Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Nuxe Rêve de Miel, Gel Nettoyant et Démaquillant Visage Żel do mycia twarzy i demakijażu

E-Glamour.pl
NUXE Rve de Miel żel oczyszczający 200 ml dla kobiet
NUXE Reve de Miel Żel do Mycia Twarzy i Demakijażu 200ml
Nuxe Reve de Miel

• 11 września 2024 o 10:00
    miód
    Ostatnio jeśli chodzi o oczyszczanie twarzy, to zdecydowanie króluje u mnie marka Nuxe. Ten żel wyjątkowo się sprawdził dla mojej ostatnio kapryśnej skóry. -bardzo delikatnie oczyszcza -nie podrażnia -wygodne opakowanie z pompką -wydajny -usuwa nadmiar sebum -ładny zapach -delikatnie się pieni -wygładza -nie wysusza skóry
    oayag
    18 stycznia 2022 o 20:29
    Ulubieniec
    To mój ulubiony żel zaraz po różanej piance marki Nuxe.Czyni cuda. Twarz jest idealnie czysta, nawilżona i odżywiona.Nie pododuje porażnień.Jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Działa wręcz leczniczo na cerę suchą i wrażliwą.
    Wady:
    • Nie ma
    Drogeria Super-Pharm
    Ann_ek
    7 grudnia 2020 o 20:46
    Delikatny żel o przepięknym zapachu
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zrobiłam sobie kiedyś prezent w postaci zestawu kosmetyków marki Nuxe. Wcześniej znałam jedynie suchy olejek z drobinkami i tak podobał mi się jego zapach, że chciałam coś jeszcze tej firmy przetestować. Mam cerę mieszaną, z mocno przetłuszczającą się strefą T i okresowo suchymi policzkami. Jest również wrażliwa. Zużyłam miniaturkę, więc o standardowym opakowaniu niewiele powiem. Żel ma postać dość rzadką, ale nie spływa z dłoni. Formuła ma beżowy kolor. Niestety praktycznie wcale się nie pieni, co mi troszeczkę przeszkadza. Dziwne to, ale jestem przyzwyczajona do dużej ilości piany, chociaż wcale ona do skutecznego oczyszczania przecież potrzebna nie jest. Muszę przyznać, że żel kupił mnie całkowicie zapachem. Głęboki, miodowy, korzenny. Bardzo charakterystyczny dla marki Nuxe. Jeśli lubicie te klimaty to koniecznie musicie go wypróbować. Ja w każdym razie jestem wielką fanką takich nut. Wydajność jest bardzo dobra, moje opakowanie miało jedynie 15 ml, jednak wystarczyło mi na 4 tygodnie używania raz dziennie. Czy 40 zł za 200 ml jest odpowiednią ceną? Na to już każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Dla mnie jest jeszcze do przyjęcia, chociaż w tej górnej granicy :) Oczyszczanie mojej cery skupia się na olejkach, micelach i właśnie żelach. Jest więc kilkuetapowe, demakijaż już dawno przestałam opierać jedynie na żelu. Tego używałam w porannej rutynie pielęgnacyjnej, ponieważ rano nie mam ochoty na agresywne produkty, potrzebuję raczej delikatnego, który ukoi cerę i nie będę wyglądać jak pomidor. Muszę przyznać, że jest on niesamowicie delikatny. Nie podrażnia, nie wzmaga zaczerwienień, nie szczypie – nawet moich wrażliwych na to oczu. Do właściwości oczyszczających nie mogę się przyczepić, doskonale zmywa resztki olejków, miceli no i oczywiście zanieczyszczeń. Nie wysusza, nie mam ściągniętej skóry i nie czuję konieczności natychmiastowego nałożenia kremu (chociaż oczywiście to robię). Myślę, że dla tego zapachu kiedyś kupię pełnowymiarowe opakowanie, chociaż raczej zaczekam na promocję.
    Zalety:
    • dobry przy wieloetapowym oczyszczaniu
    • delikatny, nawet dla skóry wrażliwej
    • wydajny
    • przepiękny zapach
    • łagodzi
    • nie szczepie w oczy
    • nie ściaga twarzy
    • nie zapycha
    Wady:
    • słabo się pieni
  • 4 sierpnia 2020 o 13:08
    Świetny
    Cenię Nuxe , jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się trafić na jakiegokolwiek bubla od tej marki. Z zamiarem wypróbowania jakiegoś żelu z ich oferty nosiłam się od dłuższego czasu , aż tu jakby czytając mi w myślach moja kochana MissYou00 podarowała mi miniaturkę tego żelu <3 Już na wstępie zaznaczę , że po kilku użyciach kupiłam opakowanie w pełnym wymiarze , a to jest dla kosmetyku najlepsza rekomendacja. Opakowanie w wersji mini to malutka miękka tuba z zakręcaną nakrętką , natomiast pełen wymiar to butelka z pompką utrzymywana o oszczędnej ale graficznie miłej dla oka stylistyce za którą markę Nuxe cenię. Pompka działa bez zarzutu - nie zacina się i nie zapycha od produktu , działa idealnie już od pierwszego użycia. Ten żel przypomina mi miód. Ma miodową barwę , miodowo - kwiatowy zapach i konsystencję która również przypomina płynny miód - jest ani nie za rzadka ani za gęsta po prostu idealna. Te małe szczególiki wpływają na to , że żelu używa się z prawdziwą przyjemnością. Żel świetnie rozprowadza się po twarzy otulając ją aksamitną pianą. Jego zapach da się odczuć dłuższą chwilę po użyciu co jest mega przyjemnie. Świetnie oczyszcza bez uczucia oblepienia , oczyszczenie jest dość mocne , gdyż daje efekt '' skrzypiącej '' skóry. Jako posiadaczka cery mieszanej bardzo sobie taki efekt cenie , ale wiem , że nie każdy go lubi dlatego warto o tym wspomnieć. Świetnie oczyszcza z zanieczyszczeń , sebum oraz resztek makijażu z którymi nie rozprawił się płyn micelarny. Ja zawsze oczyszczam twarz wielo etapowo , ale producent informuję nas o tym , że można go stosować również do zmywania makijażu. Ja tego nie robię , u mnie zawsze pierwsza faza oczyszczania to micel. Podoba mi się efekt jaki ten żel pozostawia : skóra jest doskonale oczyszczona , ukojona , zmatowiona bez zbędnego przesuszenia i delikatnie wygładzona oraz zmiękczona. Świetnie spija całą pielęgnację którą jej serwuje po użyciu tego żelu. Jak dla mnie to żel idealny. Wydajny , przepięknie pachnący i doskonale oczyszczający. W bonusie dostajemy zmiękczoną i delikatnie wygładzoną twarz bez śladu żadnych przesuszeń i podrażnień. Z pewnością kupię go ponownie. Warto go poznać <3
    • piękny zapach
    • aksamitna konsystencja
    • świetnie oczyszcza i odświeża twarz
    • pozostawia twarz zmatowioną i wygładzoną
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    Iwona_C
    21 kwietnia 2020 o 0:16
    Do oczyszczania twarzy - Tak. Do zmywania makijażu niekoniecznie...
    Żel otrzymałam jako miniaturkę w kalendarzu adwentowym od Douglas. Jakoś zawsze czułam pociąg do Nuxe, bo naturalny skład i wszystko takie cacy, ale z tą naturalnością bywa różnie, ale kosmetyki w większości są bardzo dobre w działaniu. Żel ma moc zalet, ale u mnie do demakijażu nie sprawdził się ani trochę, za to oczyszcza skórę świetnie. Posiadam tubkę o pojemności 15ml, mimo tak niewielkiej zawartości wystarczyła mi na kilka zastosowań i jeszcze coś tam w niej pozostało.Jest ona w jasnobrązowym kolorze z widoczną zawartością i możliwością postawienia na zakrętce. Żel wygodnie się wyciska , jego konsystencja jest na tyle płynna że przy nacisku na tubkę wydobywa się pokaźna kropla kosmetyku. Zapach boski, zresztą tak ja całej serii Rêve de Miel. Jest bardzo słodko , miodowo z nutką wanilii i delikatną cierpkością pomarańczy. Intensywny i początkowo ciężki, na skórze delikatnieje ale i tak wyczuwam go długi czas zarówno na buzi jak i na dłoniach. Konsystencja typowego żelu w żółtawym kolorze, gęsta , do jednorazowego użycia wystarczy nie wielka ilość więc jest to wydajny produkt. Skład nie zawiera mydła, wzbogacony został olej z nasion słonecznika z domieszką miodu , jest ta również gliceryna , substancje myjące i zapachowe. Pokusiłam się o dwukrotne zmycie a raczej próbę zmycia makijażu żelem , choć od razu podchodziłam do tego sceptycznie. Z doświadczenia wiem że takie żele bardziej sprawdzą się w usuwaniu resztek makijażu po uprzednio wykonanym demakijażu. Dobrze usuwa podkład, puder, ale gorzej jest z kosmetykami kolorowymi na oczach. Choćbym nie wiem jakbym się starała to i tak zawsze wszystko było rozmazane a nie usunięte, mimo iż nie stosuję kosmetyków wodoodpornych. Przy styczności z woda żel kiepsko się pieni, w zasadzie to powiedziałabym że nie pieni się prawie wcale, emulguje i robi się biały. Odpowiednio oczyszcza skórę pozostawiając ją dobrej kondycji, wygładzoną i miękką. Nie powoduje przesuszeń, uczucia ściągnięcia i nie pozostawia lepkiej warstwy. Dodaje buzi blasku i sprawia że wygląda zdrowo. Działa delikatnie nie wywołując podrażnień, nie szczypie w przypadku kontaktu z oczami, a przy zmianach skórnych łagodzi je i przynosi odczuwalną ulgę. W zasadzie gdyby producent nie napisał że to 'żel do demakijażu" to dała bym pięć gwiazdek, bo akurat w tej kwestii się nie sprawdza. Natomiast jako żelu oczyszczającego do twarzy jego działanie jest bez zarzutu. odpowiednio oczyszcza skórę, nie przesusza jej i pięknie pachnie. Czy zakupie ponownie? - oczywiście że tak, bo uważam ze cena 40zł za 200ml jest odpowiednia w stosunku działania pielęgnacyjnego.
    Zalety:
    • intensywny słodki, miodowy i trwały zapach
    • gęsta, żelowa i wydajna konsystencja
    • łatwo się spłukuje i nie pozostawia tłustej warstwy
    • dobrze oczyszcza twarz z zanieczyszczeń i pozostałości makijażu
    • nawilża i odżywia skórę
    • łagodzi i koi podrażnienia
    • nie przesusza i nie podrażnia
    • naturalny skład
    • wygodne opakowanie z pompką dozującą
    Wady:
    • nie jest w stanie dokładnie usunąć makijażu