Balsamy do ust

Mixa Sensitive Skin Expert Oil-in-Stick Regenerating Olejkowy balsam do ust

• 27 stycznia 2024 o 14:32
    Mixa zaczyna wychodzić na prowadzenie w kategorii kosmetyków drogeryjnych
    Ostatnio mam szczęście jeśli chodzi o wybór kosmetyków Mixy. Trafiłam już na rewelacyjny krem do rąk,który pomaga mi niesamowicie w okresie zimowym, ostatnio w moje ręce wpadł genialny sztyft regenerujący do ust. W zasadzie ostatnie zdrady mojego ukochanego słoiczka Tissane wynikają w dużej mierze z chęci przetestowania czegoś nowego. Plus jak już wspomniałam słoiczek jest dobry,ale w domu, w pracy czy na mieście potrzebuję rozwiązania bardziej praktycznego i higienicznego. Nic ukrywam że ostatnio coraz ciężej dokonać wyboru zwykłego sztyftu do ust,gdyż feria kolorów i możliwości trochę mnie przytłacza ???? Choć Mixa stawia na dość klasyczny design i mogłaby zginąć wśród obietnic innych producentów (kupujmy oczami) mimo wszystko przykuła mój wzrok dzięki obecności olejków w składzie. Przy ostatnich zmianach pogodowych kondycja moich ust mocno się pogorszyła i postawiłam właśnie na pielęgnację olejową. Sztyft ma klasyczne opakowanie, biały kolor który po kontakcie ze skórą dobrze się rozprowadza i zostawia przyjemną,nie lepką powłokę. Zapachem i konsystencją przypomina mi balsam melt in Nivea. Zdecydowanie pomaga zniwelować suche skórki, faktycznie regeneruje i nawilża. Jak dla mnie to jeden z lepszych sztyftów z jakich korzystałam w ostatnim czasie.
    Zalety:
    • Higieniczne opakowanie, szybka aplikacja,ładny zapach i wydajność
    Wady:
    • Przypomina sztyft melt in Nivea
  • 6 grudnia 2023 o 23:46
    Fajny, ale nie idealny
    Olejkowy balsam do ust od Mixy radzi sobie całkiem dobrze przez większość roku, jednakże przegrywa z mrozami i zimową aurą. Nie zapobiega wtedy pękaniu ust i ich wysuszeniu. Poza tym jest to fajny produkt, który delikatnie nawilża. Ma ładny, lekko wyczuwalny zapach, fajnie się rozprowadza i jest całkiem wydajny.
  • 8 kwietnia 2022 o 15:53
    Olejkowy balsam do ust
    Balsam do ust dobrze sprawdził sie u mnie na popękane usta.Nawilża ,pielęgnuje usta chorni przed nieprzyjemnymu warunkami atmosferycznymi.Balsam jest hipoalergiczny więc nie podrażnia.Delikatny zapach.Trochę zatwarda.
    Zalety:
    • Nawilża,hipoalergiczna.
    Wady:
    • Twarda.
  • 8 kwietnia 2022 o 14:53
    Zwykła pomadka ochronna
    Pierwsze co zwróciło moją uwagę to długość sztyftu, balsamu jest sporo, a do tego jest wydajny. Nie jestem jednak fanką konsystencji, a konkretnie twardości. Mam wrażenie, że nigdy wcześniej nie byłam zmuszona nakładać czegokolwiek na usta tak długo. Żeby w jakikolwiek sposób ją zmiękczyć i nałożyć odczuwalną warstwę muszę długo smarować i mocno przyciskać. Zapach jest delikatny, kremowy, smaku nie czuję. Na ustach wygląda ładnie, trochę mokro, bardzo naturalnie. Wargi wydają się być bardziej miękkie i tak też wyglądają, na miękkie i wypielęgnowane. Dosyć szybko się zjada. Z początku myślałam, że słabo nawilża, ale gdy używam jej regularnie odczuwam poprawę. Tworzy też warstwę ochronną, więc na zimę dobrze się sprawdza. Jest raczej przeciętna, ale z plusem. Nie regeneruje szybko bardzo spierzchniętych ust, ale używanie jej w niekorzystnych warunkach pogodowych przynosi pozytywne efekty.
    Zalety:
    • Wygląd ust po jej nałożeniu
    • Zmiękcza
    • Nawilża
    • Tworzy warstwę ochronną
    Wady:
    • Ciężko ją nałożyć, jest twarda
    • Szybko znika z ust
  • 15 stycznia 2022 o 14:18
    zdrowe usta
    Olejkowy balsam do ust w sztyfcie bardzo dobrze nawilża i odżywia nawet suche usta które stają się miekie i gładkie idealny na każdą porę roku jest bez zapachu jest ojejkowej konsystencji jednak nie roztapia się pod wpływem ciepła ani nie rozpływa na ustach wygląda bardzo naturalnie i nie zostawia na ustach tłustego ani lepkiego filmu
    Zalety:
    • Nawilża odżywia
    Wady:

Zobacz także inne Balsamy do ust