Dezodoranty i antyperspiranty

Adidas for Women, Cool & Care, Fresh Spray Antyperspirant w sprayu

ADIDAS FRESH WOMAN COOL&CARE ANTYPERSPIRANT 150ml SPRAY

Kaisja
    1 marca 2024 o 0:24
    Bardzo dobry – zawsze skuteczny, nieinwazyjny dla skóry i odzieży, wydajny, niedrogi, a do tego przepięknie, ożywczo i świeżo pachnący, w typie cudnych L'Eau Par Kenzo
    Widywałam w sklepach dezodoranty Adidas po ok. 12 zł, więc to cena dość przystępna, natomiast kiedy przypadkowo w supersamie odkryłam chyba z 20 sztuk różnych egzemplarzy (w spray'u i roll-on) po ok. 5-6 zł – uznałam, że warto skorzystać. Wiedziałam, że te antyperspiranty cieszą się na Portalu Wizaz.pl doskonałymi opiniami (i dziękuję za nie Wizażankom – były bardzo pomocne przy podjęciu decyzji o zakupie), a i nie bez znaczenia był znaczący wzrost ceny mojego ulubionego od lat aptecznego antyperspirantu roll-on. Niniejszym opiniowany model Fresh Cooling w spray'u (roll-on też jest super) okazał się być jednym z najlepszych w kolekcji, obok "ciemnoróżowego" "Adidas 6 in 1" (także w obu formach: spray i roll-on). Ma analogicznie jak inne spray'e Marki ładne, poręczne, i dobrze, równo, drobno (co się z tym wiąże – wydajnie) dawkujące spray opakowanie – biały cylinder z niebieską czcionką oraz nakrętką. Owa świetnie się rozpylająca płynna zawartość od razu wchłania się w skórę, nie podrażniając jej i nie niszcząc odzieży – nie zażółcając jasnej i nie bieląc ciemnej. Aplikacji towarzyszy też, i pozostaje wyczuwalny na ciele jeszcze przez wiele godzin, przepiękny zapach – subtelny i dyskretny, więc niemęczący i świetnie komponujący się z innymi kosmetykami oraz perfumami, a jednocześnie trwały, bardzo czysty, świeży i ożywczy, wodny zapach. Podkreślam, że nie syntetycznie morski, tylko właśnie wodny – trochę jak w słynnych L'Eau Par Kenzo. Coś wspaniałego. Przetestowałam tylko jedno opakowanie Adidas Fresh Cooling, ale za to w czasie aktywnie spędzanego lata i w upały, więc jestem całkowicie przekonana co do skuteczności jego działania. Bez zarzutu. Zawsze. Wszędzie. W każdych warunkach i w każdej temperaturze. W czasie silnych emocji, stresu, wzmożonej aktywności, upału. Za każdym razem bez zarzutu, czyli bez woni potu i bez poczucia wilgoci na skórze. Zawsze czysto, sucho, świeżo, ożywczo – bardzo polecam ten antyperspirant (zarówno spray jak i roll-on, bo i taki później przetestowałam), który w pełni zasługuje na swoją "świeżą" nazwę.
    Zalety:
    • skuteczność – jeden z najlepszych antyperspirantów w spray'u – zapewnia suchość oraz poczucie czystości i świeżości nawet w czasie upału, silnych emocji, wzmożonej aktywności fizycznej;
    • chroni przed wonią potu;
    • chroni przed wilgocią na skórze;
    • bezpieczny dla ciała - nie uczula, nie podrażnia;
    • bezpieczny dla ubrań – nie wsiąka w nie, nie bieli ciemnych, nie zażółca jasnych, nie brudzi;
    • konsystencja – w punkt – płyn w spray'u równo rozpylający się i natychmiast wchłaniany w skórę;
    • wchłanialność – w punkt - natychmiastowa, całkowita;
    • wydajność – świetna, jak na antyperspirant w spray'u – w zależności od pory roku i aktywności nawet do miesiąca - nie trzeba go jednorazowo stosować dużo;
    • zapach – przepiękny, trwały – subtelny, nie zaburzający aromatu perfum i innych kosmetyków – bardzo świeży, czysty i ożywczy – wodny aromat w typie cudnych L'Eau Par Kenzo;
    • opakowanie – ładny i poręczny biały cylinder z niebieskimi czcionką oraz nakrętką, dobrze, drobno i równo rozpylający spray;
    • cena – bardzo przystępna – z reguły ok. 12 zł (swoje różne egzemplarze Marki kupiłam w supersamie okazyjnie po ok. 5-6 zł za sztukę)
    Wady:
    • brak wad
  • 24 stycznia 2023 o 14:47
    Mój ulubiony
    Musze powiedzieć, że jest to pierwszy antyperspirant który napewno kupię ponownie. Bardzo się z nim polubiłam, przerobiłam już wiele.. Ale ten naprawdę odrszu mi przypasiwal. Sam zapach za mną przepowiadał. A działanie jego zaliczam w skali na 10 - 10
    Zalety:
    • działanie
    • Nie pozostawia białych śladów.
    • dlugotrwaly efekt bez pocenia
    Wady:
    • nic
    Dinulka
    1 stycznia 2022 o 13:40
    Dobry
    Dezodorant dobry na co dzień, jest dla mnie wystarczający, jeśli chodzi o ochronę. Zapach jest przyjemny, nie dusi. Nie niszczy ubrań. I właściwie większość antyperspirantów różni się właśnie zapachem, mam wrażenie, że działają równie skutecznie.
  • 21 listopada 2021 o 17:17
    Zawsze chętnie do niego wracam!
    Bardzo lubię antyperspiranty z Adidasa - dobrze chronią, dają uczucie komfortu, przyjemnie pachną . Niebieski jest moim ulubieńcem jeśli chodzi o zapach. Za mną już wiele opakowań. Kupuję najczęściej na promocjach w drogeriach czy marketach. Dodatkowym plusem na pewno jest dostępność produktu. Opakowanie również jesy wygodne i poręczne - nigdy nie miałam problemów z atomizerem. Jeśli chodzi o ochronę to antyperspirant wypada świetnie - sprawdza się nawet w ciepłe dni. Jest bardzo wydajny, zapach długo się utrzymuje. ZALETY: - opakowanie - przyjemny i świeży zapach - przystępna cena - łatwa dostępność - wydajność
    Glooves
    6 maja 2021 o 19:17
    Mój ulubieniec!
    Antyperspiranty w aerozolu to według mnie najlepsza forma ochrony przed potem. Adidas Fresh Cooling jest ze mną już od prawie ośmiu lat, bo jak dla mnie jest niezastąpiony. Przerabiałam już różne produkty tego typu i zdecydowanie on wygrywa w tej konkurencji. Zapewnia komfort i ochronę przez naprawdę długi czas i osobiście uwielbiam jego zapach, choć wiem, że nie każdy moje zdanie podziela ???? Nie pozostawia śladów, nie podrażnia i myślę, że jest nawet wydajny.