Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Sylveco Tymiankowy żel do twarzy [ Żel myjący do twarzy `Tymianek`]

Sylveco Tymiankowy żel do twarzy
Sylveco Tymiankowy żel do twarzy 150 ml
Sylveco Żel do twarzy tymiankowy oczyszczający do skóry wrażliwej 150ml
Sylveco

• 18 lutego 2025 o 11:04
    łagodny
    Jakoś zawsze omijałam Sylveco szerokim łukiem, bo kilka razy nie do końca podpasowały mi te kosmetyki. Muszę też przyznać, że jakoś moja skóra, włosy i paznokcie nie za specjalnie lubią się z produktami bardziej, niż mniej naturalnymi. W przypadku tego żelu mam czasami wrażenie, że nie domywa skóry mojej twarzy tak jakbym sobie tego życzyła. -pięknie pachnie tymiankiem -wygodne, szklane opakowanie z pompką -wydajny -żelowa konsystencja -delikatnie oczyszczenie -dobry skład
  • 18 lutego 2025 o 11:04
    łagodny
  • 10 kwietnia 2024 o 15:08
    Lubię i nie lubię
    Szklana butla z pompką przezroczysty i ten zapach tymianku oj no jeszcze ujdzie. Ja mam sucha skórę dlatego nie myje nim za każdym razem twarzy... Dobrze oczyszcza pieni się zostawia skórę dobrze mocno oczyszczona nie wysuszona przy rzadkim używaniu jest on bardziej do tłustej cery. I wszystko byłoby ok gdyby nie to że to jest żel do mycia twarzy ale trzeba omijać okolice oczu to również zalecenie producenta bo?! Bo pieruńsko szczypie w oczy, no kurde świetny żel ale trzeba się na gimnastykowac aby umyć twarz i żeby nie dostał się do oczu ehhh polecam mycie tym żelem za pomocą płatków wielokrotnego użycia (mini reczniczkow)
  • 28 marca 2024 o 15:26
    Mam mieszane uczucia
    Żel znajduje się w butelce o pojemności 190 ml. Opakowanie zostało wykonane z ciemnego szkła, ale pod światło można zobaczyć, ile kosmetyku nam jeszcze zostało. Funkcję dozownika pełni tutaj pompka, która nie psuje się, nie zacina, nie zapycha ani nie pluje żelem. Kosmetyk pachnie oczywiście tymiankiem. Z reguły lubię ziołowe aromaty, ale ten tutaj nie przypadł mi do gustu. Jest zbyt autentyczny :D Na początku naprawdę ciężko z nim wytrzymać przez jego intensywność, na szczęście z czasem nieco wietrzeje. Żel ma żółtawą barwę. Jego konsystencja jest żelowa o średniej gęstości. Nie przecieka przez palce. Pieni się skromnie - ja potrzebuję 2 pompek, aby umyć twarz. Potrzeba również kilka dodatkowych chwil, aby dokładnie go spłukać. Wówczas nie zostawia żadnej warstwy. Dodam, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki, a do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Żel od razu po umyciu przynosi uczucie odświeżenia. Usuwa wszelkie zanieczyszczenia, oczyszczając skórę. Robi to na tyle skutecznie, że można zauważyć, że nieco ogranicza powstawanie niedoskonałości, aczkolwiek nie jest to spektakularny efekt. Przy regularnym stosowaniu cera staje się gładsza w dotyku, a nadprodukcja sebum w problematycznych strefach zostaje uspokojona. Niestety nie jest to produkt bez wad. Żel odrobinkę wysusza skórę. Odczuwały to szczególnie moje suche policzki. Ponadto czasami zdarzało się, że tuż po umyciu były zaczerwienione, a jako posiadaczka cery wrażliwej bardzo mi się to nie podoba. Produkt wykazuje szereg zalet, ale i wad. Niestety nie do końca dogadał się z moją skórą. Myślę, że kosmetyk sprawdzi się lepiej posiadaczom cer tłustych i normalnych, natomiast właściciele skór suchych oraz wrażliwych mogą być rozczarowani.
    Zalety:
    • odświeża,
    • skutecznie oczyszcza,
    • cera staje się gładsza,
    • nieco ogranicza nadmierne wydzielanie sebum,
    • skład.
    Wady:
    • odrobinę wysusza,
    • policzki po umyciu były zaczerwienione,
    • trzeba poświęcić trochę czasu, aby dokładnie go zmyć,
    • zapach.
  • 24 września 2023 o 13:26
    Żel do twarzy to mój must have od wielu lat, chętnie wybieram produkty naturalne i tak trafiłam na żel o mycia twarzy z tymiankiem od Sylveco. Żel miło mnie zaskoczył – ma nieoczywisty zapach, delikatny skład, przyjemnie oczyszcza i jest łagodny dla skóry. W dodatku ma praktyczne opakowanie i jest wydajny. OPAKOWANIE Szata graficzna jest charakterystyczna dla całej marki Sylevo. Etykietka w kolorze fioletowym zawiera mnóstwo napisów, wśród których znajdziemy opis, skład. Butelka wykonana jest z ciemnobrązowego szkła, półprzezroczystego, dzięki czemu na bieżąco widzimy zużycie. Pompka, w którą wyposażono buteleczkę to strzał w dziesiątkę! Pozwala na precyzyjne i higieniczne dozowanie, nie zacina się a ilość jaką aplikujemy jest odpowiednia do pojedynczego mycia. Z racji tego, że butelka jest szklana należy być ostrożnym przy codziennym stosowaniu. ŻEL Nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez tego kosmetyku. Stosuję go do porannego oczyszczania twarzy, po wieczornym demakijażu jako kolejny etap oczyszczania i jako kosmetyk odświeżający w ciągu. Żel nie posiada barwy, za to ma bardzo przyjemny, wyrazisty zapach będący połączeniem świeżej, lekko ziołowej nuty razem z wyrazistym tymiankiem. Ma dosyć rzadką konsystencję jak na żel, jednak nie przelewa się przez palce. Bardzo dobrze się pieni wytwarzając piankę, która przyjemnie oczyszcza twarz. Żel mimo delikatnego składu dokładnie oczyszcza, ale przy tym nie wysusza skóry, nie powoduje uczucia ściągnięcia. Poza tym posiada właściwości antybakteryjne, co jest dodatkowym plusem, bo ogranicza powstawanie niedoskonałości. Podoba mi się, że formuła została oparta na łagodnych substancjach myjących i ekstraktach (tymianek, kwas jabłkowy). Produkt ma aż 190 ml pojemności i jest bardzo wydajny. Wystarczy niewielka ilość na jedno mycie, więc posłuży na dłuższy czas. Często dostępny jest w cenie promocyjnej, regularna nie jest też zbyt wysoka jak na produkt naturalny o świetnym składzie. Dodatkowo jest to kosmetyk polskiej marki. PLUSY wspaniały skład ładny zapach świetnie się pieni dobrze oczyszcza nie wysusza dobra wydajność korzystna cena opakowanie z pompką duża pojemność (190 ml) MINUSY brak