Ogólnie mydełko fajne, szkoda tylko, że szybko zaczyna pękać....
Mydełko znalazłam w jednym z beauty box. Przyznam szczerze, że nie lubię mydeł w kostce i takowych nie używam, wydają mi się mało higieniczne, więc do rak mam mydło w płynie, natomiast do mycia pędzli używam nietrafionych szamponów czy żeli pod prysznic (żal ich wyrzucać, to niech chociaż do włosia się przydadzą). Mimo wszystko jedno mydełko z pudełka już zużyłam, mydelniczka już była więc wyjęta, to i to postanowiłam wyłożyć.
Mydełko zaskoczyło mnie swoim opakowaniem - eleganckie w kartoniku, w środku niebieska kostka dodatkowo zapakowana w plastikową torebkę, jak do tej pory miałam do czynienia z takimi standardowymi, papierowymi opakowaniami, a tu tak jakby luksusowo! Samo mydło jest niebieskiego koloru, i to nie tylko na wierzchu, z wytłoczoną nazwą marki.
Zapach niestety bez szału - standardowy, mydlany. Nie czuć żadnych kwiatów, owoców czy perfum, pachnie jak szare mydło z dzieciństwa.
Pieni się delikatnie i jak to mydło w kostce - jest bardzo wydajne.
Używałam do mycia rąk, ciała i pędzli. Producent co prawda poleca je nawet do mycia twarzy, jednak na ten krok się nie odważyłam.
Do rąk działą zwyczajnie - domywa co ma domyć, nie wysusza, nie nawilża. Ot, zwykłe mydełko.
Do ciała jest ok, umyje i odświeży, ale podczas spłukiwania czuć "tępość" na skórze, nawet woda nie spływa łądnie z ciała, tylko jakby się zatrzymuje. Niestety z tego powodu po dwóch razach odstawiłąm je, wolę jednak mieć wrażenie gładkości jakie daje żel pod prysznic. Na plus, ze nie przesuszył skóry.
Pędzle domywa bez problemu, zarówno z cieni, kremów BB czy pudrów. Raz, dwa i włosie wygląda jak nowe, jednak przy pierwszym użyciu czuć delikatny zapach mydła, a dla mnie nie jest to przyjemne.
Ma też jednak pewną wadę, przez którą już na pewno po nie nie sięgnę - pęka. I to już zaczęło pękać po 2 dniach. Dla tych, którzy nie wiedzą co mam na myśli śpieszę z wyjaśnieniem - na mydle widać rowki idące przez całą długość, z jednej strony 2, z drugiej jeden. Jak się można domyślić, nie przeszkadza to w użytkowaniu, jednak zbierają sie tam różnego rodzaju bakterie, a do tego nie wygląda zachęcającą, dlatego obniżam ocenę na 4 gwiazdki i nie wrócę do tego produktu.
Zalety:
- oryginalne opakowanie
- niebieski kolor
- dobrze myje ciało i domywa pędzle
- delikatnie się pieni
- bardzo wydajne
- nie wysusza
Wady:
- zapach zwykłego, szarego, mydła
- pęka