Uwielbiam linię Ibuki-kosmetyki z tej serii są dostosowane do młodej cery oraz jej potrzeb, tak więc znajdziemy tutaj łagodne preparaty oczyszczające, emulsje nawilżające, produkty ochronne oraz zapobiegające procesowi starzenia.
Po raz pierwszy zakupiłam kosmetyki Ibuki w maju 2016-kupiłam tzw. Starter Kit, czyli 3 produkty w mniejszych pojemnościach-była tam pianka oczyszczająca, tonik oraz recenzowana emulsja. Po zużyciu zestawu startowego byłam tak zachwycona, że od tamtego czasu regularnie w porze wiosenno-letniej kupuję pełnowymiarowe produkty Ibuki.
Mam 25 lat, skórę suchą, wrażliwą, skłonną do alergii i do tego bonus w postaci AZS-jak widać, nie jest łatwo. Mam cerę zadbaną, bez żadnych zmarszczek(uwierzcie, to wcale nie jest takie oczywiste, nawet w moim wieku) oraz niedoskonałości-ale faktem jest, że jest to zasługa mojej pracy oraz zdyscyplinowanej pielęgnacji.
Owa emulsja ujęła mnie tym, że choć jest niesamowicie lekka, to doskonale nawilża twarz, zmiękcza skórę, delikatnie ujednolica koloryt-w efekcie uzyskujemy młodą, wypoczętą, promienną twarz.
Produkt zamknięty jest w eleganckim, praktycznym opakowaniu z pompką, która dozuje optymalną ilość produktu. Emulsja jest lekka, w kolorze białym, w dodatku pięknie pachnie-uwielbiam pachnące kosmetyki, rytuał pielęgnacyjny od razu staje się przyjemniejszy. Emulsja szybko się wchłania-nie całkowicie, pozostawia na skórze ochronną mgiełkę, która otula skórę, chroniąc ją przed czynnikami zewnętrznymi. Oczywiście, zawsze nakładam na to filtr-ochrona przeciwsłoneczna jest niezwykle istotna w pielęgnacji anti-age.
Po wchłonięciu spokojnie można wykonać makijaż-mój letni makijaż to krem BB z Estee Lauder, odrobina pudru sypkiego z Max Factora i makijaż oczu-wszystko trzyma się cały dzień, z bibułką matującą w zanadrzu-nie ma efektu ciastka na buzi, nic się nie warzy. Po wieczornym demakijażu widać dobroczynny wpływ emulsji na skórę-nie jest zmęczona, jest nadal miękka i gładka, nie odczuwam ściągnięcia.
Emulsja nie podrażnia-uff, nie zapycha porów i nie uczula.
Jest niesamowicie wydajna-wystarczy naprawdę niewielka ilość na całą twarz, oraz szyję i dekolt, dlatego cena absolutnie nie jest wysoka-wystarczy przeliczyć sobie, na ile wystarcza standardowy krem o pojemności 50 ml-mnie na 2 miesiące (mam osobny dzienny i nocny)- a naprawdę nie żałuję sobie! Tutaj mamy 75 ml i wystarczy odrobina-same widzicie, że jest to opłacalne.
Polecam, sprawdzi się dla młodych kobiet, bo wspaniale nawilża i odświeża cerę-taka inwestycja klucz do jak najdłuższego zachowania skóry bez zmarszczek, a przecież każda z nas chce jak najdłużej zachować młodość skóry.