Balsamy do ust

Palmer's Coconut Oil Formula Lip Balm Balsam do ust

• 3 stycznia 2023 o 13:44
    Niestety nie dla mnie
    Bardzo spodobał mi się ten balsam gdy zobaczyłam go po raz pierwszy. Spoko skład, niska cena, ładny design opakowania, no i na dodatek to pierwszy kosmetyk z Palmers jaki wpadł mi w dłonie. Sam balsam ma fajny sztyft w kształcie elipsy. Bardzo wygodnie nakłada się pomadkę nawet na wąskie usta. Trzeba ją trochę wyrobić by pozbyć się nierównych krawędzi, później sunie po ustach jak masełko, zostawiając na nic łagodzącą, nieco olejkową warstwę. Nic nie spływa, balsam wygląda na ustach estetycznie, daje naturalny nie-błyszczykowaty efekt. Ma delikatnie kokosowy zapach, ale trochę sztuczny. Niestety pojawia się rzecz która dla mnie całkowicie go dyskwalifikuje - przesłodzony, chemiczny smak który jest nie do zniesienia i aż drapie w gardle. Pomadka smakuje dosłownie jak jakiś perfum. Strasznie irytowało mnie to podczas użytkowania. Efekty pielęgnacyjne okej - niczym specjalnym się nie wyróżnia. Nie mam zbyt wymagających ust a i tak musiałam używać jej często by podtrzymywać nawilżenie. Myślę że nie nada się do spirzcniętych war wymagających regeneracji. Balsam również mega wydajny.
    Zalety:
    • sztyft
    • skład
    • bardzo przyjemna konsystencja
    Wady:
    • smak :(
    • średnie efekty pielęgnacyjne, może, a raczej powinno być lepiej
  • 23 marca 2021 o 11:47
    Byle jaki
    Daje radę gdy usta są w normalnej kondycji, na pewno je zabezpiecza i delikatnie pielęgnuje. Nie sprawdza się jednak w akcjach ratunkowych przy silnym przesuszeniu i spierzchnięciu. Natłuszcza, ale nie regeneruje uszkodzonego naskórka. Ma dosyć intensywny kokosowy (trochę sztuczny) zapach i słodki posmak. Preferuję wersję "Original" balsamu Palmer's.
    OlaMora
    23 stycznia 2021 o 14:33
    słodki tłuścioszek
    Dotychczas z Palmersem miałam kontakt tylko za pośrednictwem balsamu do ciała, który zadowalał mnie na tyle, że chętnie zawiesiłam wzrok także na sztyftach do ust. Tym chętniej zresztą, że cena regularna to coś około dziewięciu złotych. Kształt pomadki jest niestandardowy, bo owalny. Nie spotkałam tego nigdy wcześniej. Nie wiem, czy mi to przeszkadza, czy ostatecznie nie robi mi to w ogóle - myślę, że to po prostu kwestia przyzwyczajenia. Sam produkt baaardzo przyjemny: tłustawy, słodki w smaku, sunie po ustach jak masełko zostawiając na skórze delikatną ochronną warstwę.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • nie zauważam :)
    oolom
    20 października 2020 o 1:10
    Tłuścioch
    Jak w tytule. Pomadka jest straasznie tłusta. Taką też wartwę zostawia na ustach, która w sumie szybko się ściera. Używałam jej głównie przed snem. Nie zauważyłam, żeby jakoś nawilżała. Plusem jest zapach. Wszystko inne w tej pomadce jest przeciętne. Zamiast tej polecam Tisane lub Bee Natural.
    Rudzik7
    16 września 2020 o 11:34
    Lubię go
    Kosmetyki marki Palmer's są od dawna ze mną i bardzo sobie je cenię. Skusiłam się na balsam do ust, bo byłam ciekawa czy przypadniemy sobie do gustu. Pomadka ma malutkie, zgrabne opakowanie, o niestandardowym kształcie, przez co sztyft ma specyficzny kształt, który mi się akurat podoba. Pachnie kokosowo, na ustach ma słodki smak, polubiłam go. Nawilża i wygładza usta, zostawia taką jakby woskową powłoczkę, ale trzeba uzupełniać aplikacje kilka razy dziennie, moje usta wręcz go piją. Ze względu na rozmiar i opakowanie, które dobrze zabezpiecza pomadkę noszę ja zawsze przy sobie, idealnie mieści się w kieszonce. Na razie bardzo ją lubię, myślę że spróbuję jeszcze innych wersji smakowo zapachowych tej marki.

Zobacz także inne Balsamy do ust