Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Routines by Alkmie Żel myjący

• 30 marca 2025 o 17:35
    Dodaję do swoich ulubieńców
    Żel myjący Routines by Alkmie to jeden z lepszych jakie ostatnio używałam. Ten żel ma w sobie wszystko co lubię. Opakowanie jak cała linia bardzo minimalistyczna w kolorystyce,ale z fajną funkcją odpowiadającą w jakiej kolejności powinny być zastosowane kosmetyki z tej linii. Naturalny żel do mycia twarzy jest na bazie roślinnych substancji myjących. Zawiera kompleks fermentowanych składników soi, ryżu, zeń -szenia. Natomiast kwas mlekowy wzmacnia barierę ochronną delikatnie oczyszcza i nawilża. Konsystencja w formie gęstego przeźroczystego żelu. Jedna pompka wystarczy aby wytworzyć przyjemną piankę. Żel ten jest kolejnym etapem dwufazowego oczyszczania mojej cery. Po użyciu czuję, że skóra jest naprawdę dobrze oczyszcza. Nie mam uczucia ściągnięcia czy napięcia skóry, wręcz przeciwnie skóra jest gładka miękka i przyjemna w dotyku. Zapach wyczuwalny,ale jak dla mnie nie drażniący. Żel można stosować wieczorem jak również rano, gdzie przygotowuję naszą cerę do dalszych etapów pielęgnacji -najlepiej z tej samej linii. Dodatkowo inulina, betaina zapewniają długotrwałe nawilżenie. Żel nadaje się dla każdego rodzaju cery od suchej , młodej,z trądzikiem czy też dojrzałej. Buteleczka plastikowa poręczna z dobrym dozownikiem. Produkt bardzo wydajny. Tylko cena mogłaby być niższa,poza tym produkt na medal.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia
    • nie ściąga
    • dobry skład
    • bardzo wydajny
    Wady:
    raavien
    16 marca 2025 o 18:56
    Łagodny ale…
    Żel ma doskonały skład, jest dostępny stacjonarnie, w dobrej cenie i do tego jest cudownie łagodny. Bardzo skutecznie oczyszcza a jednocześnie nie podrażnia i w ogóle nie wysusza. Skóra po nim nie jest ściągnięta i sucha. Dodatkowo jest bardzo wydajny, starczy naprawdę na długo i pięknie się pieni. Mam tylko jedno ale. Jego zapach jest niezwykle intensywny. Przez dłuższy czas bardzo mnie drażnił. Po czasie trochę się przyzwyczaiłam ale jednak z tego powodu raczej będę szukała innego produktu do mycia. Z tego powodu odejmuję jedną gwiazdkę. Mimo wszystko jest to produkt wart wypróbowania.
  • 23 lutego 2025 o 19:47
    Naturalnie w drogerii
    W końcu coś z dobrym składem i przystępnie cenowo można znaleść stacjonarnie w drogerii. Skusiłam się na też żel ze względu na to że uwielbiam markę Alkemie. Jest to naturalne żel, posiada roślinę substancje, a także minerały, które mają zapobiegać odwodnieniu skóry nadając elastyczność, miękkość. Produkt ma nie naruszać bariery hydrolipidowej. Naturalne pH oraz probiotyki zapewniają równowagę mikrobiomu skóry. Jako posiadaczka skóry musiałam też przetestować ten żel ze względu na to co obiecuje produkt. Opakowanie prostota i minimalizm uwielbiam takie szaty graficzne. Biała prosta szata graficzna z czarnymi napisami. Buteleczka przezroczysta z pompką. Żel jest bardzo wydajny wystarczy jedna pompka aby w pełni oczyścić skórę twarzy. Konsystencja w stronę tych bardziej treściwych i gęstszych. Po nałożeniu na skórę zmienia się w kremową formułę. Dobrze i bezproblemowo można zbyć go z twarzy. Żel nie podrażnia skóry i jest bardzo delikatny dla cery. Składniki żelu są bardzo dobre bo znajdziemy tu wodę, surfaktant z kokosa (czyli składnik myjący pomagający usunąć brud), glicerynę, środki oczyszczające pochodzące z roślin, składniki zmiękczające z buraka cukrowego który nawilża i łagodzi, prebiotyk, kwas mlekowy regulujący pH, emolienty, antyoksydant, konserwanty. Niebezpieczne składniki w tym żelu: chlorek glinu który jest stosowany w antyperspirantach, sole metali są bezpieczne w małych ilościach ale mogą powodować podrażnienia lub reakcje alergiczne. Ogólnie skład super. Skóra sucha powinna być zadowolona bo jest kilka składników które pozytywnie wpływają na cerę suchą. Jednak ten żel poleciłabym również posiadacza innych typów cery. Jednak ale… mnie ten żel w 100% niestety nie przekonał mimo delikatnego oczyszczania bo myciu czasami skóra była lekko ściągnięta, a czasami zaczerwieniona. Jednak to wszystko było bardzo minimalne ale niestety było. Być może ma zbyt wysokie pH, nie zawiera wystarczającej ilości nawilżających składników mimo obecności humektantów to mogą nie równoważyć działania składników oczyszczających. Też obecność soli i chlorków może wypływać na uczucie napięcia skóry. Lub zbyt silne substancje myjące, które mogą usuwać naturalne lipidy skóry . I na sam koniec zapach mi on się podoba jest dla mnie neutralny, świeży, lekko kwaśno-słodki.
    Zalety:
    • Delikatnie oczyszcza
    • Jest wydajny
    Wady:
    • Może powodować uczucie ściągnięcia
    d_t_b
    18 lutego 2025 o 19:31
    Bardzo dobry żel myjący. Koniecznie spróbuj!
    Gęsty i przez to wydajny. Dobrze myje i nie wysusza skóry przy tym. Nadaje się również dla nastolatków. Idealny do stosowania pod prysznicem, ze względu na pompkę. Aplikacja jest szybka i wygodna. Nie szczypie w oczy i nie podrażnia. Dobrze radzi sobie ze zmyciem makijażu i doczyszczeniem skóry przy dwuetapowym oczyszczaniu - ten żel stosuję wtedy jako krok 2. Ładnie pachnie. Nie drażni wrażliwego na zapachy noska. Kupiłam go przypadkiem i ... nieoczekiwanie bardzo go polubiłam. Cieszy mnie jego dostępność stacjonarna w drogerii. Cena z uwagi na działanie i wydajność jest bardzo dobra....a jeszcze lepiej wypada jak się trafi na niego promocja.
  • 18 lutego 2025 o 19:20
    Dobrze oczyszcza skórę, nie powoduje ściągnięcia i nie wysusza jej. I przy okazji otula pięknym zapachem.
    Cześć! Jestem posiadaczką skóry wrażliwej, dojrzałej ze skłonnością do przesuszeń, przebarwień i podrażnień. Codziennie i sumiennie oczyszczam twarz, dlatego sięgam po delikatne formuły, ponieważ moja skóra szybko łapie alergie i podrażnienia. Żel myjący od Routines by Alkmie. OPAKOWANIE: ● smukła tubka z bardzo dobrze działającą pompką[zapakowana w kartonik] ● pompkę można zabezpieczyć przekręcając w bok, wówczas możemy mieć pewność,że produkt nie ucieknie z opakowania ● na kartoniki znajdziemy szczegółowy opis zawierający m.in składniki i ich opisy, działanie , kiedy mamy stosować kosmetyk i komu jest przeznaczony. ● prosta nazwa STEP 1 - żel myjący (bardzo mi się podoba, lubię tego typu jasne przekazy , bez przesadzonych nazw ) ZAWARTOŚĆ: ■ przezroczysty , dosyć gęsty żel ■ bardzo wydajny, wystarczy pół pomki aby umyć twarz, szyję i dekolt - dobrze się pieni ■ zawiera 5% kompleks minerałów oraz 1% prebiotyk [oraz inne, ciekawe składniki opisane na kartoniku] ■ pachnie bardzo delikatnie, trochę świeżo, trochę słodko i lekko pobudzająco ■ zawiera delikatne skladniki oczyszajace i dużo pielęgnujących ■ dobrze współpracuje z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi DZIAŁANIE: ●nawilża skórę ●nadaje jej zdrowy odcień, skóra odzyskuje naturalne glow ●skóra jest dobrze oczyszczona ●jest też miękka w dotyku ●nie podrażnia ●nie uczula ●nie powoduje ściągnięcia ●nawet jak się dostanie do oczu, nie piecze i ich nie podrażnia ● dzięki dobremu nawilżeniu wspiera BHL Używam go zarówno porannej jak i wieczornej pielęgnacji. Na pewno będę do niego wracać, ponieważ przekonuje mnie skuteczność i wydajność. No i zapach, jest mega.Polecam!