Bazy pod makijaż

Smashbox Photo Finish, Primerizer Baza pod makijaż

• 23 kwietnia 2024 o 19:59
    Lekka formuła. Nie nawilża. Słabo wygładza.
    Bazę kupiłam około dwa miesiące temu. Jej cena była wysoką, więc oczekiwałam, że będzie jej warta. Niestety bardzo się zawiodłam. Baza nic a nic nie nawilża skóry i minimalnie ją wygładza. Podkłady, które obecnie stosuję nie wyglądają lepiej dzięki niej. Nie przedłuża ich trwałości. Przy niektórych podkładach wręcz nawet skraca czas utrzymywania się. Plus, że ma lekką konsystencję i szybkie wchłanianie. Opakowanie jest wygodne w użyciu. Umożliwia precyzyjne wydobycie odpowiedniej ilości produktu.
  • 2 kwietnia 2024 o 19:50
    Duży zawód
    Zawiodłam się totalnie na tej bazie. Znam kremy, które robią lepszą robotę pod makijażem niż ta baza. Nawilżenie jest znikome. Pod ciężkimi podkładami nie widać różnicy czy ta baza była nałożona czy nie. Natomiast pod lekkimi, rozświetlającymi jest różnica, bo o wiele szybciej spływają z twarzy. Także przedłużenia makijażu to tutaj nie ma. Tak samo jak nie ma wygładzenia. Nie rozumiem tych zachwytów. I jeszcze te cena. Jestem na nie.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nie przedłuża trwałości a wręcz przy niektórych podkładach nawet skraca czas utrzymywania się
    • nie nawilża
    • nie wygładza
    TaLoyd
    3 grudnia 2020 o 6:53
    Ulubiona.
    Moja ulubiona baza pod makijaż. Nawilża, lekko wygładza, poprawia wygląd każdego podkładu ktory mam. Nadaje się do mieszania z cięższymi podkładami . Rewelacja
    Zalety:
    • Wszystko
  • 2 grudnia 2020 o 21:00
    Świetny!
    Jestem przed 30, makijaże wykonuję od lat - cera mieszana, przetłuszczanie strefy T, rozszerzone pory. Baz staram się używać zawsze, chociażby dlatego, żeby przedłużyć trwałość makijażu. W tym przypadku baza okazała się strzałem w 10! Konsystencja jest lejąca, śliska, po zaschnięciu delikatnie lepka. Bardzo przyjemnie nawilża i wygładza. Podkład nakłada się dobrze, nie ciastkuje, nie zbiera w zmarszczkach i załamaniach. Pory nie są aż tak widoczne, jak na zwykłym kremie. I teraz hit - mimo całego dnia w biegu, zmian temperatur podkład na swoim miejscu bez poprawek pozostał 10h! Bez błysku, co w moim przypadku jest ciężkie do uzyskania po takim czasie. Naprawdę bardzo bardzo polecam, bo jest wart każdej złotówki :)
    Zalety:
    • konsystencja,
    • zapach,
    • wygładzenie,
    • przedłużenie trwałości makijażu,
    • utrzymanie makijażu w świetnym stanie.
    Wady:
    • brak!
  • 10 lipca 2020 o 20:01
    Mistrz!
    Przekonałam się, że dobra baza jest warta każdej ceny i może uratować każdy (no prawie każdy) podkład. Ta baza jest zdecydowanie najlepszą jaką miałam i niestety będę ją kupowała dalej. Dlaczego niestety? Cena jest zaporowa, więc będę czatować na promocję i wykupywać partiami:) Ale do rzeczy: mam cerę mieszaną z tłusta strefą t. Polubiłam bazy zaczynając od Paese hydrate. Dla cery mieszanej lub nawet tłustej polecam zdecydowanie coś nawilżającego. Takie bazy działają większe cuda niż bazy matujące, które zapychają o wysuszają a w rezultacie nasza cera wydziela więcej sebum. O Primerizer słyszałam już na YouTube i skusiłam się. Baza fajnie nawilża, a co najważniejsze niesamowicie przedłuża trwałość makijażu. Podkłady, które mi się ciastkowały kilka godzin po nałożeniu widocznie lepiej leżą na buzi, są trwalsze i mniej się wyświecają. Polecam po stokroć. Choć mała pojemność na początek i przepadniecie ;)
    Zalety:
    • Przedłuża trwałość makijażu (znacznie)
    • Podkłady lepiej leżą, są widocznie ładniejsze
    Wady:
    • Cena choć wart jest każdego grosza
    • Mógłby lepiej wygładzać pory

Zobacz także inne Bazy pod makijaż