Balsamy do ust

Green Pharmacy Balsam do ust SPF 10 `Brusznica i żurawina`

• 29 grudnia 2022 o 17:20
    Bardzo przyjemna w stosowaniu, ale szybko znika z ust
    Pomadka została zapakowana w kartonik z okienkiem, przez które już w sklepie można zobaczyć sztyft. Kartonik otwiera się jak zwykłe pudełko, nie posiada dodatkowych zabezpieczeń, więc pozostaje nam jedynie nadzieja, że nikt przed nami nie otwierał produktu. Pomadka ma postać klasycznego sztyftu. Opakowanie jest białe, bez żadnych grafik, znajdują się na nim tylko same napisy. Wygląda na produkt apteczny (w sumie tam go właśnie kupiłam :D). Byłam pozytywnie zaskoczona zapachem kosmetyku. Pomadka pachnie żurawiną. Nie należę do jakichś wielkich fanów żurawiny w kontekście kulinarnym, ale tutaj bardzo mi się on podoba. Jest słodki i przyjemny. Z czasem trochę wietrzeje, jednak do końca użytkowania jest wyczuwalny. Sam produkt jest koloru białego. Ma kremową konsystencję, która jednocześnie jest bardzo lekka. Od razu po przyłożeniu do warg zostawia odpowiednią ilość na ustach, nie trzeba czekać, aż się rozpuści pod wpływem ciepła skóry. Ta pomadka będzie idealnym wyborem dla osób, które nie lubią ciężkich konsystencji w produktach pielęgnacyjnych do ust. Dzięki woni żurawiny stosowanie kosmetyku było bardzo przyjemne, niestety jego działanie ma się już nieco gorzej. Pomadka ładnie nawilża i nawet delikatnie natłuszcza. Niestety na moich ustach, które są bardzo wymagające, utrzymuje się około godzinę. To wymaga częstą reaplikację. Biorąc pod uwagę konieczność częstego stosowania oraz fakt, że zawiera tylko 3,6 g produktu (pomadki zazwyczaj mają 4,8 g) sprawia, że jest to produkt niesamowicie niewydajny. Nie jestem do końca zadowolona z tej pomadki. Nie jest dla moich warg wystarczająca. Produkt sprawdzi się w przypadku osób, które mają usta w dobrej kondycji i potrzebują jedynie kosmetyku ochronnego, a nie regenerującego.
    Zalety:
    • nawilża,
    • delikatnie natłuszcza,
    • łatwa w rozprowadzaniu konsystencja,
    • przyjemny zapach żurawiny,
    • filtr SPF 10,
    • cena.
    Wady:
    • utrzymuje się na ustach jedynie godzinę,
    • niewystarczająca dla moich wymagających warg.
    Najlina
    7 września 2021 o 13:35
    Pozytywne zaskoczenie
    Pachnący i mięciutki balsam do ust brusznica i żurawina. Ten witaminowy koktajl do ust nie "ciastkuje" się i nie "zjada", nie zbiera się w kącikach, tylko jest trwały i naprawdę długo nawilża usta bez efektu klejenia czy wysuszenia. Bardzo pozytywnie mnie ten balsam zaskoczył, bardzo dobrze natłuszcza usta i pozostawia je błyszczące dzięki olejowi jojoba. Chroni przed słońcem dzięki spf10. Dobry, polski kosmetyk w niskiej cenie, który działa i sprawia, że usta są zadbane i wypielęgnowane, gotowe na przyjęcie kolorowej szminki.
  • 7 lipca 2021 o 20:39
    Sprawdza się
    Balsam do ust dobrze sprawdza się na noc. Nakładam go grubszą warstwę, a rano usta wyglądają dobrze. Do takiego codziennego dziennego użytku również się sprawdza. Nie jest widoczny na ustach, ale fajnie je zabezpiecza. Nie jest to produkt, który sprawdzi się przy skórze w gorszej kondycji, ale jako taki codzienniaczek do torebki jest w porządku.
  • 22 lutego 2021 o 14:53
    Skuteczna
    Bardzo się ucieszyłam, kiedy Green Pharmacy wypuściła na rynek pomadki ochronne do ust. Od pomadek ochronnych jestem uzależniona i mam je zawsze pod ręką- w torebce, na stoliku nocnym, na biurku, w łazience, bez względu na porę roku. Lubię też Green Pharmacy bo mają w swojej ofercie wiele kosmetyków, które po prostu uwielbiam. Wiedziałam od razu, że z pomadkami tej firmy też się zaprzyjaźnię i nie myliłam się. Pomadka znajduje się w kartonowym pudełku z grafiką typową dla tej firmy- kolorową,odzwierciedlająca rośliny, na których bazuje dany kosmetyk. Opakowanie samej pomadki jest białe, plastikowe z bardzo minimalistyczną grafiką. Ma w sobie urok niewątpliwie. Plastik jest dość solidny, nie uległ uszkodzeniu podczas upadku czy w trakcie noszenia w torebce. Pomadka jest w formie sztyftu, jest biała, wyprofilowana, co ułatwia jej nakładanie. Konsystencja jest wazelinowata, nie za twarda i nie za miękka, dzięki czemu produkt bezproblemowo rozprowadza się na skórze ust. Nie zdarzyło mi się, żeby pomadka się złamała czy zaczęła roztapiać. Zapach i smak- przyjemny, lekko owocowy, bardzo delikatny. Nie jest jakiś dominujący czy wyraźnie wyczuwalny, jest raczej neutralny. Produkt nie zjada się szybko, nie roluje ani nie zbiera w załamaniach skóry. Bardzo dobrze nawilża skórę, nawet spierzchniętą. Wygładza, zmiękcza i zapobiega przesuszeniu podczas niskich, zewnętrznych temperatur czy na skutek suchego powietrza w mieszkaniu. Nakładana na noc szybko regeneruje nawet najbardziej spierzchnięte usta. Dodatkowym atutem jest tutaj filtr SPF 10, który ochroni skórę ust przed słońcem zarówno latem, jak i zimą. Pomadka jest wydajna i wystarcza na długo, kosztuje grosze, warto więc ją zakupić. Problemem może być jednak dostępność, mi udało się ją kupić dopiero na stronie producenta.
    Zalety:
    • solidne opakowanie
    • wyprofilowany kształt
    • idealna kosnytencja
    • delikatny, owocowy smak i zapach
    • pomadka nie łamie się ani nie roztapia
    • zawiera ochronny filtr
    • regeneruje spierzchnięte usta
    • nawilża, zmiękcza i wygładza
    • zapobiega przesuszeniom w różnych warunkach
    • nie zjada się szybko
    • nie roluje się i nie zbiera w załamaniach skóry.
  • 6 sierpnia 2020 o 17:30
    ok
    Kupiłam ostatnio dwie pomadki z apteki, ponieważ były w promocji i za sztukę zapłaciłam niecałe 3 złote. Ogromną zaletą tej pomadki jest to, że posiada ona SPF 10 co jest dla mnie niezmiernie ważnym czynnikiem. Produkt ma przyjemny, delikatny zapach. Dobrze nawilża oraz ochrania delikatną skórę ust. Nie jest to must have, po prostu jest to zwykła, dobra pomadka. Ma jedyny minus, którym jest opakowanie. Okropnie tandetne, z beznadziejnego plastiku, bardzo szybko się niszczy.
    • nawilżenie
    • spf