Kremy uniwersalne

Shiseido Ibuki, Refining Moisturizer Lotion Wielofunkcyjna emulsja nawilżająca

Shiseido Ibuki Refining Moisturizer Emulsja silnie nawilżająca do twarzy 75ml

• 12 września 2018 o 13:46
    koszmarny
    Ta emulsja jest tak płynna, że ucieka w dłoni! Poza tym, na temat jej gęstości i wyglądu mam niegrzeczne skojarzenia. Po nałożeniu i wklepaniu w skórę przez długi czas pozostawia film na skórze. Efektu nawilżenia brak. Dostaje ode mnie bana i dyskwalifikację za przesuszenie i pogorszenie stanu skóry po raptem pierwszym użyciu! Po kolejnych było już tylko gorzej, emulsję odstawiłam po niespełna tygodniu używania.
    W strefie wolnocłowej
  • 18 stycznia 2018 o 17:29
    lekki nawilżacz, ale nie wart swojej ceny
    kosmetyk kupiłam w okazyjnej cenie na lotnisku, zużyłam jedno opakowanie. miałam wówczas skórę mieszaną, więc szukałam lekkiego nawilżacza na lato. emulsja spełniła właściwie swoją funkcję, ale poza lekkim nawilżeniem nie było żadnych efektów: żadnej poprawy kondycji skóry czy uwolnienia od niedoskonałości.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • brak dogłębnego działania, to było powierzchowne nawilżanie
    W strefie wolnocłowej
  • 3 stycznia 2018 o 20:10
    Mój letni must-have!
    Uwielbiam linię Ibuki-kosmetyki z tej serii są dostosowane do młodej cery oraz jej potrzeb, tak więc znajdziemy tutaj łagodne preparaty oczyszczające, emulsje nawilżające, produkty ochronne oraz zapobiegające procesowi starzenia. Po raz pierwszy zakupiłam kosmetyki Ibuki w maju 2016-kupiłam tzw. Starter Kit, czyli 3 produkty w mniejszych pojemnościach-była tam pianka oczyszczająca, tonik oraz recenzowana emulsja. Po zużyciu zestawu startowego byłam tak zachwycona, że od tamtego czasu regularnie w porze wiosenno-letniej kupuję pełnowymiarowe produkty Ibuki. Mam 25 lat, skórę suchą, wrażliwą, skłonną do alergii i do tego bonus w postaci AZS-jak widać, nie jest łatwo. Mam cerę zadbaną, bez żadnych zmarszczek(uwierzcie, to wcale nie jest takie oczywiste, nawet w moim wieku) oraz niedoskonałości-ale faktem jest, że jest to zasługa mojej pracy oraz zdyscyplinowanej pielęgnacji. Owa emulsja ujęła mnie tym, że choć jest niesamowicie lekka, to doskonale nawilża twarz, zmiękcza skórę, delikatnie ujednolica koloryt-w efekcie uzyskujemy młodą, wypoczętą, promienną twarz. Produkt zamknięty jest w eleganckim, praktycznym opakowaniu z pompką, która dozuje optymalną ilość produktu. Emulsja jest lekka, w kolorze białym, w dodatku pięknie pachnie-uwielbiam pachnące kosmetyki, rytuał pielęgnacyjny od razu staje się przyjemniejszy. Emulsja szybko się wchłania-nie całkowicie, pozostawia na skórze ochronną mgiełkę, która otula skórę, chroniąc ją przed czynnikami zewnętrznymi. Oczywiście, zawsze nakładam na to filtr-ochrona przeciwsłoneczna jest niezwykle istotna w pielęgnacji anti-age. Po wchłonięciu spokojnie można wykonać makijaż-mój letni makijaż to krem BB z Estee Lauder, odrobina pudru sypkiego z Max Factora i makijaż oczu-wszystko trzyma się cały dzień, z bibułką matującą w zanadrzu-nie ma efektu ciastka na buzi, nic się nie warzy. Po wieczornym demakijażu widać dobroczynny wpływ emulsji na skórę-nie jest zmęczona, jest nadal miękka i gładka, nie odczuwam ściągnięcia. Emulsja nie podrażnia-uff, nie zapycha porów i nie uczula. Jest niesamowicie wydajna-wystarczy naprawdę niewielka ilość na całą twarz, oraz szyję i dekolt, dlatego cena absolutnie nie jest wysoka-wystarczy przeliczyć sobie, na ile wystarcza standardowy krem o pojemności 50 ml-mnie na 2 miesiące (mam osobny dzienny i nocny)- a naprawdę nie żałuję sobie! Tutaj mamy 75 ml i wystarczy odrobina-same widzicie, że jest to opłacalne. Polecam, sprawdzi się dla młodych kobiet, bo wspaniale nawilża i odświeża cerę-taka inwestycja klucz do jak najdłuższego zachowania skóry bez zmarszczek, a przecież każda z nas chce jak najdłużej zachować młodość skóry.
  • 28 listopada 2017 o 10:18
    Bardzo dobrze nawilża
    Moja wersja to emulsja, jest jeszcze wersja kremowa, która stworzona jest do cery suchej. Emulsja najlepiej sprawdzi się do skóry mieszanej, czy tłustej. Opakowanie takie samo, jak przypadku Softenera. Produkty mają wygodne pompki, co znacznie ułatwia wydobycie. Emulsja jest koloru białego, całkiem ładnie pachnie, rozprowadza się na twarzy znakomicie, jednak trzeba mieć na uwadze, żeby brać naprawdę małą ilość, ja na początku nie mogłam dojść do tego, ile powinnam nakładać i mniemam, że tylko przez to pierwsze opakowanie tak szybko mi się skończyło, drugie jeszcze mam w użyciu i jest tam 1/3 zawartości. Po nałożeniu na twarz emulsja wchłania się dość szybko, ale zostawia na buzi przyjemną delikatną nieklejącą warstwę, na którą spokojnie można nałożyć makijaż. Cera po nałożeniu jest gładka i miła w dotyku. Funkcji ochronnej całej serii nie jestem w stanie ocenić, ale jednak chcę wierzyć, że moja inwestycja w pielęgnację kiedyś się zwróci i moja skóra będzie w jak najlepszym stanie jeszcze przez wiele lat. Emulsja dobrze nawilża, niweluje suchość i szorstkość skóry, tak, jak obiecuje producent, nie zauważyłam jednak, aby zmniejszyła, lub w jakikolwiek zmieniła widoczność moich porów (chociaż u mnie nie ma z tym problemu), a jeśli chodzi o wypryski to tutaj nie mogę się do końca wypowiedzieć, ponieważ miałam ostatnio wysyp na twarzy po innym produkcie, ale sam fakt, że emulsja temu nie zapobiegła, no i teraz - po powrocie skóry do normalności też widzę jakieś niedoskonałości, co prawda niewiele, ale pojawiają się, ona mnie przed nimi nie chroni. Faktycznie jest to lekki nawilżacz, przyjemny w użyciu, wydajny, jednak w mojej ocenie, dla mojej niestety już starzejącej się skóry linia Wrinkle Resist 24 była po prostu lepsza, miałam wrażenie, że skóra jest lepiej napięta, bardziej rozświetlona, po prostu cud - miód, tutaj też źle nie jest, ale jednak to nie do końca "TO", chociaż dla dziewczyn po 20 Ibuki to jak najbardziej seria do wypróbowania i serdecznie polecam.
    bkt
    22 maja 2017 o 12:55
    lekkie nawilżenie na lato
    Lekka, mleczna konsystencja emulsji wymaga sprawnej aplikacji, żeby nam się nie przelała przez palce. Używałam jej przez całe ubiegłoroczne lato i byłam zadowolona - dobrze nawilża, wygładza skórę, nie powodując żadnych problemów z zanieczyszczaniem się cery. Dobrze też trzyma makijaż - przy większym słońcu i upale wystarczy bibułka i jest ok. Równie lekki jak konsystencja jest też zapach - nienachalny, ale przyjemny, więc tym bardziej na lato, kiedy nie szukamy niczego przytłaczającego ani kwiatowo-chemicznego. Wprawdzie nie można tej emulsji stawiać zadań specjalnych, jak regeneracja po zarwanej nocy czy podróży, przesuszenie cery itp., ale jako porządny nawilżacz spełnia swoje zadanie. Zgodnie z zaleceniami producenta to linia produktów dla kobiet 30+, a ja już jestem po połowie tego przedziału (;-)) Jednak lubię te kosmetyki, a one wciąż dobrze się na mojej skórze sprawują. W tym roku zamierzam kupić go ponownie. Zużywam go średnio od początku maja do października, więc jest wydajny. Oceniam na 5!