Balsamy do ust

Carma Laboratories Carmex, Moisturising Lip Balm Classic Nawilżający balsam do ust w słoiczku

CARMEX Nawilżający Balsam do Ust Classic

• 25 października 2024 o 9:06
    Wersja w słoiczku nie jest dla mnie
    Produkty Carmex używam już od wielu lat. Pierwsze opakowanie kupiłam w momencie, gdy w internecie wybuchł szał na ich posiadanie. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że przetestowałam prawie wszystkie warianty i chętnie do nich wracam. Są pomadki, które są od nich lepsze, ale te mimo wszystko też robią dobrą robotę. Jednak warto zaznaczyć, że jestem w stanie kupić lepszy produkt za niższą kwotę. Mimo tego lubię te pomadki i gdy w drogerii nie są dostępni inni moi ulubieńcy to po nie sięgam. Często też mam kilka pomadek jednocześnie, ponieważ lubię mieć je zawsze pod ręką, w każdej torebce, czy też samochodzie i kosmetyczce itd. Klasyczna wersja tej pomadki najbardziej przypadła mi do gustu, a może bardziej smaku. Jest neutralna, a jej smak nie jest dla mnie odczuwalny już po kilku minutach. Wersja w słoiczku ma dla mnie prawo istnienia tylko i wyłącznie w kosmetyczce. Nienawidzę wkładać dłoni do środka kosmetyków, tym bardziej po za domem, gdzie ilość bakterii jest ogromna. Ja osobiście pomadek w słoiczkach używam tylko w domu przy pomocy patyczków kosmetycznych. Ogólnie polecam i jeszcze pewnie kupię, ale tylko do użytku domowego!
    Zalety:
    • Skutecznie nawilża usta
    • Odżywia
    • Fajny mentolowy zapach
    • Uczucie schłodzenia
    • Wygodne opakowanie
    • Niska cena
    • Łatwa dostępność
    Wady:
    • Niehigieniczny sposób aplikacji
    ALM007
    6 czerwca 2024 o 10:53
    nawilżenie i ochrona ust w jednym słoiczku
    Carmex Moisturising Lip Balm Classic to produkt, który stał się elementem mojej codziennej pielęgnacji ust. Jego formuła jest wyjątkowo nawilżająca i odżywcza, co sprawia, że usta stają się miękkie i gładkie już po pierwszym użyciu. Balsam skutecznie chroni przed wysuszeniem, szczególnie w trudnych warunkach pogodowych, takich jak zimne zimy czy suche lata. Carmex wyróżnia się swoim charakterystycznym, mentolowym zapachem i lekkim, chłodzącym efektem, który daje uczucie świeżości i ukojenia. Ale z tego powodu wolę go latem niż zimą ;) Konsystencja balsamu jest gęsta, ale łatwa do rozprowadzenia, co sprawia, że produkt dobrze się aplikuje i długo utrzymuje na ustach. Słoiczek jest poręczny, a jego kompaktowe rozmiary sprawiają, że można go łatwo nosić w torebce lub kieszeni. Jednym z potencjalnych minusów dla niektórych może być jego intensywny mentolowy zapach i smak, który nie każdemu przypadnie do gustu. Dodatkowo, aplikacja balsamu palcami z słoiczka jest mniej higieniczna w porównaniu do produktów w tubce czy sztyfcie, szczególnie w sytuacjach, gdy nie mamy możliwości dokładnego umycia rąk.
    Zalety:
    • Skutecznie nawilża i odżywia usta
    • Chroni przed wysuszeniem
    • Charakterystyczny mentolowy zapach i chłodzący efekt
    • Gęsta, łatwa do rozprowadzenia konsystencja
    • Poręczne, kompaktowe opakowanie
    Wady:
    • Intensywny mentolowy zapach i smak może nie każdemu odpowiadać
    • Aplikacja palcami z słoiczka może być mniej higieniczna
  • 17 maja 2024 o 18:35
    Klasyka
    Wielozadaniowy, znakomity. Niezawodny w każdej sytuacji, idealnie nawilży nawet najbardziej suche usta. Stosowałam wiele maści i balsamów - nie znalazłam lepszego. Występuje też wersja w sztyfcie. Moim zdaniem najlepszy balsam do ust!
    Zalety:
    • efekt
    • jakość
  • 29 kwietnia 2024 o 18:20
    Totalny faworyt
    Jest wydajny, wielozadaniowy, nawilżający (zasługa lanoliny), o konsystencji maści. Mój totalny faworyt gdy zmagam się że zbyt spierzchnietymi, popękanymi ustami. Niezawodny w każdej sytuacji! Nakładam go zawsze przed pójściem spać i uczucie mrowienia które wówczas odczuwam tylko wzmacnia efekt działania balsamu. Stosowałam już wiele maści i balsamów ale nie znalazłam lepszego! Dla tych użytkowniczek które nie lubią zbytnio brudzić sobie rąk w trakcie użytkowania jest też wersja w sztyfcie. I być może właśnie taki "odręczny" sposób użytkowania dla niektórych mógłby być minusem. Jak dla mnie niezastąpiony!
    • waniliowy zapach
    • uczucie mrowienia po nałożeniu
    Wady:
    • sposób użytkowania
    Carlyen
    22 kwietnia 2024 o 21:42
    Złudne odczucie nawilżenia i odżywienia
    Podobno jest to produkt kultowy, ale ja nie widzę w nim nic nadzwyczajnego i tym bardziej pozytywnego. Pierwsze wrażenia były świetne, nałożenie balsamu sprawiało, że usta są nawilżone i nieco bardziej miękkie. Efekt ten jednak szybko mijał i wymagał ciągłej powtarzalności mniej więcej co godzinę. Nie zauważyłam żadnych pozytywnych i długotrwałych efektów na moich ustach, mimo że stosowałam go codziennie zwłaszcza przed snem. Następnego ranka moje usta były zawsze bardzo suche i na dodatek zaczynały strasznie się łuszczyć i piec . Powodował też wysyp krostek wokół ust. Ponadto produkt z jakiegoś powodu łatwo przechodził do jamy ustnej i nie mogłam znieść tego obrzydliwego smaku. Opakowanie jest szalenie niehigieniczne. Przyciąga jak magnes kurz i wszelkie zabrudzenia, które gromadzą się na jego powierzchni. Ten balsam zapoczątkował u mnie błędne koło, ponieważ na chwilę przynosił ulgę, która wkrótce mijała i aplikowałam go raz jeszcze i jeszcze, w końcu uświadamiając sobie, że daje złudne odczucie nawilżenia kosztem coraz to bardziej spierzchniętych ust.