Kremy uniwersalne

Ducray Keracnyl Control, Creme Krem

Krem Ducray Keracnyl Control na dzień i noc 30ml

• 11 września 2019 o 20:14
    I tak i nie
    Krem ten kupiłam kiedy nie było wersji pp której używam niestety w moim przypadku kiedy nałożyłam go na całą cerę zaczął szczypać co prawda tylko przez parę minut było to nieprzyjemne uczucie ale nie mniej jednak nie lubiłam się z nim ale odkryłam że super redukuje wypryski i zapobiega niedoskonałościa więc u mnie zaczął pełnić rolę serum punktowego i tu sprawdza się super
    Zalety:
    • Stosowany punktowo i w małej ilości tylko na wypryski leczy je i nie szczypie
    • Wygodne i higieniczne opakowanie
    • Obecność kwasów
    • Matuje
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Stosowany codziennie na całą cerę może szczypać i podrażniać
    • Mała pojemność
    Drogeria Super-Pharm
  • 4 lutego 2019 o 17:28
    Nie jestem z niego zadowolona.
    Jest to mój drugi krem do twarzy z tej firmy. Pierwszy Keracnyl PP (polecony przez dermatolog) i teraz ten Control. Krem do twarzy zapakowany jest w tubce, z którego łatwo można wydostać zawartość. Sam krem ma konsystencję kremową i jest bez zapachu. Po nałożeniu go na twarz, lekko zaczyna piec, szczególnie na policzkach, ale po paru sekundach to uczucie mija. Poza tym krem dobrze rozprowadza się po twarzy oraz w miarę szybko wchłania, pozostawiając lekki flirt na skórze, lekko ją matuje oraz jest dobrą bazą pod makijaż. Niestety nie eliminuje zaskórników, nie reguluje wydzielania sebum ani nie zwęża pory. Moja skóra po paru godzinach strasznie się już swieci. Jedynie z krostkami radzi sobie lepiej Dwa - trzy dni i już nie ma pryszcza, krostki, ale niestety te nieszczęsne zamknięte zaskórniki jak były tak są i powstają także nowe.
    Zalety:
    • dostępny w drogeriach, aptekach,
    • wchłanianie we skórę,
    • dobry pod makijaż,
    • krostki, pryszcze po paru dniach zniknięte
    Wady:
    • cena,
    • piecze po nałożeniu,
    • nie eliminuje zaskórników
    • nie reguluje wydziela sebum,
    • nie zwęża porów
  • 19 listopada 2017 o 21:01
    Super
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dostałam od koleżanki dwie malutkie tubki do przetestowania tego kremu i muszę powiedzieć ze jest naprawdę świetny. Matuje, przyspiesza gojenie się już istniejących zmian i zdecydowanie ogranicza powstawanie nowych. Zauważyłam też rozjaśnienie paru plam potrądzikowych. Po nałożeniu czuć lekkie szczypanie, ale po paru minutach wszystko się uspokaja. Nie powoduje zaczerwienień ani podrażnień. Pachnie łagodnie, mało intensywnie. Dwie tubki 5ml wystarczyły mi, przy stosowaniu rano i wieczorem, na dwa tygodnie także dodatkowo jest wydajny. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Krótkotrwałe szczypanie po nałożeniu kremu