Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash Nagietkowy głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy

notino.pl
Kiehls Żel głęboko oczyszczający z Calendula Deep Clean sing Foaming Face Wash) 75 ml
kiehls
Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash - Pianka oczyszczająca do twarzy z nagietka lekarskiego

Kar_sz
    6 maja 2024 o 21:01
    Ratunek dla mojej skóry
    Na wstępie powiem, że moja skóra jest raczej sucha, przetłuszczającą się jedynie w strefie T (zazwyczaj latem), ale za to wrażliwa. Na ogół nie mam problemów z cerą, wyjątkiem jest od czasu do czasu stres, sporadycznie zła dieta, albo zła pielęgnacja. Tak jak w tym przypadku, po nieudanym teście pewnego produktu doszło u mnie do wysypu, zaczerwienia i zapchania porów. I ten produkt mnie uratował. I to jak szybko! Ale do rzeczy: Pianka oczyszczająca, a w zasadzie żel, idealnie pieni się w kontakcie z wodą. Jest to mega przyjemne uczucie . To jest ta forma pianki którą bardzo lubię. Jest niewiarygodnie wydajna, jedna pompka na umycie całej buzi ? Szok. Raczej to przez gęstą ale fajną konsystencję, która nie spływa, nie przelewa się między palcami. Wygodna pompka z zabezpieczniem przed przypadkowym naciśnięciem. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to ten "dziubek" na dozowniku, żeby był ciut dłuższy, żeby żel nie ściekał po szyjce. Zapach delikatny, subtelny, przyjemny, trochę jest wyczuwalny ten nagietek. Produkt dobrze oczyszcza, a przy tym jest wciąż delikatny dla skóry. Nie ma uczucia ściągnięcia. Ale to jak on szybko poradził sobie z zaczerwienieniami, kaszką i nadprodukcją sebum. Hit! Koi podrażnioną i wrażliwą skórę. Z makijażem radzi sobie średnio, ale ja typowo do demakijażu używam innego produktu np. płynu micelarnego. Natychmiastowe odświeżenie skóry gwarantowane. Tak pół żartem, pół serio: najchętniej to bym się cała w nim wykąpała. Opakowanie też na plus, poręczne w formie smukłej okrągłej plastikowej butelki. Szata graficzna kojarzy mi się ze sklepem zielarskim. Czytelna, przejrzysta.
    kasinaa
    6 listopada 2023 o 19:47
    Bardzo fajny ale tylko na poranki
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    To jest bardzo przyjemny kosmetyk , ładnie zmywa twarz pozostawiając czysta ale i nawilżona bez ściągnięcia. Na demakijaż nie nadaje się jest za słaby chyba ze najpierw po wiemy się mleczkiem / woda micelarna a potem tym żelem to tak zmyjemy wszystko ładnie . Ja niestety nie należę do kobiet które spędzają godziny na demakijaż kilku fazowy. U mnie musi byx czysto i przyjemnie już za pierwszym razem . Zuzylam go z duża przyjemnością w porannej pielęgnacji na noc używam DHC Nawet zastanawiałam się czy jie kupic dużej butelki na poranne mycie buzi jednak cena mnie zniechęciła . Dobry ale za drogi i za mało skuteczny aby zmyć makijaz Jest wydajny
  • 17 listopada 2022 o 12:21
    Najlepszy z całej linii
    Miałam ogromną ochotę przetestować całą linię nagietkową z Kiehl's, teoretycznie idealną dla mojej skóry. Krem mi zaszkodził, tonik nie zachwycił, za co żel jest bardzo udany. Dobrze oczyszcza, pieni się, łatwo zmywa, nie wysusza skóry. Zapach jest bardzo przyjemny, jakby cytrusowy. Kolejna zaleta to konsystencja - żel jest bardzo gęsty, przez co też niesamowicie wydajny. Próbowałam też ich "zwykłego" żelu w białej tubce, lecz ze względu na zapach, wybrałabym ponownie nagietek.
    Zalety:
    • dobrze myje
    Wady:
    • dość drogi
    • skład, jak to w Kiehl's...
  • 28 marca 2022 o 20:12
    Bardzo dobry żel oczyszczający, jednak stosowany zbyt często może powodować ściągnięcie skóry....
    Bardzo lubię ten kosmetyk, zamawiam go zawsze na stronie producenta Kiehl's, dzięki czemu dostaje zawsze jakieś gratisy do przetestowania. Żel do mycia twarzy w swoim składzie zawiera ekstrakt z kwiatu z nagietka który koi skórę, glicerynę, witaminę E. Według producenta przeznaczony jest do cery normalnej, mieszanej i tłustej. Opakowanie to plastikowa, przyciemniana butelka o pojemności 230 ml. Do produktu została dołączona wygodna pompka, która posiada dodatkowe zabezpieczenie, wystarczy przekręcić nakrętkę z powrotem, aby zablokować pompkę. Konsystencja jest gęsta, przez co produkt jest niesamowicie wydajny, jedna pompka wystarcza na umycie całej twarzy. Sam produkt jest przezroczysty, jego zapach jest subtelny i lekko kwiatowy. Żel dobrze sprawdza się przy mojej mieszanej cerze,stosuje go głównie przy nocnym oczyszczaniu, zaraz po demakijażu. Produkt przy kontakcie z wodą zamienia się w gęstą piankę która dogłębnie oczyszcza twarz. Po jego użyciu nie ma tego uczucia ściągnięcia skóry jak to się często zdarza. Pozostawi miękką, przyjemnie oczyszczoną i odświeżoną twarz. Dla mnie jest to jeden z lepszych produktów tej marki, na pewno nie raz jeszcze sięgnę po niego.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    • subtelny zapach
    • wygodna pompka z zabezpieczeniem
    Wady:
    Wieczko
    18 stycznia 2022 o 0:11
    Łagodny dla cery problematycznej
    Dość przyjemny żel o bogatej, prawie lepkiej konsystencji, która zmienia się w przyjemną piankę o nagietkowym zapachu. Nie pozostawia na skórze uczucia ściągnięcia czy suchości, mimo że dogłębnie oczyszcza cerę nawet problematyczną. Mam dość kapryśną i skłonną do alergii skórę, trochę obawiałam się, czy ten żel mnie nie uczuli, ale szczerze oświadczam, że jest to produkt bardzo łagodny. Mimo wszystko uważam, że jest kilka produktów do mycia twarzy nawet z niższej półki cenowej, które dają lepsze efekty niż ten żel - nie nawilżył mojej skóry na dłużej ani spektakularnie jej nie oczyścił, nawet przy długotrwałym stosowaniu.