Balsamy do ust

Auna Balsam do ust `Prosecco`

Stara wersja produktu

• 18 czerwca 2023 o 20:40
    Zdecydowanie na nie
    Balsam do ust "Prosecco" został zaliczony do bestsellerów w jednej z większych internetowych drogerii. Testowałam już kilka produktów z tej kategorii, więc postanowiłam wypróbować ten balsam do ust. Niestety produkt okazał się dla mnie kompletną porażką. Opakowanie jest co prawda ładnie zaprojektowane, jednak ze względu na charakter produktu, wolałabym, żeby pomadka do ust była w opakowaniu ze sztyftem, który jest bardziej higieniczny. Co do zapachu to nie jest zły, chociaż spodziewałam się czegoś znacznie lepszego. Nie kupiłabym tego produktu ze względu na sam zapach. Mam inne pomadki ochronne, które pachną zdecydowanie lepiej. Co do konsystencji to w moim odczuciu jest zbyt twarda- trudno się ją wyciąga ze słoiczka i rozprowadza na ustach. Inne użytkowniczki, zgłaszają, że drobinki brokatu mogą podrażniać usta. Osobiście tego nie zauważyłam. Balsam pozostawia jednak na ustach bardzo nieprzyjemny film, który prowokuje do ciągłego skubania ust i nawilżania językiem- co jak wiadomo skutkuje ich wysuszaniem. Dla mnie dyskwalifikuje to niestety ten produkt i ze smutkiem muszę przyznać, że zbiera kurz na dnie szuflady. Co do działania nie zauważyłam żadnego działania. Pod względem wizualnym też nie dostrzegłam żadnego efektu (mimo drobinek brokatu). Jeżeli chodzi o wydajność produktu to nie mogę się wypowiedzieć, bo nie jestem w stanie wykorzystać tego produktu.
    Zalety:
    • wygląd opakowania
    • całkiem przyjemny zapach (ale nie na tyle, bym chciała korzystać z tego produktu)
    Wady:
    • forma opakowania
    • formuła produktu
    • nieprzyjemne odczucie, które produkt pozostawia na ustach
    • brak efektu nawilżającego
    • nieadekwatny stosunek ceny do jakości
  • 18 października 2022 o 23:05
    Bardzo fajny balsam do ust
    Po pierwsze uwielbiam ten produkt za jego zapach - jest cudowny! Po drugie za naturalny skład, a po trzecie za to jak się prezentuje na ustach i jakie piękne drobinki ma w sobie. Oprócz tego, że pięknie wygląda to także bardzo ładnie nawilża usta i jest bardzo wydajny.
    • złote drobinki
  • 9 września 2021 o 10:30
    Mieniące się usta i nic poza tym
    Kupiłam balsam zachęcona mnóstwem pozytywnych opinii, muszę jednak przyznać, że mnie ten balsam nie zachwycił. Jedyny plus jaki widzę to szampański kolor jaki pozostawia balsam na ustach. Drobinki brokatu podrażniają usta, dla mnie są zbyt ostre. Balsam nie spełnia roli balsamu, nie nawilża, nie chroni i nie daje uczucie ukojenia. Mam wrażenie że wysusza moje usta. Pozostawia dziwną, mokrą, płynną warstwę która się nie wchłania. Zdecydowanie wolę bardziej treściwe, maślane produkty. Szczerze mówiąc, czekam aż opakowanie się wreszcie skończy i będę mogła powrócić do mojego ulubionego Lip Lip Hooray...
    Zalety:
    • kolor jaki zostaje na ustach
    • duża pojemność
    Wady:
    • konsystencja, zbyt płynna
    • nieprzyjemne uczucie mieniących się drobinek na ustach, dla mnie są dość ostre
    • brak efektu nawilżenia i ochrony ust
    • czuję, że po dłuższym stosowaniu usta są wysuszone
  • 6 września 2021 o 9:43
    Szampańskie usta
    Błyszczyk prosecco to jeden z nielicznych, które zachwyciły mnie swoim efektem. Nie jestem fanką błyszczyków i przez aunę chyba zacznę być. Jedyne, do czego można się przyczepić, to wyczuwalne drobinki ekobrokatu. Jednak osobiście zapominam o nich z czasem a efekt na ustach po prostu mnie zachwyca, co widać na zdjęciu mojej recenzji.
    Zalety:
    • eko opakowanie, eko skład
    • piękny zapach
    • cudowne wykończenie na ustach
    Wady:
    • wyczuwalne drobinki brokatu
  • 15 kwietnia 2021 o 10:06
    Średniak
    Skusiłam się na zakup po przeczytaniu pozytywnych opinii, niestety balsam to średniaczek. Na plus złote drobinki które dyskretnie rozświetlają usta. Zapach - ładny, ale nie powiedziałabym że jakiś wyjątkowy. Nawilżenie średnie, mam wrażenie że pozostawia tłustą warstwę na ustach i wcale się nie wchłania.. Niestety z podkulonym ogonem wracam do sprawdzonego Tisane. Ten nie jest wart swojej ceny patrząc na główną rolę jaką powinien spełniać, czyli nawilżanie ust.

Zobacz także inne Balsamy do ust