Markę Bell lubię szczególnie za serię Hypoallergenic – praktycznie wszystkie produkty spełniły dotąd moje oczekiwania, natomiast limitki niestety nie zawsze są udane mimo pięknego designu. To kolejna baza pod makijaż tej marki, która się u mnie sprawdziła. Owszem, oceniam ją nieco gorzej niż bazę maskująca pory, jednak nadal jest to produkt wart uwagi. Z uwagi na moją mieszaną cerę nie do końca odpowiada mi efekt, jaki daje, ale wielbicielki blasku będą z niej zadowolone.
OPAKOWANIE
Bazę otrzymujemy w bardzo prostym kartoniku – przeważa kolor biały z fioletowymi akcentami oraz logo marki na przedniej ściance. Każda ścianka zawiera istotne informacje na temat produktu, schemat ich rozmieszczenia sprawia, że są one przejrzyste i czytelne. Właściwe opakowanie to plastikowa buteleczka z pompką utrzymana w równie minimalistycznym stylu. Jedyną ozdobą są białe napisy oraz korespondująca z nimi pompka (coś chyba zostało zmienione, bo poprzednie wersje baz miały kolor czarny, jeśli chodzi o te elementy). Mechanizm działa bez zarzutu od pierwszego użycia. Dozowanie jest szybkie i wygodne, co znacznie usprawnia korzystanie z produktu. Producent zadbał o naszą wygodę, co się ceni. Niestety wygodą cieszymy się do czasu, podobnie jak przy poprzednio ocenianej przeze mnie bazie. Kiedy zostaje nam około 1/3 opakowania pompka nie dozuje już produktu i trzeba się gimnastykować, aby zużyć to, co zostało. Ja posiłkuję się pompką, którą wyciągam resztki kosmetyki, ewentualnie pędzelkiem. Mamy tutaj wygodę, niestety cieszymy się nią nie do końca opakowania jak to być powinno.
BAZA
Baza rozświetlająca i upiększająca – to hasło z pewnością zachęci wiele osób do zakupu. Kolor bazy jest intrygujący, bo fioletowy i mi kojarzy się bardziej z korektorem na sińce niż bazą pod makijaż. Jednak jak się okazało baza po nałożeniu staje się półtransparentna i idealnie zlewa się ze skóra. Baza ma dosyć rzadką konsystencję, ale nie trzeba jej użyć dużo, wystarczą 2-3 pompki. Jeśli chodzi o wykończenie to jest ono świetliste, widzimy rozświetlające drobinki dające w miarę subtelny efekt, jednak blask jaki daje ta baza jest …fioletowy. Przynajmniej po nałożeniu jej solo (a producent zaleca również takie stosowanie) widzę twarz mieniącą się lekko fioletowym blaskiem. Nie do końca o to mi chodziło, choć wielbicielką baz rozświetlających też nie jestem. Postanowiłam dać jej jednak szansę. Baza współgra ze wszystkimi używanymi przeze mnie podkładami i kremami BB, co mnie niezmiernie cieszy. Aplikacja podkładu na niej jest zdecydowanie łatwiejsza niż w przypadku bardziej zbitych baz pod makijaż. Produkty nałożone na nią zdecydowanie lepiej się trzymają, trwałość jest dla mnie zadowalająca. Przy mojej mieszanej cerze standardem są jednak poprawki w strefie T po kilku godzinach. Cera jest wygładzona, jednolita, podkład zdecydowanie lepiej na niej wygląda i zyskuje lekkie, bardzo subtelne rozświetlenie. Plusem jest to, że jest to również produkt o działaniu nawilżającym, dzięki czemu noszenie makijażu przez cały dzień jest komfortowe. Jest bardzo lekki, praktycznie niewyczuwalny na twarzy, za to najbardziej go polubiłam. Wydajność myślę, że jest spora – swoją używam od miesiąca i mam jeszcze sporo w buteleczce. Produkt spełnia większą część obietnic producenta, jednak nie pozostanie moim ulubieńcem. Po pierwsze nie podoba mi się kolor rozświetlenia jaki daje stosowana solo (tutaj oceniam go jako minus, bo producent poleca stosować kosmetyk solo), jednak całkiem fajne jest to, że podkład nałożony na bazę zyskuje lekkie rozświetlenie, całkiem neutralne pod względem tonów i wygląda ono bardzo naturalnie, przedłuża też trwałość makijażu i wygładza cerę, za co zyskuje u mnie sporo plusów. Dostępna w wielu drogeriach i Rosskach, często można zakupić na promocji, a cena regularna również nie jest wysoka.
PLUSY:
+ wygładza
+ przedłuża trwałość kosmetyków
+ podkład zdecydowanie lepiej się na niej prezentuje
+ nawilża
+ jest bardzo lekka
+ jest wydajna
+ ma korzystną cenę
+ jest dobrze dostępna
MINUSY
- raczej nie do stosowania solo (daje efekt fioletowego blasku)
- pompka nie dozuje produktu do końca
- Trwałość