w składzie emolientami: olejem słonecznikowym, olejem kokosowym czy masłem shea, to mam dużo zastrzeżeń, co do uzyskiwanych efektów. Posiada też w INCI ekstrakt z organicznego ananasa, który pełni funkcję humektantu. Po rytuale pielęgnacyjnym włosy są zazwyczaj miękkie, wygładzone, błyszczące i przyjemne w dotyku. Maska delikatnie ułatwia rozczesywanie włosów, ale przy okazji powoduje mocne puszenie się końcówek i wymaga to dociążenia serum na bazie silikonów. Do tego należy mocno uważać z ilością. Gdy przypadkiem zaaplikuje się za dużo produktu, to włosy są mocno przyklapnięte, wyglądają nieświeżo i wymagają natychmiastowego mycia.