Pasty do zębów Blend-a-med są jednymi z ulubionych, kupuję często i z przyjemnością bo spełniają moje oczekiwania, a przy tym często są w promocji. Dodam, że dbanie o higienę jamy ustnej i zębów jest dla mnie ogromnie ważne, przykładam do tego dużą uwagę i nie wyobrażam sobie by tego nie robić. Dodam, że mam raczej bezproblemowe zęby, raczej naturalnie białe, bez próchnicy czy większych ubytków, nie mam implantów i nie noszę aparatu, nie mam też nadwrażliwości czy problemów z dziąsłami. Na codzień myję je szczoteczką soniczną.
OPAKOWANIE
Pasta zapakowana jest w tubkę, niestety na zakrętkę, a nie zatrzask co dla mnie jest średnio wygodne. Szata graficzna jest dość typowa dla marki, bez wiekszych urozmaiceń. Otwór jest w sam raz tak, że nie zapycha się podczas wyciskania.
KONSYSTENCJA
Pasta ma gęstą, jakby przy tym nieco żelową konsystencję, w kolorze jasno-niebieskim. Mocno pieni się pod wpływem wody co bardzo lubię bo sprawia, że pasta dochodzi do każdego zakamarku w buzi, oczyszcza i odświeża.
SMAK
Dla mnie pasta ma świeży, delikatnie miętowy smak, który daje duże uczucie odświeżenia, a przy tym nie jest ostra i nie piecze w język (choć ja te ostre smaki też bardzo lubię). Dla mnie smak na plus bo zapewnia komfort i świeżość przez długiczas w ciągu dnia.
DZIAŁANIE
Pasta Blend-a-med cool water jest to pasta dobra na codzień, taka by odświeżyć oddech, zadbać o komfort i zapewnić odpowiednią pielęgnację jamy ustnej, zapobiegać próchnicy itd. Po myciu nią zęby są gładkie pod językiem, oczyszczone, przywraca się ich naturalna biel (zmywa się osad z kawy, herbaty). Pasta dobrze się pieni, tak, że dochodzi w każdy zakamarek między zębami, wymiata resztki jedzenia. Jestem zadowolona z niej bo sprawdza się w swojej roli przy codziennym używaniu.
NIEPOŻĄDANE
Pasta mnie nie podrażnia, nie piecze, nie drażni śluzówek, języka, dziąseł. Nie powoduje nadwrażliwości zębów czy krwawienia z dziąseł. Nic złego się nie działo.
WYDAJNOŚĆ
U mnie uważa całą rodziną więc szybko schodzi, ale opakowanie jest dość duże i uważam, że ekonomiczne.
CENA
Cena jest jak dla mnie taka w sam raz, często można kupić w promocji.