Wody toaletowe damskie

Caron Aimez-Moi EDT

• 8 lutego 2012 o 11:41
    modelowy fiołek
    to były pierwsze typowo fiołk0we perfumy jakie wąchałam. bardzo się w nich zakochałam, jednak, to była miłość platoniczna, bo dostępność ich jest mocno ograniczona. fiołek w nich jest na pierwszym planie, wokół wirują jeszcze inne kwiaty, ale tworzą jedynie tło. jest słodko i jednocześnie świeżo. dla mnie idealny wiosenny zapach. nie ma na szczęście żadnych nut szyprowych, ani innych wynalazków nie z tej epoki. fiołek jest wystarczająco oldschool, ale ten jest taki na dzisiaj, choć zapach ma już kilka ładnych lat. zdecydowany faworyt wśród fiołkowych kompozycji obok keiko mecheri gene de bois, gdzie fiołek jest podany z nutami drzewnymi.
    Vanilla
    7 czerwca 2009 o 16:08
    przeładowanie kwiatami
    Mam odlewkę i mam mieszane uczucia. Aimez-Moi to megawielki kosz kwiatów z różnymi "dodatkami", które giną w powodzi tych kwiatów. Strasznie dużo tego wszystkiego. Kojarzą mi się z taką ścianą, gęstą jak żywopłot, przez którą ciężko się przedrzeć, żeby cokolowiek pojedynczego wyłonić. Stylem przypominają mi Juicy Couture - tak samo ogromne ilości, powalających kwiatów.. trochę umiaru, proszę Państwa!:) Po jakimś czasie, kiedy te kosze kwiatów opadną, wyłania się chyba brzoskwinia, coś słonecznego i coś, co znowu przypomina mi (choć na szczęście tylko trochę i krótko) perfumy z Avonu, które kiedyś namiętnie, latami używała moja kolezżnka z pracy - Incadessence. Na samym końcu pojawia się coś zielonego, co ożywia ten odurzający kosz kwiatów - i to chyba podoba mi się najbardziej. Ogólnie Aimez-Moi nie są złe. Choć daje się wyczuć, że skomponowane nie zostały wczoraj ani miesiąc temu. Jeszcze nie wiem co pocznę z tą małą odlewką. Używać z radością na pewno nie będę, choć może uda mi się zużyć tak w ogóle. Mogą się podobać, choć mnie osobiście odpowiadają bardzo średnio. Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: w trakcie odlewki
  • 3 stycznia 2009 o 21:46
    Wdzięczny
    Dużo fiołka - żywego kwiatu a nie pudru - podbitego nutami owocowymi, z fascynującym, ziołowym welonem, transparentnym i trudnym do uchwycenia od razu. Powoli przeobraża się w klasyczną, ciepłą bazę. Piękny, pełen wdzięku. Ale nie jest niezbędny w mojej kolekcji :) Buteleczka ładna Używam tego produktu od:? Ilość zużytych opakowań:próbka
    Karuna
    9 lutego 2008 o 20:34
    W stylu retro....
    Co w przypadku perfum zawierajacych fiolkowo- pudrowe nuty, jest dla mnie cecha wrecz pozadana. Kiedy po raz pierwszy powachalam Aimez-Moi, odnioslam nieodparte wrazenie, ze znam je "od zawsze". Do dzisiaj nie potrafie sprecyzowac skad... Moze to archetyp zapachu owocowo-fiolkowego, zapisany gleboko w mojej podswiadomosci? Nie wiem. Wiem natomiast , ze jako milosniczka takich wlasnie woni, nie moglam pozostac obojetna na wdzieki tych perfum. Obok skladnikow, ktore w perfumach uwielbiam, (fiolek, roza, magnolia, irys, gozdziki, ambra), czaja sie w Aimez-Moi takze anyz, mieta i jasmin, ktore czesto kloca sie, z moja skora. Na szczescie nie mialam pojecia o skladzie, zanim zainicjowalam nasza znajomosc, dlatego podeszlam do tych perfum bez uprzedzen i pozwolilam sie im oczarowac. Poczatkowe, slodkie, brzoskwiniowo-kwiatowe nuty, podsyca swoja gladka gorycza anyz. Pomimo, ze wyraznie wyczuwalny, nawet na jezyku, zostal dodany z iscie aptekarska precyzja, dlatego nie przejmuje wladzy nad pozostalymi nutami, nie przytlacza ich. Czuje rowniez chlodny powiew miety, ktora daje naprawde zaskakujacy efekt, w tej mocno pudrowej, kompozycji- pozwala jej "odetchnac". To, co najbardziej ujelo mnie w Aimez-Moi, to kwiatowe serce: fiolki, irysy i magnolia. Bardzo slodkie, pudrowe, urocze i cieple.... troszke "starodawne". Ambra wraz z pizmem i odrobina wanilii, chociaz nigdy nie wysuwa sie na plan pierwszy, to trzyma w ryzach "pudrowosc" kwiatow, nadajac Aimez-Moi lekko orientalny szlif. Trwalosc EdT, na mojej skorze- b.dobra, ok.8-9 godzin. Flakon-posiadam wersje "zwykla", ktora nie nalezy do najpiekniejszych ;), ale nie odbieram z jej powodu punktow, poniewaz chce "calosciowo" ocenic Aimez-Moi na **** Używam tego produktu od: kilku miesiecy Ilość zużytych opakowań: pierwsze 100ml EdT
  • 31 lipca 2006 o 19:48
    Najpiekniejszy zapach swiata
    Oceniam wersje limitowana - 30 ml w rybiej lusce:) Ten zapach jest przepiekny - kwiatowo-orientalny, z nuta fiolka i czegos zielonego. Jest subtelny, kobiecy, a jednoczesnie uwodzicielski i cieply. Flakon elegancki i ladny. Jestem zachwycona tym zapachem i pewnie go jeszcze kupie, jesli go nie wycofaja. 24.02.2007 Zmieniulam niestety zdanie na temat tych perfum... Sa malo trwale, ttrzeba sie czseto dopsikiwac i jak na zlosc swidruja w nosie i uczulily mnie:( Mimo wszystko oryginalne i ladne, wiec odejmuje tylko 1 gwiazdke i szukam dalej mojego signature scent:) Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: 1