Lakiery klasyczne

Essence Shine Last & Go!, Gel Polish (Żelowy lakier do paznokci)

Bodyland.pl
Essence ŻELOWY LAKIER DO PAZNOKCI 70 FAIRY FLOSS 8ML
Essence Gel Nail Colour 69 8ml EG 8 ml
Essence Dazzling Shell
essence Gel Nail Colour Lakier do Paznokci 14 All-Time Favoured

Nasi użytkownicy zostawili 51 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 października 2024 o 18:11
    W tej cenie bardzo dobry
    Lakier od Essence jest jednym z nielicznych produktów, których nie pamiętam gdzie kupiłam. Wydaje mi się że była to jakaś drogeria, ale nie mam pewności. Kosztował między 5 a 10 zł. Jeden z lakierów tej marki jest moim hitem, ponieważ daje ładny efekt i jest bardzo trwały. Ciekawa byłam, czy ten lakier również sprosta moim oczekiwaniom. Lakiery kiedyś były przeze mnie nagminnie kupowane, lubiłam eksperymentować z kolorami i wzorami. Później już trochę mniej chciało mi się siedzieć nad moim manicure dlatego przerzuciłam się na barwy nudziakowe, których ubytki były mało widoczne i nie musiałam robić poprawek w ciągu tygodnia. Ten lakier od Essence mam właśnie w odcieniu bardzo jasnego pastelowego różu. Wadą jasnych kolorów jest to, że często trzeba nakładać 2-3 warstwy, aby nie było prześwitów. Coś za coś. Lakier ma wygodny pędzelek, chociaż ja preferuję te węższe, ponieważ mam bardzo wąskie paznokcie. Konsystencja nieco gęstsza od standardowych lakierów. Rzeczywiście daje efekt czegoś na kształt żelowych paznokci, ale tak jak w przypadku mojego hitu od Essence, ten również nie jest przesadzony. Moim zdaniem wygląda bardzo ładnie. Niestety tak jak to bywa z jasnymi kolorami, tutaj trzeba nałożyć 3 warstwy lub dwie grube, a to nie sprzyja szybkiemu zasychaniu. Lakier przez jakiś czas jest podatny na uszkodzenia więc trzeba uważać. Po całkowitym zaschnięciu lakier staje się odporny na odpryski i ścieranie. W stanie prawie idealnym przetrwał u mnie 2 tygodnie!!! No rewelacja. Odkąd mam zmywarkę nie muszę zmagać się ze skutkami częstego moczenia dłoni w wodzie, dlatego manicure może przetrwać dłużej :D Wydajność ciężko mi ocenić ponieważ mam bardzo długie paznokcie więc na jeden raz wykorzystuję prawie 1/4 buteleczki. Ale biorąc pod uwagę przymus nakładania 2-3 warstw, wydajność jest raczej słaba. Podsumowując, lakier jest bardzo dobrą propozycją dla osób szukających produktu taniego i trwałego. Czyli chyba dla wszystkich :D Mały minus za prześwity w jasnym kolorze oraz to, że dość szybko gęstnieje w opakowaniu. Ogólnie polecam.
    Zalety:
    • Ładny efekt na paznokciach
    Wady:
    • Krycie jasnego koloru
    • Dość szybko gęstnieje w opakowaniu
    Miroku
    17 sierpnia 2024 o 17:10
    Glut Roku
    Mam kolorek 05, czyli pastelowy róż Sugar Blush. Kupiłam go, bo mam duży sentyment do pierwszej wersji tego koloru w lakierach Essence(czyli Sweet As Candy), poza tym byłam ciekawa czy nowa wersja lakierów Essence będzie lepsza jakościowo-poprzednie wersje były bardzo nietrwałe na moich paznokciach(zdrowych, ale niezbyt twardych). Shine Last & Go! rzeczywiście jest trwalszy-na moich paznokciach(z bazą oraz top coatem) wytrzymuje do 3-4 dni, po tym czasie odpryskuje widocznie z końcówek. Przy moich paznokciach oraz mojej pracy(nieoszczędzającej dłoni) uważam to za dobry wynik dla tradycyjnego lakieru. Lubię pędzelek tej serii lakierów-szerszy, ale nie łopatowaty. Dobrze i wygodnie maluje się nim paznokcie, można nim sprawnie manewrować przy skórkach. Jednak przy tych zaletach produkt posiada ogromny minus-konsystencję. Już na samym początku jest bardzo gęsta, a podczas malowania gęstnieje jeszcze bardziej na pędzelku przez co ciężko położyć go równą oraz cienką warstwą, robią się mazy, nierówności, emalia robi się tępa oraz ciężka. Potrafi zgęstnieć na pędzelku tak bardzo, że robią się wręcz ciągnące nitki lakieru przy próbie pociągnięcia pędzelkiem po płytce paznokcia. Przez taką gęstą konsystencję lakier schnie bardzo długo, przez wiele godzin zostaje miękki oraz plastyczny. Łatwo go zedrzeć przy prostych codziennych czynnościach, nie mówiąc już o odbitej pościeli gdy malujemy paznokcie wieczorem. A ja tylko wtedy mam czas na ogarnięcie paznokci i nie mogę pozwolić sobie na takie toporne i tępe lakiery. Trójka minus-za trwałość i pędzelek. Dla mnie istotna jest też szybkość oraz łatwość aplikacji ponieważ to przy braku czasu oraz chęci sięgam po lakiery tradycyjne zamiast hybrydy. Tu Essence mocno zawiodło.
  • 15 czerwca 2024 o 9:30
    Moje ulubione lakiery klasyczne
    Miałam bardzo dużo kolorów z tej serii i wciąż do nich powracam. Trzymają się prawie cały tydzień, mają fajny aplikator. Czasem są trudno dostępne, szczególnie online. Bardzo ładnie prezentują się na paznokciach, czerwień jest intensywna, a kolory nude ( np. Powder room party, sugar blush) są prześliczne. U mnie są w top 3 lakierów do paznokci, ciągle dokupuję inne kolory. Na promocji kiedyś można je było kupić nawet za 5 - 6zł.
    Medea05
    25 lutego 2024 o 17:54
    Świetny lakier w super cenie
    Lakierów shine last &go z essence mam kilka. I to jedne z najlepszych lakierów jakie miałam. Powodów jest kilka 1. Duży wybór kolorów- dla każdego coś fajnego. Od maty, po pastele, przez neony do brokatów. Każdy znajdzie coś dla siebie 2 konsystencja - lakiery mają gęstą, taka właśnie lekko żelową konsystencję która świetnie się sprawdza! Równo rozprowadza się po paznokciach, nic się nie wylewa, nie rozmazuje. Gdzie nałożysz lakier - tam on będzie 3. Pigment - wystarczy jedna warstwa aby otrzymać kolor na buteleczce. Nie 3, nie 2, nie ‘półtora’. Jedna warstwa i macie kolor jaki chcecie 4. Bez Smug, bez bąbelków - piękny gładki kolor 5. Pędzelek - gruby, półokrągły - dla mnie ideał. Żadnym pędzelkiem nie maluje mi się tak dobrze paznokci jak tym . Złoto 6. Trwałość - jedna z lepszych, naprawdę, na dłoniach zadbanych potrzyma tydzień. 7. Dwie warstwy wyglądają jak hybryda. Więc jeśli ktoś lubi efekt paznokcia po hybrydzie - here you go. Możecie sobie zbudować’ taki wygląd. Jeśli chcecie 8. Cena - ok 8-10 zł za tak przyjemny lakier to nie jest wygórowana cena 9. Dostępność - chyba w każdej drogerii. 10. Dość szybko schnie, ale zawsze można poratować się dodatkowo wysuszaczem jak seche vit. Dla mnie bomba Minusy? Nie znam. Naprawdę polecam - ja jeśli nie wybieram hybrydy to właśnie te lakiery obecnie są moim numerem 1
  • 24 stycznia 2024 o 22:01
    Najlepszy lakier ever
    Totalnie kocham te lakiery Essence i kiedy tylko kupię jakiś z innej firmy to od razu zaczynam żałować. Buteleczki są ładne, wygodne w użyciu. Gruby pędzelek to dla mnie must have bo dzięki niemu malowanie jest ekspresowe i nie trzeba się tyle babrać co przy cienkim. Wystarczą dwie warstwy i otrzymujemy idealne krycie, kolory są przepiękne, miałam już chyba większość. Konsystencja lakieru jest jak najbardziej w porządku i lakier faktycznie szybko schnie, a po wyschnięciu nic się z nim nie dzieje - lakiery innych firm są jakby gęste i "miękkie", przez co nawet kilka godzin po wyschnięciu powstają na nich różne odgniecenia, kreski, odbicia np. z pościeli itp. Nienawidzę tego. W lakierach Essence tego nie ma. Podsumowując, są to genialne lakiery, jedyne do czego można by się przyczepić to mogłyby trzymać się dłużej na paznokciach :D
    Zalety:
    • Kolory
    • Konsystencja
    • Gruby pędzelek
    • Szybkość wysychania
    • Krycie

Zobacz także inne Lakiery klasyczne