Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Garnier Pure Active, Oczyszczający żel z kwasami AHA + BHA i węglem

notino.pl
Garnier PURE ACTIVE OCZYSZCZAJĄCY ŻEL Z WĘGLEM PRZECIW ZASKÓRNIKOM 250ML
Garnier Pure Active Oczyszczający Żel z Węglem 250ml

• 20 marca 2025 o 19:26
    Polecam z całego serca!
    Jeśli szukasz żelu, który naprawdę działa i nie jest tylko kolejnym kosmetykiem obiecującym cuda, to Garnier Pure Active z kwasami AHA + BHA i węglem jest absolutnym must-have! Zacznę od tego, że mam cerę mieszaną, skłonną do niedoskonałości, więc znalezienie odpowiedniego produktu do oczyszczania to dla mnie nie lada wyzwanie. Większość żeli albo przesusza skórę, albo nie daje rady dokładnie jej oczyścić. A ten? Jest IDEALNY! Już po pierwszym użyciu poczułam, jak moja skóra jest dokładnie oczyszczona, świeża i gładka, a pory wydają się mniej widoczne. Co więcej, nie ma tego nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia, które często pojawia się po stosowaniu silnie oczyszczających produktów. Konsystencja jest super – niezbyt gęsta, dobrze się pieni i łatwo spłukuje. No i ten zapach! Delikatny, świeży, ale nie nachalny. Uwielbiam też to, że działa od pierwszego użycia, ale najlepsze efekty widać po dłuższym stosowaniu – moja cera stała się bardziej jednolita, mniej się przetłuszcza, a wypryski pojawiają się rzadziej i szybciej znikają. Największy game-changer? Skład! Kwas AHA pomaga złuszczać martwy naskórek, BHA wnika w pory i oczyszcza je od środka, a węgiel działa jak magnes na zanieczyszczenia. Dzięki temu mam pewność, że moja skóra jest nie tylko czysta, ale też naprawdę zadbana. Dla mnie to produkt, do którego będę wracać i który z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto zmaga się z problematyczną cerą. Podsumowując – jeśli szukasz skutecznego żelu oczyszczającego, który nie przesusza skóry, pomaga walczyć z niedoskonałościami i sprawia, że cera wygląda zdrowiej, to koniecznie go wypróbuj! Ja już nie wyobrażam sobie mojej pielęgnacji bez niego.
  • 1 lutego 2025 o 23:16
    świetny produkt
    Garnier Pure Active Oczyszczający żel z kwasami AHA + BHA i węglem to produkt, który naprawdę zrobił różnicę w mojej pielęgnacji. Mam skórę skłonną do niedoskonałości, więc zawsze szukam kosmetyków, które skutecznie oczyszczają pory, ale jednocześnie nie wysuszają skóry. Już po pierwszym użyciu poczułam, że skóra jest dobrze oczyszczona i odświeżona, a nadmiar sebum – zredukowany. Żel ma przyjemną, lekką konsystencję, dobrze się pieni i nie pozostawia uczucia lepkości ani ściągnięcia. Dodatkowym plusem jest zawartość kwasów AHA i BHA, które pomagają wygładzić skórę i delikatnie złuszczają martwy naskórek. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że pory stały się mniej widoczne, a ilość zaskórników się zmniejszyła. Bardzo doceniam też obecność niacynamidu, który łagodzi zaczerwienienia i pomaga utrzymać skórę w dobrej kondycji. To świetny produkt dla osób z cerą mieszaną i tłustą – skutecznie oczyszcza, ale nie podrażnia. Jeśli borykasz się z niedoskonałościami, warto dać mu szansę!
  • 1 lutego 2025 o 18:41
    Zupełnie mi się nie sprawdził
    Spodziewałam się, że produkt będzie miał dobre działanie na sebum skóry. Moja cera lubi się z kwasami, w tym z kwasem salicylowym, ale taka mieszanka to dla niej za dużo. Niestety niacynamid powoduje u mnie podrażnienie i wypryski na skórze. Znajduje się on w składzie, więc pomimo tego że żel na twarzy trzymam krótko, to i tak potrafi wyprowadzić moją cerę z równowagi. Jednak najgorszym elementem tego produktu jest jego mentolowy zapach i efekt chłodzenia. Jest to na tyle drażniące, że nie dość że moja cera jest podrażniona to także oczy, które momentalnie zaczynają szczypać i łzawić. Produkt nie sprawdzi się u cer wrażliwych - czyli takich jak moja. Już po pierwszym stosowaniu zauważyłam mocne zaczerwienienie, podrażnienie a po dobie pojawiły się pierwsze niedoskonałości. Jest zdecydowanie za mocny i u mnie się nie sprawdził. Nie odpowiada mi też jego kolor. Gdy wylewa się go na dłoń wszystko dookoła jest ubrudzone ciemną mazią. Nie wygląda to estetycznie. Nie polubiliśmy się. Miałam do niego kilka podejść, żeby upewnić się że to na pewno ten żel sieje takie spustoszenie na mojej cerze i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że tak właśnie jest. Obecnie służy mi do mycia pędzli i gąbek. W tej roli sprawdza się lepiej, chociaż wszystko dookoła jest brudne od koloru tego żelu.
    Wady:
    • za mocny jak dla cer wrażliwych
  • 18 maja 2024 o 15:19
    Polecam!
    Garnier Pure Active Oczyszczający Żel z kwasami AHA + BHA i węglem to doskonały produkt. Opakowanie jak dla mnie nie zachęca do zakupu, jest trochę nieestetyczne. Natomiast pompka działa bez zarzutu ,aż do samego końca stosowania produktu. Zapach jest taki typowy, żelowy. Konsystencja jak świetna, produkt fajnie się pieni i rozprowadza po skórze. Żel dzięki obecności kwasów AHA + BHA i węgli z największą dokładnością oczyszcza skórę usuwając wszelkie zanieczyszczenia oraz nadmiar sebum nagromadzony przez cały dzień. Produkt nie robi efektu ściągnięcia, nie wysusza ,ani w moim przypadku nie wywołuje reakcji alergicznych skóry.
    Drogeria Natura
  • 13 maja 2024 o 9:22
    Garnier, Pure Active, Oczyszczający żel z kwasami AHA + BHA i węglem
    Garnier Pure Active Oczyszczający Żel z kwasami AHA + BHA i węglem to prawdziwy hit! Ten produkt jest dla mnie absolutnie fenomenalny. Dzięki zastosowaniu kwasów AHA, BHA i węgla, żel skutecznie oczyszcza moją skórę, usuwając zanieczyszczenia, nadmiar sebum i martwe komórki skóry. Po każdym użyciu moja skóra staje się gładsza, bardziej promienna i wolna od niedoskonałości. Co więcej, żel ma lekką konsystencję, która dobrze się pieni i łatwo się spłukuje, co sprawia, że jest bardzo przyjemny w użyciu. Jest to dla mnie niezastąpiony element mojej codziennej rutyny pielęgnacyjnej, który zdecydowanie polecam każdemu, kto szuka skutecznego oczyszczania skóry twarzy!
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl