Kremy uniwersalne

Bielenda Smoothie Cream, Prebiotyczny krem energetyzujący `Prebiotyk + banan + melon`

• 13 lutego 2024 o 23:17
    Dobry krem o pięknym bananowym zapachu
    Krem kupiłam od koleżanki posiadającej zniżki na kosmetyki niektórych marek. Zapłaciłam 7 zł i zdecydowanie było warto :D Krem ma niezbyt estetyczne opakowanie - szara tubka owinięta odklejającą się etykietą. Konsystencja przyjemna, łatwo się rozprowadza na skórze i szybko wchłania. Krem jest wydajny. Wystarczył mi na dwa miesiące stosowania rano i wieczorem. Nie pozostawia lepkiej warstwy. Nadaje się pod makijaż. Zapach cudny, owocowy, głównie czuć banana. Moja skóra 25+, mieszana, z problemem zapychania porów i powstawania niedoskonałości. Krem od Bielendy nie zaszkodził mi w żaden sposób co jest już dużym plusem. I zaskoczeniem. W składzie dość wysoko znajduje się dimetikon, który jest komedogenny i zazwyczaj źle na mnie działa. Krem nawilża skórę w optymalnym według mnie poziomie. Skóra dość szybko przetłuszcza mi się na nosie i krem trochę przyspieszył to co nieuniknione. Ale nie jest to jakaś wielka tragedia. Produkt sprawia, że skóra jest miękka i gładka w dotyku. Krem jest przyjemny, pięknie pachnie, nadaje się pod makijaż, nie powoduje zapchania porów. Mały minus za opakowanie i przyspieszenie święcenia się skóry w przetłuszczających się partiach. Ogólnie polecam. Być może kupię ponownie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    • Nadaje się pod makijaż
    • Nie roluje się
    • Nie zapycha porów
    • Przyspieszenie świecenia się skóry
    • Dimetikon dość wysoko w składzie
    U konsultantki
  • 27 października 2021 o 16:58
    Przecudowny krem od Bielendy
    Zawsze mam problem z kremami do twarzy. Albo są za tłuste, albo się łuszczą, albo pozostawiają dziwną warstwę na skórze. Długo szukałam kremu na dzień, który nadałby się pod makijaż i chyba wreszcie znalazłam! Trafiłam na niego zupełnie przypadkiem. Ma niewielkie opakowanie, ale jest bardzo wydajny. Konsystencja jest nieco żelowo-wodna, ale przyjemna dla skóry. Wchłania się błyskawicznie, pięknie pachnie, a do tego ma dobry skład. Co ciekawe po użyciu mam wrażenie, że skóra jest odświeżona. Zostanie u mnie na dłużej.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Piękny zapach
    • Szybkość wchłaniania
    • Idealna baza pod makijaż
    • Uczucie odżywienia skóry
    Wady:
    • Nie ma!
  • 9 lipca 2021 o 19:13
    Straszny
    Wiedziałam, że będzie zapach banana, ale ten zapach jest bardzo mocny, zapychający, wręcz nie do zniesienia. Mimo wszystko chciałam dać mu szansę, bo ten prebiotyk brzmi naprawdę dobrze. Testowałam kilka dni, ale nie zauważyłam jakiegoś wielkiego nawilżenia, miałam za to wrażenie, że natychmiastowo pogorszył mi się stan cery - jakies wypryski, zapchane pory - i bałam się testować go dalej. Nie chciałabym katować niepotrzebnie skóry jakimiś super mocnymi żelami, skoro te które bez problemu zmywają spf czy olej nie dają rady. Sam krem jest lepki i wchłania się bardzo wolno, a powiedziałabym, że i po czasie cera jest lepka, nieprzyjemna. Chciałam zużyć go na nogi i tam jest ok, ale raczej nie wchłania się, a prędzej wyciera, bo robi to tak długo. Szkoda mi nawet tych 15zł, bo nie jest wart nawet tyle.
    Wady:
    • Lepkość
    • Wolne wchłanianie/nie wchłanianie
    • Zapychanie?
  • 7 kwietnia 2021 o 13:01
    Owocowy raj
    Krem kupiłam do stosowania na dzień i okazał się super wyborem!❤ Krem jest w wyciskanej tubce, która jest wygodna i nie zabiera dużo miejsca, niestety nadal jest to plastik. Co do samego kremu, konsystencja jest bardzo lekka żelowa, dobrze i szybko się wchłania, nie zostawia lepkiej warstwy. Nawilżenie jest na dobrym poziomie jak na krem na dzień. Zapach produktu jest obłędny, nie nudzi się, nie mdli, nie jest za słodki, owocowe nuty są naprawdę przyjemne. ❤
    • nawilżenie
    • szata graficzna opakowania
    Wady:
    • plastikowe opakowanie
  • 27 marca 2021 o 22:51
    Lekki krem o kremowo - żelowej konstystencji
    Kupiłam ten krem do kompletu z pianka do mycia twarzy. Tubka jest zapakowana w kartonik. Zarówno tubka jak i kartonik mają taką samą szatę graficzną - żółte przyciągające wzrok opakowanie z motywem owocowym (tutaj banan i melon). Taka szta graficzna jest charaktersytyczna dla całej serii "Smoothie" różni się odpowiednio kolorem opakowania oraz pokazanymi na nim owocami. Tubka jest plastikowa i ma srebrny kolor a an niej naklejona jest naklejka z grafiką oraz wszystkimi niezbędnymi informacjami. Zakreta jest ośmiokątna, dzięki czemu łatwo odkręcić opakowanie, kiedy mamy mokre lub śliskie ręce. Krem pachnie mocno bananowo, co jak w przypadku pianki do twarzy powoduje i mnie mieszane uczucia (oczekiwałam również zapachu melona), ponieważ pozytywne jest to, że zapach jest wyczuwalny i całkiem przyjemny, jednak brakuje mi tego melona... Krem ma konsystencję kremowo - żelową, jest dość lekki. Łatwo się go rozprowadza po twarzy, nie trzeba go też dużo nakładać, dzięki czemu jest wydajny. Krem dość szybko i sprawnie się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości. Dzięki pół żelowej formule może łagodzić podrażnienia. Krem na pewno nawilża i rozświetla skórę. Do tego stosowany na dzień w połączeniu z pianką wspaniale orzeźwia i energetyzuje. Używam go zamiennie na dzień i na noc, kiedy chcę by moja skóra odpoczęła od ciężkich kremów. Cała seria idealnie sprawdzi się latem, kiedy raczej unikamy ciężkich i treściwych kosmetyków.
    Zalety:
    • Przyjemna i lekka kremowo - żelowa konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Jest wydajny
    • Nawilża i łagodzi podrażnienia
    • Odświeża i energetyzuje
    • Ma przyjemny zapach który orzeźwia
    Wady:
    • Niestety zapach melona jest kompetnie nie wyczuwalny