Lakiery klasyczne

Miss Sporty Et Voila!, French Manicure, Classic Nudes Lakier do paznokci

• 21 lutego 2020 o 12:35
    Polecam
    Od kiedy nauczyłam się robić sobie manicure french uwielbiam go robić często. Do tego potrzebuje jasnych lakierów, topu, pasków. Posiadam dwa kolory. Pierwszy to 050 - beżowy kolor, a drugi 060 - różowy kolor. Oba są przepiękne, delikatne. Posiadają pędzelek, który jest wygodny w aplikacji lakieru na płytkę paznokciową. Lakier szybko schnie, utrzymuje się do 4-5 dni. Polecam je bardzo. Szkoda, tylko, że Rossmann je wycofał z sprzedaży. Jak byłam ostatnio to ich nie widziałam.
    Zalety:
    • wybór kolorów
    • pędzelek wygodny
    AnulaQa
    1 listopada 2019 o 15:56
    Tego mi trzeba było.
    Choć nie miałam tego w planie, to przy drobnych porządkach wyjęłam gdzieś z czeluści szuflady odcień 050 i od razu pomyślałam sobie, że czas na przerwę. Zachciało mi się schludnych, czystych i naturalnych paznokci-nude. Nie, żebym takich nie miała, ale same wiecie o co chodzi. Co ja Wam bedę tłumaczyć. ;) 05 to lakier półkryjący, w odcieniu mlecznego rózu idącego w stronę tonów brzoskwiniowych. Leżał tam pewnie w szufladzie z kilkanaście miesięcy, a wcześniej w pudle kolejne kilka, u pierwotnej właścicielki też odleżał swoje (bo ja dostałam go " w spadku") a mimo wszystko nadal jest zdatny do użytku. Nie rozwarstwił się, nie zgęstniał, ani wręcz przeciwnie, nie rozwodnił się. Już przy pierwszej warstwie dość dobrze kryje, tzn, nie robi prześwitów i plam koloru,przy drugiej wzmacnia efekt i natężenie barwy, jednak nadal jest półkryjący. Dłonie wyglądają schludnie i estetycznie. Ładnie się prezentują. Świeżo i delikatnie. Podoba mi się. Pędzelek jest dość szeroki i szczotkowaty, ale da się nim malować. Wystarczy jedno pociągnięcie i mamy efekt. Lakier szybko wysycha i to co mnie mocno zaskoczyło, to to, że po wyschnięciu praktycznie nie śmierdzi (nie czuć zapachu lakieru). Jest trwały, przy wykonywaniu zwykłych codziennych czynności utrzymał się na paznokciach kilka dni. Ze specjalnymi utwardzaczami pewnie i dłużej. Fajny lakier w rozsądnej cenie. Polecam... zajrzeć do własnych szuflad. Może i Wy coś odkryjecie?
    Jumin
    16 marca 2019 o 14:33
    bonjour
    używałam go w podstawówce. nadaje ładny, zdrowy kolor i połysk na paznokciach, koleżankom w szkole się podobał. nie zostawia śladów pędzla jak w przypadku innych french lakierów. schnie w zwyczajnym tempie. butelka informuje, że lakier utrzymuje się do 10 dni. po 5 dniach lakier na kciuku odprysnął, ale możliwe że winą są inne czynniki (np. przez top/base coat, gorący prysznic, za gruba warstwa lakieru)
  • 19 stycznia 2019 o 10:33
    Idealny
    Do French Manicure jest idealny, kolor jest półprzezroczysty, mleczny taki jak powinien być. Sam lakier łatwo się nakłada, szybko schnie i utrzymuje się na paznokciach kilka dni. Za te pieniądze to naprawdę perełka.
    Zalety:
    • Kolor
  • 13 listopada 2018 o 12:13
    ok
    Jest całkiem ok,choć mógł by być bardziej pół transparentny. Co do trwałości,to raczej było średnio. Pędzelek przeciętny,da się nim malować,ale miałam lepsze pędzelki w lakierach. Nie odpryskiwał się cena ok 7 zł,całkiem ok. Ale raczej do niego nie wrócę...ze względu,że to nie jest typowy do frencha.

Zobacz także inne Lakiery klasyczne