Właśnie zdenkowałam ten krem, więc pora napisać recenzję, aby była ona w miarę na "świeżo".
Krem zakupiłam w promocji w drogerii internetowej, i na takie proponuje polować, jeżeli chodzi o ten krem, bo jego pojemność, jak na krem do twarzy, jest stosunkowo mała, bo tylko 30ml.
Krem jest zamkniety w małym, szklanymz czarnym i bardzo eleganckim opakowaniu, bardzo ładnie wygląda na półce w łazience.
Zacznę od najważniejszego - kupiłam go ze względu na piękny, natualny skład - jako, że w pielęgnacji stosuję tylko produkty z naturalnymi składami, marki KOI nie mogło zabraknąć w mojej kosmetyczce.
Na opakowaniu widzimy, że krem ma za zadanie nawilżać oraz wygładzać skórę - i w tym przapdku nie są to puste obietnice. Krem naprawdę zarówno pięknie nawilża skórę jak i ją wygładza. Tworzy taką jakby niewidoczną taflę na skórze, ale nie jest to broń Boże jakaś błyszcząca powłoka. Nie nie nie, krem pięknie wchłania się do matu, przez co świetnie współgra z makijażem. Dodatkowo wygładzenie skóry może spodobać się zarówno cerom dojrzałym, jak i z niedoskonałościami. Krem w ogóle nie zapychał mojej mieszanej i mega podatnej na niedoskonałości cery, więc kolejny bardzo duży plus.
Buźka po jego nałożeniu była mega gładziutka, na myśl przychodziało mi porównanie do "pupci niemowlaczka" :) Trochę czułam się, jakbym posmarowała sie sylikonową bazą pod makijaż, a trzeba zaznaczyć, że nie ma w tym kremie nic sztucznego, więc nie wiem, co powoduje ten efekt wygładzenia, ale on naprawdę jest:)
Do tego była pięknie nawilżona, kremin świetnie sprawdzał się zarówno na dzień, jak i na noc.
Konsystencja tego kremu jest taka powiedziałabym posrodku - ani nie bardzo lekka, ani nie ciężka - myślę, że dlatego krem będzie idealny zarówno dla cer trądzikowych, jak i dojrzałych.
Cena jest dość wysoka, patrząc na pojemność, no i dość szybko sie zużywa, więc wydajność jest słaba. Ale ja genralnie nie żałuję zakupu. Czy kupię ponownie? Nie wiem, ponieważ, jak wspominam w większośći recencji, uwielbiam testować nowe kosmetyki, a jest ich tak dużo na rynku, że nie wiem, czy uda mi się wrócić do tego kremiku. Ale przyjaciółce poleciłabym czystym sercem :)
Wady:
- cena
- mała pojemność
- słaba wydajność