Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Avon Nutra Effects, Soothe Micellar Gel Cleanser Żel micelarny do cery wrażliwej

• 12 sierpnia 2024 o 9:47
    Godny uwagi
    Ogólne wrażenia Pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne. Żel ma przyjemną, żelową konsystencję i delikatny zapach, który szybko się ulatnia. Aplikacja jest łatwa, a produkt dobrze się pieni. Opakowanie jest poręczne i estetyczne. Działanie Producent obiecuje skuteczne oczyszczanie i ukojenie skóry. Muszę przyznać, że żel dobrze radzi sobie z usuwaniem makijażu, nawet tego wodoodpornego. Skóra po oczyszczaniu jest miękka, gładka i nie podrażniona. Nie zauważyłam nasilenia się żadnych problemów skórnych, takich jak przesuszenie czy wypryski. Czy polecam? Tak, polecam żel micelarny Avon Nutra Effects Soothe osobom z cerą wrażliwą, które szukają delikatnego i skutecznego środka do oczyszczania. Choć nie jest to kosmetyk rewolucyjny, to dobrze wywiązuje się ze swoich podstawowych zadań. Jeśli szukasz łagodnego żelu micelarnego do codziennego użytku, warto mu dać szansę.
    Zalety:
    • Delikatne oczyszczanie: Żel nie podrażnia skóry i nie zaburza jej naturalnej bariery ochronnej.
    • Łagodna formuła: Nie zawiera składników, które mogłyby wywołać u mnie reakcję alergiczną.
    • Przyjemna konsystencja: Żel łatwo się rozprowadza i spłukuje.
    • Dobry stosunek jakości do ceny: Produkt jest dostępny w przystępnej cenie.
    Wady:
    • Brak efektu wow: Chociaż żel dobrze oczyszcza, nie zauważyłam dodatkowych właściwości, takich jak nawilżenie czy redukcja zaczerwienień.
  • 15 października 2023 o 18:33
    Masakra dramat
    Żel zamknięty jest w przeźroczystej tubce o pojemności 30 ml . Dosyć zadki w konsystencji, przeźroczysty w kolorze i o ile powachany nie pachnie o tyle na twarzy czuć sztuczny zapach przypominający alkoholową woń. Sama z siebie nigdy nie kupiłabym takiego gadżetu chociaż by właśnie dlatego, że jest micelarny - od dłuższego czasu nie stosuje już tego typu kosmetykow. Nałożony na cerę wydała swoją nieprzyjemną won przez chwilę po czym się ulatnia . Nie szczypie ani nie zapycha, reakcja alergiczna również nie wystąpiła - to by było na tyle z plusów . Zmywając makijaż robił z niego malutkie skrzepy , które sciekaly . Delikatnie się zapienil pod wpływem wody, w miarę łatwy do spłukania . Koniec końców nie domyl mojego makijażu - ten wyjątkowo był delikatny z niezbyt mocnym pigmentem jeżeli chodzi o cienie - resztę domylam żelem do mycia cery . Kosmetyk pozostawił moją skórę gładką jednak odczuwalnie podsuszoną. Wykonczylam go , starczył mi raptem na 4 mycia
    Zalety:
    • Zapach,.konsustencja
    Wady:
    • Nie zmywa makijażu
  • 11 maja 2023 o 16:49
    Nie kupię ponownie
    Dostałam ten żel od mamy ponieważ lubię testować nowości więc nie odmówiłam, chciałam żeby ten żel ładnie oczyścił skutecznie moja buzię po całym dniu. Po użyciu efekt był nie taki jakiego oczekiwałam, miałam wrażenie że ten żel nie robi zupełnie nic , zero piany przy myciu, zapach taki jakby był już przeterminowany nie wiem czy ja tak trafiłam czy on taki jest. Są lepsze żele za tą cenę
    Elizeum
    12 stycznia 2023 o 0:48
    Oczyszczanie to dla niego za dużo
    Choć markę Avon kojarzę głównie z perfumami, posiada ona też niemałą kolekcję kosmetyków innego rodzaju, między innymi do twarzy, których na przykład używała kiedyś moja mama. Nigdy nie pomyślałabym jednak o zakupie żelu do twarzy, ten produkt dostałam w prezencie i miałam okazję spróbować czegoś nowego. Używałam żelu w wersji miniaturowej, czyli 30 ml. Ma on formę przezroczystej plastikowej tubki, którą stawia się na korku typu klik. Dzięki temu nic się nie marnuje, bo wszystko ścieka do dołu, ale jest to mniej wygodne rozwiązanie niż byłoby to w przypadku pompki, tak jak w większym opakowaniu, ale rozumiem, że po prostu nie opłacałoby się producentowi robić to dla tak małej objętości. Opakowanie ma jednak tę zaletę, że może być zabierane w podróż, ponieważ zajmuje bardzo mało miejsca. Kosmetyk ma dość gęstą konsystencję, porównałabym ją do kiślu. I niestety tak samo zachowuje się na twarzy, jakbym smarowała się się jakimś glutkiem. W czasie rozprowadzania nie wytwarza się żadna piana ani nie czuję też, by skóra była dobrze domyta. Ponieważ chciałam w pełni przetestować ten żel, nie używałam w tym samym czasie innych produktów oczyszczających i zauważyłam, że cera stała się bardziej zanieczyszczona, zaczęłam wyczuwać podskórne nierówności i pojawiły się wypryski. Niby żel micelarny, obietnice usunięcia makijażu, które oczywiście nie zostały spełnione, a w rzeczywistości same problemy. Moja wrażliwa skóra nie została ukojona, pomimo obietnicy z frontu opakowania. Nie odczułam dodatkowego podrażnienia, ale to już chyba marne pocieszenie. Nie wiem co mi przypominał zapach produktu, ale na pewno nie był przyjemny. Taki chemiczny, zupełnie niepasujący do tej firmy. Żel skończył się po jakichś trzech - czterech tygodniach, używany dwa razy dziennie. Nie lubię marnować kosmetyków, nawet gdy mi nie służą to zawsze staram się im dać inne zastosowanie, a tutaj nawet nie wiem do czego by się mógł przydać, a dużego opakowania mogłabym nie być w stanie zużyć. Dobrze, że nie wydałam na ten produkt ani grosza, bo cena przy tej jakości zdecydowanie za wysoka.
    Zalety:
    • miniaturowe opakowanie zajmujące mało miejsca, które może służyć w podróży
    • nie podrażnia wrażliwej skóry
    Wady:
    • żel nie rozprowadza się na twarzy w odpowiedni sposób
    • nie domywa skóry i nawet nie rusza makijażu oczu
    • po używaniu żelu na skórze pojawiają się wypryski
    • za wysoka cena w stosunku do marnej jakości
  • 24 listopada 2022 o 21:48
    Fajny skład (jak na tę markę), ale dla mojej wrażliwej skóry się nie sprawdził
    Żel kupiłam sama. Zachęciły mnie pozytywne opinie na jego temat. Wygodne i higieniczne opakowanie z pompką. Sama estetyka opakowania na plus. Jestem trochę zdziwiona, że ten produkt nazwany jest żelem, ponieważ jak na żel, to jest dość rzadki. Nie podoba mi się również zapach, bo wyczuwam w nim wyraźnie alkohol. Przez swoją małą zwartą konsystencje, jest mniej wydajny i trzeba zaaplikować kilka pompek więcej. Pieni się delikatnie i przez rzadką konsystencje ucieka z twarzy zanim zacznę rozprowadzać. Po umyciu, nie daje poczucia odświeżania. Gdy twarz umyłam nim 2x w tedy było trochę lepiej. Bałam się, że mnie podrażni. Nie podrażnił oraz nie uczulił, ale mimo zużycia połowy opakowania, poczułam, że nie jest to produkt dla mnie. Nie do końca domywa makijaż, szczególnie makijaż oczu. Skład jest ok, ale np. masło shea czy ekstrakt z nasion owsa, jest na szarym końcu.