Pasty do zębów

Sante Beaute Email Diamant Rouge Pasta wybielająca do zębów

• 21 września 2024 o 22:06
    Czerwona (malinowa) lejąca się pasta do zębów
    W pastach do zębów zależy mi na kilku konkretnych cechach: 1. Mają nie mieć drobinek ścierających, które dodatkowo mogłyby porysować szkliwo. Wszyscy dentyści mówili mi, żeby aktywnie unikać past dla palaczy i uważnie czytać składy past naturalnych. Z tego względu już nie kręcę past DIY z sodą oraz nie używam proszku węglowego, choć ten jest akurat na tyle delikatny, że nie powinien robić krzywdy, ale jeśli ktoś ma kruche ząbki, to też radziłabym być uważnym. --> Doceniam, że ten produkt jest gładziutki pod tym względem. Ma bardzo rzadką konsystencję, która jeszcze bez dodawania wody jest wodnista. Dla mnie to niedobrze, ponieważ, primo, nie pieni się prawie w ogóle, przez co brakuje mi trochę uczucia dogłębnego dotarcia do wszystkich zakamarków, secundo, okropnie spływa po palcach, przedramionach i umywalce. 2. Ma "wybielać". U mnie oznacza to oczyszczenie z osadu po herbacie i kawie, które piję często i bardzo mocne. Rozumiem, że bez drobinek jest to zadanie utrudnione, ale nie niemożliwe, bo mam sprawdzonych ulubieńców. --> Ta pasta ma kolor czerwony (malinowy) i to on ma tu pełnić zadanie magiczne, bo ma optycznie wpływać na wzmocnienie naturalnego koloru dziąseł, co ma stanowić większy kontrast z kolorem zębów. U mnie to działanie się nie spełniło. Niestety zamiast wpływać na kolor dziąseł wpływa u mnie na wszystko inne. Spływając, barwi palce, barwi paznokcie i barwi armaturę. O ile z powierzchni twardych zmywa się wodą, tak ze skóry łatwo zejść nie chce. Zdarzało mi się iść do pracy z różowymi skórkami wokół paznokci. 3. Ma nie piec. --> Nie piecze. Prawdopodobnie dlatego, że się nie pieni i nie ma składników mocno orzeźwiających. Oznacza to również, że odświeża raczej delikatnie. Pozostawia uczucie bardzo neutralne. Zawiera fluor. Ja nie mam nic przeciwko temu składnikowi, dentyści go zalecają. Ja stosuję takie pasty zamiennie z naturalnymi i tu też tak było. Zakupu nie ponowię. Cena bardzo zawyżona i zupełnie nieadekwatna do jakości. Produkt jest "kultowy", ponieważ ma bardzo starą recepturę. Na dzisiejszym rynku są pasty z o wiele lepszymi składami oraz skuteczniejszym i bezpiecznym działaniem wybielającym.
    domkep
    1 września 2020 o 19:34
    Polecam
    Pasta ma czerwony kolor, który trochę barwi ręce. Bardzo dobrze myje zęby i stopniowo je wybiela. Nie niszczy szkliwa, nie podrażnia jamy ustnej. Na długo pozostawia w ustach uczucie świeżości.
  • 12 sierpnia 2019 o 12:04
    Warta przetestowania
    Szukając dobrych, polecanych past wybielających, niejednokrotnie natknęłam się na pastę wybielającą Email Diamant. Stosuję dopiero od 2 dni, a widzę już delikatne efekty. Nie zauważyłam w moim wypadku barwienia dziąseł, ale za to delikatnie warg. Trzeba uważać gdyż pasta barwi na czerwono ręczniki, białe szczoteczki. Dobrze się pieni, domywa zęby. Myślę, że pasta u każdego przynosi inne efekty, tak więc warto przetestować ją na własną rękę, niekoniecznie zważając na złe opinie.;)
    Zalety:
    • czerwony diamentowy kolor
    • działanie
    • cena (spodziewałam się wyższej ceny, zakupiłam za 20 zł).
    Wady:
    • zbyt barwi szczoteczki, ręczniki przy wycieraniu buzi.
  • 22 lipca 2019 o 17:07
    Jeśli coś barwi, to język...do momentu wypłukania ust.
    Pasta miała imitować efekt wybielenia zębów poprzez zwiększenie kontrastu pomiędzy zębami a dziąsłami - w skrócie: powinna barwić dziąsła na różowo. Powinna, ale tego nie robi. Pastą myłam zęby, masowałam także dziąsła, według zaleceń. Jedyny efekt jaki zauważyłam, to lekko zaróżowiony język, przy czym kolor się zmył po wypłukaniu ust wodą. Poza tym pasta nie spełnia swojej podstawowej funkcji - nie daje efektu odświeżenia, pozostawia wrażenie niedomycia zębów. Po użyciu czuję jakbym zębów w ogóle nie myła. Pasta łatwo spada ze szczoteczki i się nie pieni. Ceny nie pamiętam. Kupiłam, bo koncepcja wydawała się ciekawa, jednak okazała się zupełnie nietrafiona.
    Wady:
    • nie odświeża
    • nie domywa
    • spada ze szczoteczki
    • nie pieni się
    • nie wybiela
  • 2 lutego 2019 o 20:15
    Sympatyczna
    Porządna pasta. Jedna z nielicznych, która naprawdę wybieliły mi zęby. Kolor i smak nietypowy, ale przyjemny. Dobrze oczyszcza zęby. Używałam raz dziennie na zmianę z inną pastą bo wydała mi się trochę zbyt agresywna jak na moje szkliwo.