Kremy uniwersalne

iUNIK Centella Calming Gel Cream Żel-krem z wąkrotką azjatycką i olejkiem herbacianym

iUNIK Centella

• 18 listopada 2024 o 14:24
    Łagodzi i wycisza skórę
    Używa od:próbka
    Niesamowity produkt, totalnie mnie zaskoczył. Początkowo myślałam, że będzie dla mnie za lekki i będzie ściągać skórę, pomyliłam się. Ma świetną konsystencję, dokładnie zgodnie z opisem żelowo-kremową, przyjemnie się rozprowadza i szybko wchłania, daje minimalne uczucie chłodzenia. Koi, łagodzi i wycisza skórę, u mnie zmniejszyło się zaczerwienienie na policzkach i niedoskonałości stały się mniej widoczne, szybciej też znikały. Idealnie nadaje się podczas kuracji retinolem, bo pięknie wycisza skórę. Skóra nabiera ładnego, zdrowego kolorytu, jest nawilżona i lepiej napięta, ujędrniona. Skóra jest gładka, miła w dotyku, a pory mniej widoczne. Sprawdza się również pod makijaż. To jeden z takich kosmetyków, które są must have dla każdego, warto mieć taki produkt w swoich zasobach, bo może się przydać w różnych sytuacjach. Ja mam skórę mieszaną, przetłuszczającą się, ze skłonnością do niedoskonałości i u mnie sprawdził się bardzo dobrze.
  • 26 września 2024 o 11:37
    Bardzo fajny, lekki produkt z wąkrotą azjatycką podbił serduszko!
    Krem ma bardzo przyjemną, delikatną, żelową konsystencję, która jest strzałem w dziesiątkę w sezonie letnim. Jest dobrym wyborem dla cer mieszanych i tłustych, potrzebujących dodatkowego nawilżenia i regeneracji. Sprawdza się idealnie po całym dniu na plaży, żeby złagodzić ewentualne podrażnienia i ukoić. Produkt wchłania się błyskawicznie. Głównym składnikiem tego kremu jest hydrolat z wąkroty azjatyckiej (zawiera go aż 70%!). Substancja ta przynosi skórze ukojenie i ma właściwości regenerujące. Działa również przeciwzapalnie i uspokaja cerę trądzikową, redukując niedoskonałości i przyspieszając gojenie. W składzie znajdziemy również 10% wody z liści drzewa herbacianego, mającego działanie antybakteryjne, kwas hialuronowy, alantoinę, adenozynę i niacynamid. Cały ten zestaw powoduje, że cera jest uspokojona, zregenerowana i wypoczęta. Moim zdaniem sprawdza się idealnie jako domknięcie pielęgnacji lub wtedy, kiedy skóra potrzebuje lekkiego ukojenia. Nie jest to produkt, który będę używać solo zimą, ale jako dodatkowe nawilżenie sprawdza się świetnie! Z pewnością kupię kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • Ukojenie, uspokojenie cery
    • Lekka jak piórko konsystencja
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Dosyć drogi
  • 5 marca 2024 o 6:57
    Bardzo się polubiliśmy - wracamy si siebie!
    Jest naprawdę bardzo lekki, przyjemny w użyciu i turbo nawilżający!!! Jego wyjątkowa formuła posiada żelowo kremową konsystencję która niezwykle łagodzi i koi podrażnienia. Super nawilża, oraz w widoczny sposób zmniejsza stany zapalne. Wchłania się naprawdę ekspresowo! Nie pozostawia lepkiego filmu na skórze za co bardzo jestem wdzięczna bo nie lubię kosmetyków, które się lepią i kleją! W moim przypadku idealnie sprawdza się również pod makijaż!
  • 5 lutego 2024 o 18:48
    Hit! Szczególnie dla cer tłustych oraz trądzikowych.
    Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam koreańskie kosmetyki, a już zwłaszcza te do pielęgnacji twarzy! Dziś zatem słów kilka o rewelacyjnym kremie-żelu, który według mnie powinien sprawdzić się przy każdym typie cery, ale z większym naciskiem na tłustą, mieszaną czy trądzikową. Nie przedłużając - za co go tak polubiłam? Produkt: + zamknięty jest w miękkiej tubce o minimalistycznej szacie graficznej, + w konsystencji jest żelowym, gęstym kremem, który w mgnieniu oka się wchłania i nie zostawia nieprzyjemnej warstwy na skórze, + posiada delikatny, praktycznie niewyczuwalny "zielony" zapach, + idealnie sprawdza się pod makijaż czy krem z filtrem. Nic się nie roluje, nie ciastkuje. U mnie latem najlepiej spisywał się w formie serum pod krem z filtrem, zaś w chłodniejsze miesiące w minimalnej ilości po serum jako krem przed nałożeniem spf, + zostawia skórę ładnie wygładzoną, działa trochę jak silikonowa baza pod makijaż, + przyjemnie nawilża, choć dla cer suchych solo z pewnością nie byłby wystarczający, + pięknie koi podrażnienia, wycisza zaczewienienia oraz stany zapalne, + dzięki niemu cera mniej się przetłuszcza i wygląda bardziej promiennie, + jest baaardzo wydajny. Co ciekawego w składzie? Dzieje się! Są hydrolaty i ekstrakty z wąkroty azjatyckiej oraz drzewa herbacianego, niacynamid, adenozyna, kwas hialuronowy, alantoina, ekstrakty z kiełków, m.in. kapusty chińskiej, brokułu, pszenicy czy lucerny siewnej. Do kupienia np. na Cosibelli za 69zł/60ml bądź w podobnych cenach na Notino, Hebe czy Makeup.pl. Podsumowując: to świetny produkt przede wszystkim łagodzący i wyciszający, który działa szybko oraz efektywnie. Dla mnie hit, do którego z pewnością niejednokrotnie wrócę, jest wart każdej złotówki
    Kaname7
    6 lipca 2023 o 19:55
    Ze wszystkim kremów żelowych jakie do tej pory stosowałam, ten jest zdecydowanie najlepszy
    Był taki moment, że miałam olbrzymią fazę na azjatyckie kosmetyki, obecnie nie nazwałabym siebie wielką ich miłośniczką, ale ten krem jest zdecydowanie godny uwagi. Ma świetną konsystencję gęstego żelu który daje efekt plump skin, zwłaszcza jeśli przed kremem zaaplikuje się esencję na wilgotną skórę. Niestety ze względu na wysoką cenę i słabą dostępność nie jestem pewna, czy wrócę do tego produktu, ale myślę, że jest on godny uwagi.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Ładnie wygląda na skórze
    • Powinien przypaść do gustu posiadczkom cery tłustej, zwłaszcza latem
    Wady:
    • Dostępność
    • Stosunek ceny do wydajności