Bazy pod makijaż

Avon Mark., Smoothing Matte Primer Baza pod makijaż w kompakcie

Mikos90
    24 października 2019 o 14:20
    Fajna baza
    Skuszona opisem tej bazy zamówiłam ją u konsultanki ale nie liczyłam na jakieś cudy :) ale miło się zaskoczyłam. Opakowanie dosyć poręczne,biało czarne. W środku jest lusterko co dla mnie jest dużym plusem. Baza jest koloru jasno różowego, konsystencję ma dosyć gęsta, fajnie wygładza cerę, maskuje drobne niedoskonałości. Co do przedłużenia makijażu to tak średnio, jest dosyć ciężka, przez co trochę się świecę ( ja tej bazy czasami używam tylko samej, bez podkładu i też fajnie wygląda). Wydajność to jest minus niestety, bo dużo jej trzeba nakładać, żeby całą twarz pokryć. Może jeszcze kupię chyba, że coś innego wpadnie mi w oko :)
    Zalety:
    • Wygładza
    • Maskuje drobne niedoskonałości
    • Kolor
    • Lusterko w opakowaniu
    • Nadaje się do używania jej samej bez podkładu
    Wady:
    • Trochę obciąża
    U konsultantki
    ev6
    10 kwietnia 2017 o 13:27
    Niestety słaby efekt działania
    Bardzo lubię inną bazę Avonu, ale z serii Anew (w jasnoróżowej tubce). Jednak z tą się nie polubiłam (może na zasadzie kontrastu, bo Anew jest bardzo dobra i po prostu spodziewałam się czegoś lepszego). Konsystencja jest w porządku, nie mam jakichś specjalnych oczekiwań co do gęstości czy silikonowości lub jej braku. Rozprowadza się wygodnie, wtapia w skórę, nie robi problemów z nakładaniem później podkładu. Jednak wadą kosmetyku jest słabe działanie. Wygładza skórę, ale tylko nieznacznie w porównaniu z innymi bazami, jakich używałam. Nie przedłuża znacząco trwałości podkładu - owszem, muszę przyznać, że podkłady dobrze trzymają się w ogóle na mojej cerze, bo jest bezproblemowa, i tak też jest z tą bazą łączoną z lepszymi podkładami - ale u mnie nie przedłużyła w ogóle trwałości tych słabszych, delikatniejszych, a tego przecież oczekujemy od bazy. Na plus poręczna forma kompaktu w kasetce, który łatwo ze sobą zabrać. Także za lusterko - całość przydatna w podróży. Jednak to za mało, bo raczej nie zabiorę ze sobą produktu, który jest zawodny w działaniu. Wydajność - nie używam jej dużo, ale zawartość wydaje się niewielka, do tego formuła kremu w kompakcie, a nie bardziej płynna w tubie, raczej wróżą słabszą wydajność. Podsumowując - mimo nie wymagającej cery, nie jest to produkt dla mnie. Jeśli baza zapewnia trwałość fluidu zaledwie przez kilka godzin, wolę użyć skuteczniejszej lub kupić po prostu dobry fluid. Komuś może się spodobać, ja jednak jakoś się z nią nie odnalazłam.
  • 22 marca 2017 o 19:45
    z jednym ale
    Bardzo dobra baza. Świetnie wygładza twarz i ujednolica. Delikatnie maskuje pory i faktycznie przedłuża trwałość makijażu. Jej jedyny minus to to, że nie jest zbytnio wydajna i zużyłam całą w 2 miesiąca natomiast bazę w tubce potrafię mieć i pół roku

Zobacz także inne Bazy pod makijaż