Dezodoranty i antyperspiranty

Crystal Spring Salt Of The Earth, Deodorant Classic Naturalny dezodorant antybakteryjny w formie kryształu

• 4 marca 2021 o 15:47
    Salt of The Earth jest to w 100% naturalny dezodorant
    Salt Of The Earth dostaniemy w przezroczystym plastikowym opakowaniu, przez które możemy obserwować zużycie produktu. Szata graficzna jest przyjemna dla oka, a sam produkt przypomina kostkę soli, która jest wyprofilowana. Naturalny dezodorant antybakteryjny w formie kryształu ma konsystencje kamienia soli, co może dziwić przy pierwszym użyciu. Trzeba go zwilżyć lub na zwilżoną skórę go pocierać. W pierwszym tygodniu używania, trochę było to kłopotliwe, ale się przyzwyczaiłam, po prostu odrazu gdy wychodzę spot prysznica sięgam po niego a nie po ręcznik, kwestia wyrobienia sobie planu działania ;) Ałun nie hamuje wydzielania potu, a jedynie zapobiega powstawaniu przykrego zapachu, wiec jest to ochrona w lekkim, średnim stopniu. Jest on bezzapachowy, więc nie kłóci się z zapachem perfum czy balsamu do ciała. Ja używam mgiełki do ciała po zastosowaniu Salt Of The Earth by mieć przyjemny zapach koło siebie. Co ważnie nie wywołuje alergii, bo składa się wyłącznie z jednej hipoalergicznej substancji chemicznej. Można go stosować także do dłoni i stóp. Ałun zużywa się niezwykle wolno, ja go używam już 3 miesiące i wygląda jak nowy. Jestem z produktu zadowolona, przede wszystkim za 100% naturalności, przystępną cenę i "wieczną" wydajność, polecam osobom nie mających problemów z nad-potliwością.
    Zalety:
    • jest delikatny dla skóry
    • nie zawiera SLS / SLES, glikolu propylenowego, parabenów, silikonowych lub syntetycznych zapachów
    • działa bakteriostatycznie
    • nie brudzi ubrań
    • jest bardzo wydajny
    Wady:
    • opakowanie pęka
    • nadaje się tylko w normalne dni, bez większej potliwości
  • 23 marca 2017 o 16:20
    Alternatywa dla zwykłych dezodorantów
    Sól w sztyfcie kupiłam za namową siostry. Mam wersję 90 ml i mniejszą podróżną. Jest wygodna w stosowaniu i działa, tzn. zmniejsza zapach, ale nie zmniejsza pocenia się. Dla niektórych to może nie być wystarczające działanie, bo nadal mamy mokre pachy. Nie jest to też wcale taki produkt naturalny jak pisze producent - "Ałun potasowy - sól mineralna naturalnie występująca w przyrodzie (ang. Potassium Alum )". Też się na to nabrałam. Natomiast ten kryształ "na pot" zawiera aluminium i to całkiem sporo, a wkręcanie ludzi w tą naturalność ałunu jest delikatnie mówiąc wkurzające.